5 najlepših rožnatih plaž

Morda se sprašujete, ali plaže z rožnatim peskom sploh resnično obstajajo? Seveda! Po svetu lahko najdemo kar nekaj plaž z bledo rožnatim peskom. Ta edinstveni pojav je povezan z mikroskopsko majhno praživaljo, imenovano luknjičarka. Ko žival umre, valovi zdrobijo apnenčasto lupino, ostanke pa naplavijo na obalo, kjer se pomešajo s kremenovim peskom. Preverite, kje lahko najdete plaže, ki vas bodo očarale z rožnatim peskom.

#1: Horseshoe Bay, Bermuda

Ena najboljših plaž na Bermudih, ta čudovita peščena utopija, privablja ogromno turistov, zato ne pričakujte miru. Plaža je dobila ime po svoji obliki, saj se razteza v obliki konjske podkve. Najboljši meseci za obisk te osupljive destinacije so od konca aprila do oktobra.

#2: Pink Sands Beach, Bahami


Plaža Pink Sands na otoku Harbour na Bahamih predstavlja enega najbolj dih jemajočih primerov rožnate peščene plaže na svetu. Plaža Pink Sands se razteza po dolžini približno 5 km. Najboljši meseci za obisk Bahamov so od novembra do aprila, ko lahko obiskovalci uživajo v prijetnem vremenu brez ekstremne vročine ali orkanov.

#3: Elafonissi Beach, Kreta, Grčija

Slikovita plaža se nahaja na jugozahodnem delu otoka Kreta. Ta rožnata peščena plaža je znana po rožnatem in mehkem pesku, topli vodi in idealnih vetrovnih razmerah za jadranje na deski. Območje je zaščiteno, kar pomaga ohranjati njegove naravne lepote. Najboljši čas za obisk plaže Elafonissi je v poletnih mesecih od junija do septembra.

# 4: Tangsi Beach, Lombok, Indonezija

Plaža Tangsi je znana po rožnatem pesku in skalnatih pečinah, veliko ljudi pa se na to plažo zgrinja tudi zaradi različnih vodnih športnih aktivnosti. Najboljši mesec za obisk plaže Tangsi je od maja do oktobra, da se izognete deževnemu obdobju.

#5: Spiaggia Rosa, otok Budelli, Italija

Nam najbližja rožnata plaža se nahaja v Italiji, vendar pa od leta 1994 turistom ni dovoljeno stopiti na to plažo. Plažo ščiti italijanska vlada in edini način za občudovanje čudovitega rožnatega peska je odločitev za enodnevni izlet z ladjo, ki vozi mimo Spiaggia Rosa. Najboljši čas za obisk je v toplejših mesecih od junija do avgusta.