Potapljanje v Hurgadi

Člani in prijatelji Potapljaškega kluba Mehurček smo se odpravili na potapljanje v Hurgado – skupno 19 oseb. Štartali smo z mrzlega Brnika, kamor smo se pripeljali s kombiji v lastni organizaciji in čakali na potovanje v tople kraje. Čakal nas je miren polet, super pristanek in veselih obrazov smo pristali v Hurgadi. Počitnice so se začele!

Hurgada

Z letališča smo se z avtobusom odpeljali v bližnjo Hurgado. Pot ni bila dolga (cca 20 minut). Videli smo nekaj puščave, nato pa smo vstopili v Hurgado. Ja, prišli smo v čisto drugo deželo – poletna temperatura (nad 30 stopinj), čudovite stavbe raznih barv, tropske rastline….Pred hotelom so nas pričakali postreščki, ki so na vsak način želeli odnesti našo prtljago v sobe (seveda za »nagrado«).

Zunaj krasen hotel, lepo urejena okolica, čudovite rože in grmi. No, vse le ni bilo »rajsko« – detajli očitno Egipčanom ravno ne ležijo – v kopalnicah so ponekod »odpadale« ploščice, a to ni zmotilo razpoloženja in pričakovanja krasnih počitnic…

Naj se potapljanje prične

V ponedeljek nas je minibus že navsezgodaj čakal pred hotelom, da nas odpelje do potapljaškega centra. Ker je bil to prvi dan potapljanja, smo imeli s seboj vso potapljaško opremo; zato je bilo na minibusu kar tesno, a se ni nobeden pritoževal.

Po 20-minutni vožnji smo prišli do potapljaškega centra, kjer je bila že parkirana barka »Peter in Pavel II«; kaj barka, skoraj 30-metrska ladja s prostorom za potapljaško opremo,»srednjo« in »zgornjo« palubo (za sončenje) ter seveda enim od zelo pomembnih prostorov – kuhinjo.

Na ladji je bila že pripravljena posadka, ki se je ves čas trudila, da nam je bilo čim bolj udobno ter da nismo bili lačni. Poleg tega so nam sestavljali opremo, pomagali pri oblačenju (še posebej ženskemu delu naše odprave) ter obuvanju plavutk.

Pohvaliti je potrebno predvsem naše »potapljaške spremljevalce«, ki so nam pred vsakim potopom podrobno opisali lokacijo ter vrste podvodnih živali in rastlin, ki si jih bomo ogledovali.

No, pa se je začelo – potapljanje  namreč. Kratek skok z ladje v vodo in že smo bili v »drugem svetu«….., polnem rib vseh barv, čudovitih koral in drugih zanimivih podvodnih živali.

Osupnili smo ob pogledu na to podvodno bogastvo, na trenutke se nam je zdelo, kot da smo v »podvodnem raju«.

Podvodni raj

Da, videli smo tudi grebenskega morskega psa (nič ni »lajal«). Mirno je ležal na dnu in »zvedavo« gledal, kaj počnemo.

Številne murene so se zavile med korale in »srepo« opazovale okolico. Vajene so radovednih potapljačev, zato se ne pustijo motiti.

Ribe plamenke so mirno plavale ob koralnih grebenih. »Zavedale« so se, da se jih noben morski plenilec ali »nadvodni« obiskovalec ne bo drznil niti dotakniti. Niti želva ni manjkala.

Vsak potop smo zaključili polni neverjetnih vtisov, ki jih je še polepšal vodnik Refaat z neutrudnim prikazovanjem zanimivih rib, školjk ali koral.

 

Enotna ocena: zanimivo, čudovito, rajsko…

Potapljaški klub Mehurček

Loke 26g
5000 Nova Gorica
www.mehurcek.com
info@mehurcek.com