V prelepem Kölnu vas čaka EuroBasket z Luko Dončićem

Kaj imajo skupnega Slovenija, Litva in Francija? Vse bodo s svojimi najboljšimi profesionalnimi igralci nastopile na evropskem košarkarskem prvenstvu, ki bo septembra v Kölnu.

Lanxess Arena
Pogled na areno LANXESS in kölnsko stolnico © AMG

 

Prvenstvo v Berlinu in Kölnu (slednji se ponaša z areno LANXESS, največjo in najbolj obiskano večnamensko dvorano v Evropi) privablja tako vrhunske igralce NBA kot tudi navijače z vsega sveta. V Kölnu, mestu ob Renu z ikonično stolnico, se bo nemška reprezentanca za nastop v finalu borila s Slovenijo, Francijo, Madžarsko, Litvo ter Bosno in Hercegovino. Skupinski del bo od 1. do 7. septembra 2022.

Kolnska stolnica
Kölnska stolnica © Axel Schulten / KölnTourismus GmbH

Velik dogodek z velikimi zvezdami

Letos bo evropsko prvenstvo v enem najbolj priljubljenih dvoranskih športov na svetu potekalo že enainštiridesetič. FIBA EuroBasket je najprestižnejši košarkarski dogodek v Evropi, katerega začetki segajo v leto 1935. Je eden najpomembnejših dogodkov v Evropi, pa tudi širše, saj veliko zanimanja za evropsko prvenstvo kažejo predvsem severnoameriški igralci lige NBA.

Luka Dončič
Tokio, 2020: Slovenija proti Nemčiji © FIBA

 

V Kölnu bo za Slovenijo tako igral Luka Dončić, za Litvo Jonas Valančiūnas in Domants Sabonis, za Francijo pa Rudy Gobert in Evan Fournier. Tam bo tudi nemški vrhunski košarkar Dennis Schröder. FIBA EuroBasket pa obljublja pestro dogajanje tudi zunaj igrišča. Tako bo denimo najboljši nemški košarkar vseh časov Dirk Nowitzki prvi dan igre deležen posebne počastitve.

Kolnska plaža
Cologne Beach Club s pogledom na kölnsko stolnico © KölnKongress GmbH

Arena LANXESS, meka za športne navdušence

To, da bo Köln z areno LANXESS prizorišče največje košarkarske prireditve na celini, je logična posledica vrste uspešnih športnih dogodkov, ki so se tam že odvili.

Arena
Arena LANXESS © Kölner Haie1

 

Arena LANXESS navdušuje s svojo centralno lokacijo, saj je pet minut hoda oddaljena od železniške postaje Köln-Deutz, pa tudi z izvrstno infrastrukturo: lastno postajo mestnega tramvaja in številnimi parkirnimi mesti.

Ognjemet
Ognjemet nad areno LANXESS © JulianHukePhotography

 

Od kölnske stolnice, glavne znamenitosti mesta, areno ločuje le 500 metrov zračne razdalje. Ljubitelje košarke z vsega sveta čaka crème de la crème športnih prireditev v Evropi. Vstopnice so že kupili obiskovalci iz več kot 40 držav. FIBA EuroBasket 2022 bo tako resnično globalni dogodek, na katerem se bodo srečali obiskovalci iz Koreje, Čila, Argentine, ZDA in od drugod.

Koncert U2
Koncert U2 v Areni LANXESS © LouisBuerk / AMG

Za premium sedišča je vredno pohiteti

Obiskovalci, ki bi želeli na FIBA EuroBasketu 2022 v areni LANXESS uživati v prav posebnem vzdušju, se lahko odločite za premium vstopnice. Tako boste evropsko prvenstvo doživeli na najvišji ravni: v najsodobnejših ložah z neposrednim dostopom do zasebnega balkona.

Koncert Taylor Swift
Koncert Taylor Swift © LouisBuerk / AMG

 

Ob vrhunski kulinarični ponudbi boste imeli popoln pogled na igrišče in se lahko popolnoma potopili v vzdušje. Največje udobje ponuja priljubljeni premium paket, ki vključuje vstopnico za premium sedišče in samopostrežni meni v restavraciji v zakulisju arene. Premium paketi so pri enodnevnih vstopnicah na voljo že za 179 evrov. Vstopnice za lože stanejo od 239 evrov naprej. Premium izdelke je mogoče kupiti izključno prek arene LANXESS.

Privlačne aranžmaje za obisk EuroBasketa pa ponujajo tudi Kompas, Potovanje.si in M holidays.

Organizatorje izjemno veseli, da je prodanih že več kot 150.000 vstopnic, kar pomeni, da bodo najbolj priljubljena sedišča kmalu zasedena.

Katedrala
Arena LANXESS ob sončnem zahodu © AMG

Nagradna igra je zaključena!

Med vsemi, ki ste na nagradno vprašanje odgovorili do 22. 7. 2022, smo izžrebali 9 praktičnih nagrad. Žrebanje smo izvedli 22. 7., žrebali pa smo med vsemi prispelimi odgovori.

Nagrajenci so objavljeni na tej spletni strani in obveščeni po elektronski pošti. Pogoje in pravila nagradne igre si lahko prebere tukaj >>

9 naključnim srečnežem, ki bodo sodelovali v nagradni igri, bomo podelili spodnje nagrade:

2 × Plišasta kölnska katedrala za otroke in odrasle

Plišasta kölnska katedrala za otroke in odrasle

2 × Porcelanasta skodelica za espresso vključno s krožnikom

skodelica

5 × Kölnski pas za prtljago

Kolnski trak

SREČNI NAGRAJENCI SO:

2 × Plišasta kölnska katedrala za otroke in odrasle
Marijan Kaučič
Simona Hodzar

2 × Porcelanasta skodelica za espresso vključno s krožnikom
Cvetka Stopinšek
Darko Rus

5 × Kölnski pas za prtljago
Marko Ličen
Helena Koren
Jana Šter
Irena Hvala Pivk
Marta Humerca

Nemška turistična organizacija

Logo