Na Kopah vam ne bo nikoli dolgčas

Naša ekipa se je skupaj z družinami odpravila na nekoliko drugačen team building oz. na sproščujoč vikend v osrčje Pohorja, na Kope. Lepo vreme, dobra družba in enkratna lokacija za sprostitev ter razne aktivnosti so tvorili odličen recept za čudovit vikend.​Team building je uspel, imeli smo se super, videli in doživeli smo veliko ter se odločili, da se še vrnemo na Kope, ki ni samo zimska destinacija, saj tudi izven zimske sezone ponuja ogromno aktivnosti, doživetij in  obilico možnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa za vse generacije.

Ekipa Potnik.si

Lukov dom na Kopah 

Nastanjeni smo bili v Lukovem domu na Kopah, katerega nastanitvena kapaciteta je do 180 oseb.  Lukov dom je prijazen in domač namestitveni objekt v neokrnjeni naravi Pohorja. Leži na nadmorski višini 1.350 m v turističnem centru Kope. Hotel se lahko pohvali s 3 kategorijami prijetnih sob, najboljše so opremljene tudi z LCD TV-jem in lastno kopalnico. Vse sobe so lepo urjene in nudijo vse za kratek oddih.Za vse, ki si želite sprostitve, se v pritlični etaži nahaja sodoben wellness center.  V njem se nahajajo 4 savne, jacuzzi in kotiček za sproščanje. Za vse večne romantike nudijo tudi zasebno sobo, kjer lahko uživate v lastni savni, jacuzziju in sprostitvenem kotičku.

Gurmanskih užitkov na našem team buildingu ni manjkalo.  Obrok si lahko privoščite v prostorni jedilnici ali na zaprti terasi s čudovitim razgledom. Zajtrki in večerje so samopostrežni, medtem ko lahko za kosilo naročite A la carte ali pa vam postrežejo z že izbranim menijem. Pestra izbira odličnih jedi je poskrbela, da smo tako tisti z bolj izbirčnimi okusi kot tudi naši najmlajši iz jedilnice vedno odšli zadovoljni in s polnimi želodčki.  Ob restavraciji se nahaja tudi bife, kjer vam bodo z veseljem postregli s kavico ali drugo pijačo po vaši izbiri.

Ob jedilnici se nahaja tudi kotiček za najmlajše, zato smo po jedi z večjim veseljem še malo posedeli in poklepetali, medtem ko so otroci uživali v igri. V zgornjih nadstropjih doma se nahajajo tudi sejne sobe, kar smo izkoristil za naša večerna druženja. Na velikem platnu smo za otroke predvajali nekaj animiranih filmov, ki smo jih prinesli s seboj, z veseljem pa smo si kako risanko ogledali tudi ostali.

Neskončne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa

 

​Kope so odlična destinacija za popoln oddih od mestnega vrveža in vsakdanjih skrbi. Okolica nudi veliko možnosti za pohodništvo in planinarjenje. Lahko se podate na krajši sprehod okoli smučišča ali pa se povzpnete na kakega od okoliških hribov, od koder se vam odpirajo čudoviti razgledi.  Privoščite si sproščujoč sprehod po grebenu zahodnega Pohorja, v času sezone pa boste lahko našli tudi nekaj gob ali gozdnih sadežev. Pridružite se lahko tudi jutranji vodeni telovadbi.Mi smo se (nekateri s sedežnico, nekateri peš) povzpeli do vrha Velike Kope, od koder se nam je odprl prelep razgled na okoliške kraje. Na vrhu se nahajajo tudi energijske točke, kjer smo si nabirali novih moči za naslednje podvige. Do energijskih točk se lahko odpravite tudi v družbi bioenergetika. Na sedežnico pa lahko s seboj vzamete tudi kolo, saj je v okolici urejenih več kolesarskih poti.

Odlična animacijska ponudba za otroke 
Posebej pestra je animacijska ponudba za otroke.  Drugi dan smo preživeli v Holcerčkovi pravljični deželi, kjer sta se nam predstavila prijazen Holcerček in njegov prijatelj iz bližnjega Petelinjega jezera. Prisrčna pravljica je bila izvrstno razvedrilo in hkrati poučna zgodba za otroke. Otroci so pridno pomagali iskati zaklad, na koncu pa so si njegovo vsebino razdelili in se z njo veselo posladkali. Nekaj najbolj aktivnih se je  po koncu odpravilo tudi do bližnje Ribniške koče, kjer se nahaja še eno manjše jezero- Ribniško jezero.

