Potepanje po Švici

Tokrat sva se z možem odpravila v Švico. V Sežani sva prečkala slovensko-italijansko mejo. Ker v Italiji nisva načrtovala ogledov, sva pot nadaljevala do italijansko-švicarske meje Como. Čez nekaj kilometrov sva se ustavila v Luganu in prenočila. Tu se je iz jezera dvigal prečudovit vodomet.

Picture
Jezero v Luganu.

Tovarna čokolade in grad Castelgrande

​Naslednji dan sva iz Lugana  zavila v Ponte Treso in si ogledala tovarno čokolade Alprose. Brez pokušanja čokoladnih dobrot seveda ni šlo. ​Od tam sva krenila v Bellinzono, kjer naju je presenetil čudovit pogled na grad Castelgrande.
Picture
Pred tovarno čokolade.
Picture
Pogled na grad Castelgrande.

Vse od Bellinzone do Lausanne

Iz Bellinzone naju je pot vodila v Aldorf, kjer sva se fotografirala pri spomeniku Wilhelma Tella. ​Po kratkem postanku v Altdorfu sva pot nadaljevala v Zug. Tudi tam sva uživala v prijetnem sprehodu ob jezeru z vodometom. Ravno v tistem času je tam potekal Festival športa, ki si ga je bilo vredno ogledati.
Picture
Mesto Lausanne.
Picture
Mesto Lausanne.

Po prenočevanju v Zugu sva pot nadaljevala do Zϋricha-Berna in vse do Lausanne. Ostalo nama je  še dovolj časa do večera, zato sva si privoščila daljši ogled mesta, med drugim sva občudovala katedralo, od katere je lep razgled na mesto.

Postanek ob Ženevskem jezeru

​Iz Lausanne sva se začela vračati proti domu. Pred švicarsko-italijansko mejo je sledil še en kratek postanek v Montreuxu, kjer sva naredila še posnetek pri spomeniku Freddyja Mercuryja ob Ženevskem jezeru.
Pri spomeniku Freddyja Mercuryja sva tudi zapela.

Piše: Marjana Smrekar ​

Komentirajte!

Kateri del Švice se vam zdi najbolj zanimiv?