Ogled križarke in Benetk

Ekipa Potnik.si je v sodelovanju z agencijo Morje možnosti organizirala enodnevno razvajanje na križarki z ogledom Benetk. Nekaj naših zvestih bralcev, ki so bili najhitrejši in najsrečnejši (zanimanje za ogled je bilo ogromno, saj bi lahko napolnili kar 5 avtobusov v enem dnevu), se je v soboto, 30.5., odpravilo v Benetke na ogled luksuzne križarke Norwegian Jade.

Za večino je bil to prvi obisk katere izmed križark. Enodnevno razvajanje na krovu je namenjeno vsem, ki ste zaljubljeni v križarjenja, pa tudi vsem, ki se s križarjenjem šele spogledujete. Odlična priložnost, da vidite in spoznate, kako poteka dan na ladji in kaj vse se dogaja. Najprej smo si pogledali, kako je videti razkošna križarka od znotraj, za konec pa skočili še na kratek ogled Benetk.

Razkošna križarka oziroma “mesto” na vodi

Naš izlet se je začel zgodaj zjutraj z odhodom iz Ljubljane in po dveh postankih in pobiranju potnikov smo bili kmalu že v Italiji ter na poti proti Benetkam. Vodič Žiga nas je opozoril na nekaj glavnih znamenitosti Italije in povedal, kaj vse bomo ta dan počeli ter videli. V Benetke oziroma pristanišče smo prispeli nekaj minut pred 10.uro zjutraj. Takoj smo začeli občudovati “hotele” oziroma “mesta” na vodi, ki so nas obkrožala. Ko smo uredili carinski pregled, smo se podali na ladjo in najprej je sledil ogled oz. spoznavanje same ladje…

Čarobno mesto na vodi – Benetke

Po ogledu križarke smo se odpravili še na kratek ogled Benetk. Pogledali smo si glavne znamenitosti in imeli nekaj časa zase, tako da smo se lahko še sami malo sprehodili po ozkih ulicah.

Zadovoljni in polni vtisov nazaj domov

Izlet oziroma ogled je izpolnil naša pričakovanja. Domov smo se vrnili polni vtisov in dobre volje. Vsekakor priporočamo ogled vsem, ki se zanimate za križarjenje, saj bo vaša odločitev lažja in boste malo spoznali dogajanje na ladji ter samo ladjo. Sami smo imeli tudi srečo z vremenom, saj je bil krasen sončen dan in tudi pretirane gneče ni bilo v Benetkah. Za vse, ki pa si želite podobnih ogledov križark ali nepozabnih križarjenj po vseh morjih sveta, že prej priporočamo, da se oglasite v agenciji Morje možnosti.

Za konec smo zbrali še nekaj komentarjev udeležencev ogleda:

Alenka Š.: V soboto sem se imela zelo lepo in sem od tega izleta dobila več, kot sem pričakovala.  Priznam, da sem bila ob prijavi kar malo v dvomih, da lahko za vsega 29 eur dobim to, kar ste zapisali v programu. No, kot sem že napisala, dobila sem več. Najlepše se vam zahvaljujem za zelo dobro izvedbo izleta. Upam, da se kmalu spet vidimo.

Andreja M.: Z izletom sem zadovoljna in vas moram pohvaliti. Vse je potekalo nemoteno, brez zapletov, z veliko mero dobre volje in prijaznosti.

Jana P.: Izlet je bil čudovit, dobro organiziran, zanimiv, lep. Naročili ste tudi lepo vreme. Vse je bilo super.

Irena S.: Hvala za lepo organiziran izlet; imeli smo se lepo in bil je res zanimiv ogled ladje in Benetk. Pa še fajn je, da je bil tako poceni izlet.

Mojca S.: Bilo je odlično ! Tako lepih izletniških dni si lahko samo želimo!

Vida P.: Bilo je nepopisno lepo, vse od vodenja, organizacije, postrežbe, dobre hrane in družbe je bilo odlično izpeljano. Zelo sem vesela, da sem bila del vaše skupine za ogled ladje NLC Jade. Lepotica, ki sem si jo lahko ogledala  v soboto, je osvojila moje srce in dolgoletnim sanjam naredila piko na i. 

Ivan K.: Hvala, ker ste pripravili tako prijetno druženje, ki bi ga ob kaki drugi priložnosti zopet ponovil.

Katja B.: Z vašim izletom sva bili s hčerko izredno zadovoljni. Vsa pohvala vam kot organizatorju izleta ter našemu vodiču Žigi, ki nam je dal veliko različnih zanimivih podatkov, ogled luksuzne ladje je bil neponovljivo doživetje in izvrstna izkušnja. Na ladji smo dobili odlično kosilo, prekrasni pogledi tudi na sprehodu po Benetkah, skratka, popolnost v pisanem mozaiku čarobnosti dneva. Hvala, hvala za ta dan in srčno priporočam tudi ostalim bralcem, da doživijo tako izpolnjene trenutke. 

Marjana K.: Nimam druge besede kot hvala vam za prečudovito doživetje. Ko okrog razlagam, kaj lepega sem videla, se mi zdi, kot da sem bila na samem potovanju. Zato še enkrat hvala vam.

Štefka G.: Brez dvoma sem se imela izredno lepo z vami. Resnično za tako nizko ceno nisem veliko pričakovala,  dobila pa VSE NA NIVOJU. Hvala.

Lili M.: Zahvaljujem se za čudovito soboto, ki sem jo preživela z vami v Benetkah. Bilo je, vsaj zame, nekaj novega,…prijetna skupina, ki je še popestrila dogajanje. Kljub večkratnim obiskom Benetk sem izvedela še nekaj  več,… obisk križarke pa mi je nekako zbudil željo za dopust.

Nada M.: Izlet je bil fantastičen…….!

Branka Č.: Hvala vam! Izlet je bil super, ostali mi bodo čudoviti spomini na vas kot organizatorja in prijaznega Žigo, seveda pa je mene in sestro Mojco najbolj fascinirala križarka. V filmu in na TV sem že videla, kako je videti, ampak v živo je čisto nekaj drugega. Enkratno! Nepopisno!. Še enkrat se vam zahvaljujem za prijeten izlet.

 

Potnik.si ogled križarke
Še ena “gasilska” fotografija za konec 🙂

Piše: Jan Janžekovič

Komentirajte!

Ali ste tudi vi že kdaj bili na križarjenju ali ogledu križarke? Kako vam je bilo všeč? Katero ladjo in katero destinacijo priporočate?