Odkrijte čarovnijo adventa v Novem Vinodolskem

V osrčje slikovitega Novega Vinodolskega, mesta bogate zgodovine in kulturne dediščine, bo tudi letos prišla adventno-božična čarobnost. Adventni čas veselja, obdarovanja in druženja se počasi prebija na mestne ulice in trge ter jih navdaja s smehom in veseljem.

Ta čudovita božična pravljica se bo začela že 3. decembra s prižigom božičnih lučk, glasba in poseben otroški program pa bosta napolnila srca vseh obiskovalcev. Mestne ulice in trgi bodo postali prava čarovnija, okrašena s tisočerimi lučkami in božičnimi okraski, ki ustvarjajo pravljično vzdušje, medtem ko se iz Božičkove hiše širijo otroški nasmehi, na ulicah mestnega jedra pa se sliši nežna primerna glasba. Je kaj lepšega za otroke kot srečanje s tem belobradim dedkom, ki mu lahko zaupajo vse svoje želje? Čarobne pravljice bodo spodbudile vsakega otroka, da postane junak svoje počitniške zgodbe. Tukaj, v toplini adventnega okolja, bodo otroci odkrivali čar ustvarjanja lastne božične čarovnije.

Ustvarjalne delavnice keramike ali smole bodo odraslim omogočile izdelavo lastnih okraskov, ki bodo popestrili njihov dom v prazničnih dneh, kozarec najboljšega vina na delavnici “Wine & Paint” pa bo spodbudil dodatno kreativnost.

Cel december se bodo odvijale številne delavnice, kvizi in gledališke predstave, zvoki veselih božičnih pesmi in omamni vonj kuhanega vina pa se bodo od 14. decembra dalje širili vsak vikend v posebnem delu, Adventu pri Mažuranićevih. Poskusite Smail-ago, Vitoroga, klobaso “Pozdrav Vinodolu” ali Čengićev kuhanac, jedi, ki jih je navdihnila zgodovina Novega Vinodolskega, najdete jih v ljubkih lesenih adventnih hišicah pri Mažuranićevih. Bodite 16. decembra del posebnega gastro showa našega slavnega chefa Damirja Tomljanovića, tam bodo gostinci pod budnim očesom našega slavnega chefa pripravljali bakalar, obiskovalci pa boste imeli najboljše – okusili boste ribje dobrote, ki na božič popestrijo vsako mizo.

Številni glasbeniki bodo Advent pri Mažuranićevih spremenili v pravo simfonijo božičnih not in veselih melodij. Tako bodo tri adventne vikende, od četrtka dalje, obiskovalci obdani s čarobnostjo glasbe, ki jih bo popeljala na popotovanje, polno čustev in prazničnega duha. Za praznično vzdušje bodo poskrbeli Klapa Kampanel, Bosutski bećari, skupini Face in Mirakul, Groovers in Techno Vikings ter številni DJ-ji. Njihova glasba vas bo spodbudila k plesu in veselju ter poskrbela za evforično vzdušje, Damir Kedžo pa bo svojim božičnim pesmim dodal poseben žar in toplo adventno vzdušje. To je le delček bogatega glasbenega programa, ki bo popestril Advent ob Mažuranićevih, vsak nastop pa nosi s seboj svojevrsten čar in prispeva k ustvarjanju topline in čarobnosti praznika.

Tudi letos bosta Vrtec Fijolica in Osnovna šola Ivana Mažuranića dobila svojo adventno zgodbo. Njihova dvorišča bodo zaživela ob predstavah, koncertih, kuhanem čaju in ocvrtkih, obilici luči in doživetjih za vse čute.

Medtem ko se zadnji dnevi starega leta počasi iztekajo, se Novi Vinodolski pripravlja na edinstveno silvestrovanje. Tradicionalno novo leto pozdravimo opoldne z zdravico novemu letu. To je dobrodošlica, ki jo uživa celotno mesto. Dišave po lovski obari in domačih klobasah, kuhanem belem in rdečem vinu, posebni gostinski ponudbi adventnih hišic, ob veseli glasbi na dveh odrih in otroškem animacijskem programu bodo prevzeli ves kraj, promocijske cene novoletnih paketov so neke vrste darilo številnim obiskovalcem.

Ne glede na to, kateri del adventa boste obiskali, smo prepričani, da se vam bo globoko vtisnil v spomin, zaradi česar bo poseben in poln ljubezni. Božično razpoloženje, mila zimska klima in privlačni dogodki so pravi recept za novi advent. Naj praznični duh osvetli vaša življenja ter prinese veselje in srečo v vsak dan!

Foto: Martina Rubčić, Paula Vidović in Ivor Mažar