Sumatra

Sumatra je otok v zahodni Indoneziji in je najzahodnejši od skupine tako imenovanih Sundskih otokov. Ste vedeli, da je Sumatra kar 6. največji otok na svetu?  Vas mika vzpon na vulkan, namakanje v toplih jezerih ali le opazovanje čudovite in edinstvene okolice?

Sumatra je idealna tako za tiste, ki uživajo v vedno novih dogodivščinah in pustolovščinah, kot za prave adrenalinske odvisnike. Lahko se podate po brzicah katere od večjih rek ali pa preprosto občudujete igro opic med drevesi.

 

Izjemen zaklad Sumatre je jasno njen deževni pragozd, ki je še nedotaknjen in še povsem nespremenjen.  Vsak košček pragozda je živ in preprosto neverjetno čudovit. Če boste imeli srečo, boste lahko opazili celo divjega orangutana v svojem naravnem okolju.  Čisto in mirno ozračje le še doda k že tako vznemirljivemu počutju ob lovu za divjimi živalmi.

Sumatra je zagotovo vredna obiska. Destinacija, polna naravnih čudes, ponuja nešteto možnosti za edinstvena potepanja in raziskovanja. Pri tem pa nikakor ne gre pozabiti, da je njeno izjemno bujno in raznoliko okolje hkrati tudi izjemno občutljivo.

Celotno oddajo Pustolovščine si lahko pogledate v petek, 24.11, ob 22:40 na Planet Earth
Komentirajte!
Je Sumatra že na vašem spisku destinacij, ki jih želite obiskati?