Jesenski izlet Potnik.si  Sarajevo in biseri Bosne – 2 dni

Sarajevo je največje in obenem tudi glavno mesto države Bosna in Hercegovina ter eno izmed najpomembnejših mest na Balkanu. Mesto z bogato in žalostno zgodovino si je danes opomoglo od zadnje vojne, ki ga je prizadela med letoma 1992 in 1995. Obisk Sarajeva je najbolje začeti v starem mestnem jedru. Tlakovane ulice, mošeje in orientalske trgovinice so daleč od življenja drugod po Evropi. Različne kulture in vere so med seboj prepletene v edinstveno mešanico. Sarajevo ima prav poseben šarm. Njegova živahna atmosfera s prijaznimi prebivalci vam bo hitro pričarala občutek domačnosti in gostoljubja. Ogledali si bomo še simpatično mestece Jajce, znano po slapovih in II. zasedanju AVNOJA, ter Banja Luko. Vabljeni!

Sarajevo

DATUM ODHODA: 26.10 2019

PROGRAM POTOVANJA

1. dan : LJUBLJANA – SARAJEVO
Odhod avtobusa iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah. Zjutraj bomo prispeli v bosansko prestolnico. Sledijo ogledi Baščaršije, Begove džamije, sinagoge in drugih znamenitosti v strogem mestnem jedru. Na poti med čevapdžinicami in burekđinicami se bomo sprehodili mimo številnih kavarn saraya Morića Hana, Bezistana in naprej po Ferhadiji do večnega ognja. Prosti čas za samostojno odkrivanje mesta ali prve čevape pri Željotu ali v kateri izmed drugih znanih čevapdžinic. Z busom se bomo odpravili proti stolpnici Avaz, ki velja za najvišjo stavbo na Balkanu. Iz  37. nadstropja se odpre fantastična panorama na celotno mesto.

Namestitev v hotelu in nočitev.

 

2. dan: SARAJEVO – JAJCE – BANJA LUKA – LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled tistega, česar se starejši spomnite iz TV Dnevnikov v 90-ih letih (doplačilo). Po aleji snajperistov in mimo letališča se bomo odpravili proti Ilidži. Ogledali si bomo slavni tunel, ki je bil celo medvojno obdobje edina povezava mesta z zaledjem.

Iz Sarajeva se bomo odpravili proti naslednjemu biseru države. Ustavili se bomo v simpatičnem mestecu Jajce, ki je znano po slavnih slapovih in dejstvu, da je tam bil sprejet sklep o  ustanovitvi SFRJ. Kdor bo želel bo stopil do slapov za kakšno simpatično fotografijo (doplačilo), lahko pa prosti čas izkoristite za raziskovanje lepo ohranjenega mesta.

Pot bomo nadaljevali do Banja Luke. Najprej ogled mestnih znamenitosti kot so trdnjava Kastel, Gosposko ulico, Narodno gledališče, cerkev Svete Trojice, Banjaluška nadškofija, stavba vlade Republike Srpske, Muzej sodobne umetnosti ipd… Prosti čas za pozno kosilo ali zgodnjo večerjo.

Pozno popoldan odhod proti domu, kamor bomo prispeli okrog polnoči ali malce po njej.

DATUM ODHODA IN CENA:

26. – 27.10.2019: 95 €/osebo  –  RAZPRODANO!

Cena vključuje:

 • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu Saraj* v centru mesta v dvo ali triposteljnih sobah s TWC,
 • prevoz po programu s turističnim avtobusom,
 • cestnine, parkirnine, vstopne takse in DDV,
 • turistično spremljanje po programu,
 • zunanje oglede,
 • osnovno nezgodno zavarovanje.

Obvezno doplačilo na potovanju:

 • turistična/mestna taksa: 1,5 €/osebo (otroci do 18 let takse ne plačajo).

Možna doplačila (po želji): 

 • enoposteljna soba: 20 €,
 • izlet po aleji snajperistov ter obisk Tunela rešitve: 10 €/osebo,
 • vstopnina na stolp Avaz: 1 €/osebo,
 • riziko odpovedi: 5% zneska rezervacije,
 • zavarovanje z asistenco v tujini (Coris): 7 €/osebo.

Vstopna mesta (najavite ob rezervaciji) in informativne ure odhodov:​

 • Ljubljana (Dolgi most) ob 2.00
 • Novo mesto (Qlandia) ob 3.00
 • Celje (Dvorana Zlatorog) ob 1:00 *

 *Obvezno doplačilo za odhod iz Celja 15 €. Odhod iz Celja bo organiziran v primeru minimalno 20 prijavljenih oseb v posameznem terminu.

Za rezervacijo izpolnite spodnji obrazec

Povabite še vaše prijatelje in skupaj se nam pridružite na zanimivem izletu. Za prijavo, prosimo, izpolnite spodnji obrazec.

Dodatne informacije:
051 754 908
mirjam@potnik.si
Se vidimo na izletu 🙂