Po koncu pravljice smo se skupaj z našimi vodičkami odpravili še na ogled mini ZOO-ja, ki se nahaja za Grmovškovim domom. Tam smo občudovali  ponije, koze, ovce in druge živali. Ob koncu našega prijetnega druženja pa so animatorke poskrbele še za presenečenje. Otroci so bili navdušeni nad možnostjo poslikave obraza, tako so se naši otroci kaj hitro spremenili v prelepe metulje, strašne leve ali prijazne mucke.

Holcerija
Na Kopah pa niso na svoj račun prišli le otroci, odlično smo se zabavali tudi odrasli.  Holcerija je humoristični šov, ki je poskrbel, da smo se dodobra nasmejali.  Zavili smo tudi v novo zgrajeni kongresni center, ki je lociran za Grmovškovim domom.  Objekt, narejen iz naravnih materialov, ima dve veliki konferenčni dvorani, opremljeni s sodobno multimedijsko opremo. V spodnjem nadstropju smo si ogledali zanimivo razstavo “Pohorje – človek v naravi, narava v človeku,” z njo je predstavljen živalski in rastlinski svet v sobivanju s človekom, ki je v preteklosti oblikoval okolje in ga oblikuje tudi danes.  V zgornji kongresni dvorani pa smo spet dodobra namučili naše smejalne mišice.

Nekaj sto metrov naprej od Lukovega doma se nahaja še drugi nastanitveni objekt Grmovškov dom, ki je odprt vse dni v letu. Poleg doma deluje tudi prostorna restavracija Kope, pod njo je znameniti Holcer pub in velika sončna terasa. Pred Grmovškovim domom se nahajajo otroška igrala, ki zaposlijo vaše najmlajše, medtem ko vi lahko uživate ob odlični kavici. Tik ob igralih je tudi lepo urejeno nogometno igrišče ter prostor za odbojko, s prijatelji pa se lahko pomerite tudi v drugih športih.

Tudi naša ekipa se je za konec pomerila v prijateljskem dvoboju nogometa,  medtem ko so najmlajši uživali na otroških igralih.

Bike Park in Outdoor experience – super doživetje za vse
Novost v ponudbi v sodelovanju s Primoževo šolo doživetij je tudi Bike Park. Kolesa si lahko tudi izposodite v hotelu. Na voljo so vodene e-bike ture, kjer se z električnimi kolesi podate na 30-minutno, 1- ali 3-urno turo po Kopah. Ponujajo tudi igranje disc golfa in za team buildinge je odlična zadeva Outdoor experience oz. športno–animacijskimi program doživetij, ki ponuja 9 stacionarnih postaj in 10 mobilnih postaj (Lukova gugalnica, Indijanski pohod, Lovljenje otokov, Grajenje nemirnega stolpa, Pajkova mreža, Pohorsko plezanje, Nevarna reka, Leteča veverička …).

Sami smo se prepričali, da na Kopah res nikoli ni dolgčas, saj so nam na voljo številne aktivnosti (pohodništvo, kolesarjenje, igre z žogo…), prav tako pa si lahko privoščite sprostitev (wellness v Lukovem domu). Zelo dobro je poskrbljeno tudi za najmlajše, ki se lahko zabavajo na igralih, v mini zooju ali v zabavnem animacijskem programu v Holcerčkovi pravljični deželi, kjer lahko poiščejo tudi zaklad. Ponudba je prilagojena za vse generacije, za starejše, za družine in tudi za pare ter posameznike. Mi se bomo zagotovo še vrnili, vabljeni tudi vi.

Pridite na Kope in uživajte tudi vi
Upamo, da vam je dobro zadišalo po oddihu na Pohorju. Če bi radi kaj od tega doživeli tudi vi, potem so Kope pravi kraj za vaš oddih.

Komentirajte!
Ste že obiskali Kope? Vam je bilo všeč?