Obiščite Dubrovniško primorje – od morja do vina

Dubrovniško primorje je majhno geografsko območje, ki ga obdaja morje na eni strani, vonji vina in olja pa obogatijo notranjost. Zaradi te raznolikosti se lahko mnogi turisti odpočijejo, rekreirajo, zabavajo in uživajo v številnih izzivih, od vodnih športov do pohodniških in kolesarskih poti skozi Primorje.

Uživajte v morskih radostih

Slano, ki leži v globokem zaklonjenem zalivu, je kot nalašč za plavanje in vodne športe: surfanje, jadranje, smučanje na vodi, zabava na pedalinah in gondolah… Na dnu zaliva se skriva več ladij iz različnih zgodovinskih obdobij, kar je za ljubitelje potapljanja zelo privlačno, saj je pod morjem veliko bogastva in lepote.

V poletni sezoni je v lokalnem jadralnem klubu organizirana šola jadranja. Tudi poleti si gostje lahko ogledajo jadralsko regato Dubrovnik – Slano.

Zanimivi in raznoliki kulturni in zabavni ter športni programi

Domačini si vsako leto prizadevajo razširiti turistično ponudbo, uporabiti darove narave ter pripraviti čim bolj zanimive in raznolike kulturne in zabavne ter športne programe.

Prizadevajo si razširiti kolesarske steze za rekreativce in pohodniške poti po idiličnih pokrajinah, ki so običajno tematske, gostom pa med sprehodi omogočajo, da se naučijo pridelati oljčno olje ali vino. Zanimivi so tudi tradicionalni mlini, ki lahko prikličejo, kako je bilo nekoč in kako se to počne danes. Vsaka pohodniška in kolesarska pot ima razgledne točke, ki ponujajo nepozaben pogled na Primorje, Elafite in Mljet.

Dubrovniško Primorje ponuja turistom in obiskovalcem različne izletniške točke, katere so vredne obiska zaradi njihovih naravnih, zgodovinskih in kulturnih vrednot, običajev in tradicij.

Hoteli v Slanem ponujajo veliko športnih zmogljivosti: nogomet, košarka, mini golf, balinanje, tenis, namizni tenis, odbojka na mivki …

Admiral Grand hotel Slano *****

Danes je ADMIRAL GRAND HOTEL luksuzni hotel s 5 zvezdicami, ki leži v mirnem zalivu Slano. Svojim gostom nudi nepozabne trenutke sprostitve, predvsem zaradi naravnega okolja. Zdi se, da hotel dobesedno izhaja iz morja, zato se počutite, kot da ste na čolnu. Celoten zaliv Slano je bogat s plažami, mediteranskim rastlinjem, gozdovi borovcev in oljk, zato je idealen kraj za počitek in sprostitev. Kdor pride, začuti mir in vidi lepote te regije, bo zagotovo spet prišel nazaj.

Hotel Osmine – Slano****

V tem čudovitem hotelu z lastno plažo, ki je oddaljen 30 min vožnje od zgodovinskega mesta Dubrovnik, nudijo vam in vaši družini prijeten in poživljajoč dopust. Edinstvena “all inclusive” cena vključuje udobno namestitev v sobah s pogledom na čudovit zaliv, raznoliko rekreacijo, animacijo za vse starosti, vse obroke, ki jih je skozi dan pripravila usposobljena kuharska ekipa in izbor vrhunskih pijač. Posebej poskrbijo za družine z otroki in enim otrokom do 7. leta starosti, ki pridejo s starši, bivajo in uporabljajo vse hotelske storitve brezplačno.