Brazilsko mesto Fortaleza

Prijazna, razkošna, praznična in vznemirljiva … To je le nekaj besed, s katerimi bi lahko opisali atmosfero brazilskega mesta Fortaleza.  Obalno mesto v severovzhodni Braziliji je med največjimi metropolami v državi, saj šteje nič manj kot 2,3 milijona prebivalcev. Moto oziroma geslo mesta Fortaleza, ki se nahaja tudi v krajevnem grbu, je latinska beseda Fortitudine, kar pomeni “z močjo / pogumom”.
Bogata zgodovina in zanimiva sedanjost 
​Mesto se je razvilo na bregovih reke Pajeú. Fortaleza je svoje ime dobila po trdnjavi Fort Schoonenborch,  ki so jo zgradili nizozemski državljani med svojim bivanjem na območju med letoma 1649 in 1654.
Danes se je na tem območju razvilo kozmopolitsko mesto, kjer se mešajo potomci priseljencev z vsega sveta.
Očarali vas bodo toplota, gostoljubnost in prijetn​o vzdušje. Mestu daje posebno energijo močna povezanost z glasbo – prepustite se melodijam in ritmom sambe, salse ali  forra, tradicionalne glasbe in plesa Brazilije.
Po navedbah Ministrstva za turizem je mesto doseglo oznako druge najbolj želene des​tinacije Brazilije. Po številu turistov, ki obiščejo Brazilijo, je bila Fortaleza leta 2013 na četrtem mestu.

Lahko se sprehodite po barvitih mestnih ulicah, občudujete sodobne nebotičnike na obali ali pa se preizkusite v katerem od ekstremnih športov. Obiščite lokalne plaže na vzhodu ali zahodu ali pa si privoščite nepozabno noč v katerem od številnih klubov in barov. Ljubitelji arhitekture in gledališki oboževalci obiščite gledališče José de Alencar, vsi ljubitelji kulture pa nikar ne spreglejte velikega umetniškega centra  Dragão do Mar.

 

Odlično izhodišče za dnevne izlete 
Ne glede na to, ali ste hiperaktivni, iščete sproščene počitnice ali destinacijo, bogato s športno ponudbo, je Fortaleza odlična destinacija za vsakogar.
Mesto je tudi izvrstna izhodiščna točka za raziskovanje preostalega dela Ceará obale, od Jericoacoara do mesta Canoa Quebrada. Zagotovo vas bo navdušila edinstvena prostrana pokrajina s prelepimi sipinami.Če se želite nekoliko sprostiti od mestnega vrveža Fortaleze, je oddih v mestecu  Jericoacoara odlična izbira.  Od leta 2002 je območje razglašeno za narodni park. Sprehodite se po velikih sipinah ali uživajte v prelepih modrih lagunah. Plaža je bila večkrat uvrščena tudi med 10 najlepših plaž na svetu. 
Nekatere počitnice ustvarjajo vseživljenjske spomine in počitnice v Fortalezi bodo nedvomno med njimi.
Poletite z nami do Fortaleze!
Rezervirajte si let in obiščite edinstveno Fortalezo, mesto tisočerih obrazov, ki vas vabi k pustolovščini, polni čustev.
Vsebino omogoča Air France
Picture
Komentirajte!
Ste že kdaj obiskali Brazilijo?