8 najlepših razglednih stolpov v Sloveniji

Le kdo ne uživa v čudovitih razgledih na prelepo slovensko pokrajino? Povzpnite se na vrh katerega od razglednih stolpov v Sloveniji in nagrajeni boste s čudovitimi razgledi. Preverite 8 razglednih stolpov v Sloveniji, s katerih se vam odprejo najlepši razgledi.

Vinarium

Razgledni stolp Vinarium je najvišji razgledni stolp v Sloveniji. Visok je 53,5 metrov, zagotovo pa je ena od njegovih posebnosti to, da lahko z njega opazujete kar 4 države naenkrat:. Slovenijo, Madžarsko, Hrvaško in Avstrijo. Do vrha se lahko povzpnete z dvigalom ali pa premagate 240 stopnic.

Stolp ljubezni na Kozjanskem

Stolp ljubezni na Kozjanskem je visok 26 m in velja za najvišji leseni stolp v Sloveniji. Stolp je dobil ime po bližnji cerkvi, ki je posvečena sv. Valentinu, zavetniku zaljubljencev. Gre za stolp iz macesnovega lesa, z razgledne ploščadi pa se boste naravnost zaljubili v čudovit razgled.

Razgledni stolp na Rogli

Razgledni stolp na Rogli lahko obiščete v sklopu tematske poti Pot med krošnjami na Rogli. Stolp je visok 37 metrov, namesto poti navzdol pa se lahko odločite, da s boste z vrhnje razgledne ploščadi spustili kar po toboganu. Gre za 62-metrski suhi tobogan v notranjosti stolpa, ki pa je plačljiv.

Razgledni stolp Gonjače

Razgledni stolp Gonjače se nahaja v Goriških Brdih in je pravzaprav spomenik žrtvam 2. svetovne vojne. Na vrh 23 metrov visokega stolpa se povzpnete po 144 stopnicah, tam pa vas čaka prelep razgled vse od bližnjih vinogradov do Julijskih Alp, Dolomitov in Tržaškega zaliva.

Stolp zdravja in veselja na Rudnici

Ko se boste naslednjič potepali v okolici Podčetrtka, lahko obiščete tudi razgledni stolp zdravja in veselja. Nahaja se na gorovju Rudnica na višini 622 metrov, v višino pa meri 40 metrov, zato nudi enega lepših razgledov v Sloveniji.

Razgledni stolp Boč

978 metrov visoki Boč je priljubljena izletniška točka. Na vrhu enega od dveh vrhov se nahaja jeklen, 20 metrov visok razgledni stolp, od koder se odpre pogled na večji del vzhodne Slovenije. Izletniki posebej radi obiščejo spomladi, ko se na območju razcvetijo redke in zaščitene velikonočnice.

Razgledni stolp Cerje

Nad Vipavsko dolino se dviga 25 metrov visok razgledni stolp Cerje. Veličastna trdnjava Pomnik miru, postavljena v spomin vsem braniteljem slovenske zemlje v zgodovini naroda. Pogled z vrha sega vse od Triglava do Jadranskega morja.

Razgledni stolp na Rašici

641 metrov  visoka Rašica je ena najbolj priljubljenih izletniških točk v okolici Ljubljane. Na vrhu stoji 17 metrov visok razgledni stolp, s katerega se v lepem vremenu odpre razgled čez celotno osrednjo Slovenijo.