Popotniški knjižni uspešnici – odlična ideja za darilo ob bližajočih se praznikih

Predstavljamo vam dve knjižni uspešnici, ki vam bosta odprli nova obzorja in krajšali čas v jesenskih in zimskih večerih. Knjiga z naslovom Ženske, na katere mislim ponoči je bila izbrana za popotniško knjigo leta, v knjigi Kje je Jan pa si preberite o potepanju tridesetletnika po Latinski Ameriki, Aziji in Afriki. Morda ideja, če ne veste kaj podariti bližnjim ob bližajočih se praznikih.


Kje je Jan?

Jan Konečnik | 392 strani (trda vezava) | Založba Didakta | Znižana cena knjige 24,99 € (redna cena 29,99 €) + brezplačna poštnina!

V letu, ko je Jan Konečnik obšel zemeljsko oblo, je spletni portal MMC objavljal popotne zapise, ki so pod naslovom »Kje je Jan?« postali blagovna znamka v malem.

Interaktivna potopisna knjiga: pri vsakem poglavju boste našli QR-kodo za ogled videoposnetka z opisanega območja.

“Pustiti službo, nabasati nahrbtnik in oditi na enoletno potovanje po daljnih krajih je za nekatere lahka odločitev, za druge težka, tretji o tem sanjajo in nikoli ne gredo, četrte je sveta strah in ne želijo zapustiti domačega ognjišča. Sam sem potreboval kar nekaj časa, da je vse skupaj dozorelo, da sem se potisnil v kot, iz katerega pred samim seboj nisem mogel več pobegniti. Bilo mi je jasno, da moram to storiti, da moram vsaj poskusiti. Če bom čez tri mesece ugotovil, da prekladanje po zanikrnih hostlih, prepolnih avtobusih in opravljanje potrebe na usranih straniščih ni zame, bom šel domov. Vsaj očitati si ne bom mogel, da nisem poskusil. Po svoje me je bilo bolj strah tega, da bi stisnil rep med noge in ne bi šel, kot tega, da grem. Dovolj dobro se poznam. Nisem želel, da bi pri štiridesetih z ženo in dvema pamžema na nek zajeban dan v nekem slabem letu razmišljal, kakšen kreten sem bil, da nisem šel na pot takrat, ko bi lahko, zdaj pa je že prepozno …” 

O avtorju knjige:

Jan Konečnik je svoje novinarsko poslanstvo na slovenski nacionalni televiziji opravljal s predanostjo in veseljem, a tudi čutil, da mora od doma. Da mora doživeti svet, kot ga lahko doživiš le, če v  nosnicah začutiš njegov smrad in aromo, v ušesih hrup in glasbo, na koži vročino, mraz in božajočo toploto. Svoje popotniške bloge je strnil v pričujoči knjigi.


Ženske, na katere mislim ponoči

Mia Kankimäki | 448 strani (trda vezava)  | Založba Didakta | Cena: 34,99 € + brezplačna poštnina!

Po sledeh junakinj iz zgodovine … Kaj lahko štiridesetletna ženska brez otrok počne v svojem življenju? Skoči na letalo in sledi stopinjam umetnic in raziskovalk iz zgodovine, ki so za časa svojega življenja spreminjale svet.

“Popotniška knjiga leta!” The Independent

“Izjemna knjiga!” Samo Rugelj, revija Bukla

“Misliš, da veš, kaj ti lahko potovanje ponudi, ampak v resnici ravno tega ne veš.”

Ali ste že slišali za Artemisio Gentileschi, Lavinio Fontana ali Nellie Bly? Kaj pa za Karen Blixen?

Avtorica Mia Kankimäki je raziskala zgodbe desetih žensk iz zgodovine, ki so počele to, kar druge ženske v njihovem času niso: potovale ali se preživljale kot umetnice.

Nekatere so bile zelo uspešne in so postale celo zvezdnice, a vendar v zgodovinskih knjigah ni niti sledu o njih! Finska pisateljica Mia Kankimäki je dala svoje stanovanje v najem, pripravila prtljago in prepotovala svet, da bi odkrila, zakaj je temu tako. Biografije pogumnih žensk se prepletajo s popotniškimi zapisi, ki vas bodo popeljali od farme Karen Blixen v Keniji, skozi renesančne Firence do sodobne Japonske.


Naročilo knjig(e)

Izpolnite spodnji obrazec za naročilo ene ali obeh knjig iz te ponudbe.

Knjige prodaja Založba Didakta, Železniška ulica 5, 4248 Lesce, Slovenija

  • Z oddajo naročila se strinjate s pogoji poslovanja založbe.
  • Dostava – poštnina za knjigi v tej ponudbi je brezplačna.  Če naročeno blago plačate po povzetju, vam Pošta Slovenije dodatno zaračuna njihovo storitev – plačilo po povzetju – po njihovem veljavnem ceniku.