Razvajanje v pivski kopeli pod Roglo

Vsi kdaj potrebujemo odklop od vsakdana, nekaj uric sprostitve in popolnega oddiha. Tudi midva s partnerjem sva si zato v mrzlih zimskih dneh privoščila oddih, na katerem sva se lahko resnično spočila in nabrala nekaj nove energije za to leto. Umirjen in sproščen vikend sva preživela v čudovitem Gostišču pod Roglo, kjer sva preizkusila tudi prvo pivsko kopel v Sloveniji.

Idilično Gostišče pod Roglo

Le nekaj kilometrov iz Zreč ob poti proti Rogli se na prijetni lokaciji nahaja Gostišče pod Roglo. Že na prvi pogled nama je postalo jasno, da sva izbrala odlično nastanitev za oddih od vsakdana. Gostišče je v celoti opremljeno v starinskem pohorskem stilu, nahaja pa se na idilični lokaciji ob majhnem potočku.

Po topli dobrodošlici sva se namestila v dodeljeno sobo. Na voljo imajo sobe dveh tipov ter apartmaje. Najin apartma je poleg spalnega prostora zajemal še veliko in prostorno dnevno sobo z majhnim balkonom, manjši predprostor in lepo opremljeno kopalnico. Če si želite čistega razvajanja, imajo v gostišču na voljo tudi luksuzni apartma z vodno posteljo in masažno kadjo.

Prva pivska kopel v Sloveniji

Najbolj sva se pred prihodom veselila prav pivske kopeli, po kateri je nastanitev tudi najbolj znana. 2-urno razvajanje je potekalo v prijetno opremljenih prostorih, ki sva jih v času sproščanja imela le zase. Ob vstopu v prostor so naju pričakale brisače, rjuhe, copatki, poskrbeli pa so tudi za lačne želodčke.

Pivska kopel temelji na uporabi naravnih sestavin in stare zdravilne prakse. Tretma poteka v ročno napolnjenih hrastovih kadeh. Kot so nama pojasnili, kopel vsebuje izbrane sorte hmelja, kvasa in sladu. Visoka vsebnost hmelja prispeva k oživitvi kožnih por in zagotavlja popolno sprostitev, esencialni B vitamini v pivskem kvasu pa prispevajo k splošni regeneraciji kože.


Da sva v tem času lahko popolnoma brezskrbno uživala, so nama priskrbeli čisto vse, kar bi potrebovala za odklop od napornega vsakdana. Kot se za pivsko kopel spodobi, sva imela na voljo neomejeno količino domačega Kovaškega piva. In to res domačega, saj se Kovaška pivovarna nahaja v kletnih prostorih gostišča. Poleg piva sva imela ves čas na voljo vodo in čaj, pripravili pa so nama tudi kovaški narezek in sveže pečene pizzetke.

Poleg razvajanja v pivskih kadeh sva z veseljem preizkusila tudi finsko savno, po kateri se je prilegel osvežujoč tuš. Nekaj prav edinstvenega pa je bilo tudi sproščanje na veliki leseni postelji z ječmenovo slamo. Celotna izkušnja je bila resnično nekaj posebnega in z veseljem se bova še kdaj prepustila brezskrbnemu uživanju.

Odlična domača hrana, ki zadovolji tudi največje gurmane

Celoten oddih je zaznamovala tudi resnično izvrstna domača hrana, ki brez dvoma zadovolji tudi največje gurmane. Restavracija je opremljena v rustikalnem stilu, poseben čar pa sobi daje krušna peč iz časov naših dedkov in babic z razstavljenimi starinskimi harmonikami, kar pričara pristen domač slovenski ambient.

Seveda sva tudi sama preizkusila pico iz pristne domače krušne peči, zraven pa seveda obvezno domače kovaško pivo. Izjemno navdušena sva bila nad vso hrano, od juhe, postrežene v kruhovi skodelici, do gurmanskih pojedin in slastnih sladic. Med drugim sva uživala v divjačini, morski hrani in tradicionalni pohorski omleti.

Poleg osrednje restavracije se nahaja tudi Kovaška soba, ki nudi zasebnost zaključenim skupinam do 14 oseb. Za večje skupine pa je na voljo tudi dvorana, ki je namenjena večjim skupinam za praznovanje posebnih dogodkov, kot so okrogle obletnice, poroke in druga slavja.

Raje na smučišče ali v terme?

Kot je že omenjeno, se Gostišče pod Roglo nahaja tik ob Zrečah, zato si enostavno lahko privoščite tudi kopanje v bližnjih termah. Prav tako ima gostišče idealno lokacijo za raznovrstne aktivnosti v naravi. Zimski čas je idealen za obisk bližnjega smučišča na Rogli, kjer imajo poleg smučarskih prog urejene tudi proge za tek na smučeh.

Sama sva gostišče obiskala ravno tisti vikend, ko je na Rogli potekala tekma FIS za svetovni pokal v deskanju na snegu. Seveda sva izkoristila dano priložnost in si ogledala tekmo.

Sprostitev v naravi

Kljub temu da je bilo smučišče odlično pripravljeno za smučarske podvige, sva se sama raje odločila, da preveriva novo znamenitost na Pohorju Pot med krošnjami. Pot med krošnjami Pohorje, ki je svoja vrata odprla v jeseni 2019, je postavljena v osrčje neskončnih pohorskih gozdov, na vrh Rogle. Celotna pot je dolga približno kilometer, najbolj spektakularni razgledi pa se odprejo z vrha razglednega stolpa.

Poleg omenjenih aktivnosti je Gostišče pod Roglo idealno izhodišče za mnoge krajše ali celodnevne izlete. V poletnih mesecih se lahko peš ali s kolesom odpravite po številnih gozdnih poteh, ki vodijo do skritih zakladov Pohorja. V bližini lahko obiščete mnogo kulturnih znamenitosti, kot so Žička kartuzija, dvorec Trebnik, Stari in Novi grad v Vitanjah ter mnogo drugih.

Ne glede na to, ali iščete kratek oddih od vsakdana, aktivni dopust ali popolno sprostitev, vas Gostišče pod Roglo ne bo razočaralo. Njihova pivska kopel je popoln recept za uživanje v dvoje, njihova kulinarična ponudba pa bo razvajala vaše brbončice. Za naju je bil to zagotovo oddih, ki ga z veseljem priporočiva tudi drugim.

Avtorja članka: Mirjam in Polde