Sejem Agra 2020

Tradicionalni kmetijsko-živilski sejem AGRA bo letos potekal v nekoliko spremenjeni obliki. 58. mednarodni sejem bo namreč potekal v spletni obliki, od 7. september 2020 – 7. marec 2021. Preko spleta bo Agra najbolj zvestim razstavljavcem in obiskovalcem sejma omogočala pregled novosti in novih trendov.

Spletna Agra

Zaradi ukrepov, povezanih z zajezitvijo koronavirusa, se tradicionalno sejemsko dogajanje letos seli na splet. Spletna Agra bo predstavila ponudbo razstavljavcev s področja kmetijstva in živilstva, možnosti sodelovanja s strokovnimi in panožnimi organizacijami ter nove projekte, ki so usmerjeni v rast samooskrbe in v trajnostni turizem. Posebne pozornosti bodo deležni nagrajenci mednarodnih ocenjevanj kakovosti mesnih, mlečnih izdelkov, brezalkoholnih pijač, vin, medenih pijač, medu in embalaže.

Tudi letos bo na največjem in najpomembnejšem kmetijsko-živilskem sejmu v tem delu Evrope obilica vsebin, izdelkov, storitev in novih spoznanj, ki ponujajo višjo kakovost življenja in trajnostni razvoj. Ob njih pa bo Spletni sejem AGRA 2020 predstavil tudi aktualne projekte, povezane z agroživilstvom, kmetijstvom in turizmom.

Festival dogodivščin

Kljub temu da se sejem AGRA letos seli na splet, bo majhen del zanimivih razstav in dogodkov potekal tudi v živo. Razen na spletu bo še posebej živahno na sejmišču Pomurskega sejma od 25. do 27. septembra, ko bo na Pomurskem sejmu potekal Festival dogodivščin.

Del letošnjega sejma Agra bo v obliki Festivala dogodivščin potekal v Gornji Radgoni letos od 25. do 27. septembra. Na sejmišču bodo za obiskovalce odprli vzorčne nasade, doživljajsko zgodbo v tehniki 3D, ob večerih pa še kino »drive in«.