Aerodium Logatec

Naša ekipa Potnik.si se je odpravila proti Logatcu na edinstveno izkušnjo letenja brez pripomočkov in brez kril. Obiskali smo Aerodium Logatec.

Vetrovniki so v zadnjih letih vedno bolj popularni kot zabava za vse, ki iščejo nove občutke. Letenje v vetrovniku je namreč edinstvena izkušnja, ki je ne moremo doživeti v vsakdanjem življenju.  To je uresničitev sanj, da smo v zraku, svobodni, brez kakršnihkoli pripomočkov in dodatkov.  Zračni tok s hitrostjo do 200 km/h v vetrovniku je namreč tako močan, da nam omogoča, da preprosto ležemo nanj in na njem letimo brez kril.Na začetku nas je sprejel inštruktor letenja in nam podrobno opisal ter prikazal postopek letenja, predvajal video predstavitev letenja v vetrovniku in odgovoril na vsa naša vprašanja. Skupaj smo potrenirali pozicijo letenja še na trdnih tleh in se potem odpravili po opremo. Vsakemu so v Aerodiumu izbrali primerno velikost kombinezona za letenje, nam v ušesa vstavili čepke, da absorbirajo zvok, ter na glavo namestili še očala in čelado. Pozirali smo v opravi in se zavoljo čepkov smejali še bolj naglas. 🙂

Picture

Letim!

Pred vstopom v vetrovnik nas je preplavil adrenalin, ni pa nas bilo strah, saj smo se prepričali o varnostnih ukrepih in bili poučeni o gibanju, znakih za komunikacijo z inštruktorjem in tudi vedeli, da lahko v vsakem trenutku vetrovnik zapustimo, če bi želeli.

Ob vstopu v vetrovnik nam je inštruktor pomagal osvojiti pravilen osnovni položaj, ki omogoča udobno letenje na zračnem toku. Letenje v vetrovniku traja minimalno 2 minuti, za celovito doživetje pa po izkušnji res priporočamo 4 minute (2x 2 minuti). Z vsako minuto smo postajali večji mojstri v letenju in vetrovnik smo zapustili z velikim nasmehom na obrazu. Ko se vrneš v območje delovanja gravitacije, se na zaslonu prične predvajati posnetek tvojega leta, da si ga še pod vtisom doživetja in navdušenja lahko ogledaš.

Nepozabna izkušnja

Z vsakim naslednjim poskusom smo bolj obvladali gibanje v vetrovniku in inštruktor nam je pomagal, da smo z njim poleteli še višje. Nekateri so za vstop v vetrovnik izbrali kar tek in skok na zračni tok in se tako prepustili občutku lebdenja. Ob izhodu iz vetrovnika sta inštruktorja nekatere pohecala, da smo se sprehodili na zračnem toku, čemur smo se zelo nasmejali – premagovanje zračnega toka s hojo je bilo videti, kot da bi kaj preveč popili. 🙂

Picture

Zgoraj si poglejte video posnetek, kako je videti let v vetrovniku.

Po zaključku naših letov sta nam inštruktorja prikazala demonstracijo športnega letenja in nas čisto navdušila s svojimi triki.
​Ob koncu smo dobili certifikat za izveden let in tudi posnetek svojega letenja, da si lahko ponovno ogledamo svoje doživetje in obujamo spomin.
NAGRADNA IGRA JE ZAKLJUČENA!
Srečni izžrebanec, ki prejme darilni bon za 2 osebi za 2 x 2 minuti leta v Aerodiumu je: DUŠAN MLINAR iz VRHNIKE
Ste že obiskali Aerodium Logatec ali leteli kje drugje? Kakšni so vaši občutki?