Čarobno mesto na vodi- Benetke

Čarobno mesto na vodi nas navdušuje v vseh letnih časih. Mesto, polno zgodovine in čudovitih znamenitosti, je na seznamu želja vsakega svetovnega popotnika. Včasih se Slovenci zaradi bližine ne zavedamo, za kako cenjeno in zaželeno destinacijo gre. Oglejte si spodnje videe in se prepustite čarobnosti Benetk. 

Ste vedeli, da je bilo v 17. in 18. stoletju v Benetkah med 8 in 10 tisoč gondol? Vsem, ki bi radi okusili košček tradicionalnih Benetk, priporočamo vožnjo z gondolo. Odličen način za spoznavanje mesta in edinstvena izkušnja, ki se vam bo vtisnila v spomin. Trenutno je aktivnih okrog 400 gondol, med katerimi so nekatere namenjene turistom, druge pa služijo za prečkanje kanalov.

Osrednji trg Sv. Marka je pravo srce Benetk. Zvoniku na Trgu sv. Marka Benečani pravijo tudi hišni gospodar. Ob trgu stoji Doževa palača, simbol beneške politike in primer beneške gotske arhitekture. Zagotovo vas bo navdušil tudi znameniti vhod v palačo, ki se imenuje Papirnata vrata. Pomemben zgodovinski spomenik je tudi Bazilika sv. Marka, katere pročelje in notranjost simbolizira mogočnost Benetk.

Seveda, pa ne moremo govoriti o Benetkah, ne da bi omenili znameniti karneval, ki je zmes tradicije, spektakla in zgodovine z edinstvenim prizoriščem.  V pustnem času se mesto in njegovi trgi spremenijo v velikansko gledališče, kjer lahko občudujete vse mogoče maske. Vsako leto v času karnevala Benetke zabeležijo na tisoče obiskovalcev. Če še niste obiskali beneškega karnevala, vam obisk, kljub veliki množici ljudi, toplo priporočamo.

Še več o Benetkah lahko izveste v  oddaji, ki bo na sporedu v nedeljo, 27.8., ob 17:05 na programu Planet Earth v oddaji “Čarobna mesta sveta”! Že pri vašem operaterju!

Piše: Mirjam Kimovec

Komentirajte!
Ste že obiskali Benetke? Katera beneška znamenitost pa je vam najljubša?