10 najlepših plaž v Grčiji

Grčija ima precej najlepših in najboljših plaž v Evropi. V Grčiji boste na vsakem od otokov našli prečudovite plaže, za najlepše pa veljajo plaže na Kreti, Naksosu, Parosu, Iosu, Mikonosu in Rodosu. Preverite, katerih 10 plaž v Grčiji smo mi izbrali za najlepše. Ne glede na to, za katero se boste odločili, boste zagotovo navdušeni.

#1: Elafonissi Beach, Kreta

Med najlepšimi plažami na Kreti,  Elafonissi obiskovalce osupne s svojo naravno lepoto. Obala iz drobnega peska ima nežen rožnat odtenek, kristalno čiste vode pa se lesketajo v odtenkih akvamarina, ki spominjajo na Karibsko morje. To čudovito dolgo plažo pravzaprav najdemo vzdolž lagune majhnega otočka, ki je zaščiten naravni rezervat blizu celine Krete (povezan z grebenom).

#2: Plaka Beach, Naksos

Če iščete mir, tišino in samoto, potem je Plaka Beach na Naksosu prava izbira za vas. Plaža Plaka je večinoma neokrnjena in nerazvita, kar obiskovalcem omogoča, da cenijo naravne lepote.  Dolgo prostranstvo drobnega belega peska in kamenčkov, ki jih prekriva bleščeča turkizna voda, ustvarja vtis raja. Mirnost in kristalno čisto morje dodajata občutek miru – popoln kraj za sprostitev.

#3: Paradise Beach, Mikonos

Najboljša plaža v Grčiji za ljubitelje neprestane zabave je Paradise Beach na Mikonosu. Slavni plaži Paradise Beach in Super Paradise Beach poosebljata zabavni življenjski slog otoka Mikonos. Obe plaži sta privlačni za mlade, ki iščejo nočno življenje. Poleti klubi na plaži predvajajo elektronsko glasbo ves dan in vso noč.

#4: Agios Nikitas, Lefkada

Plaža Agios Nikitas na Lefkadi spada med najbolj priljubljene plaže za družine z majhnimi otroki. Slikovita plaža, ki leži pred istoimenskim naseljem, je sestavljena iz peska in bleščeče kristalno čiste vode. Res je majhna, a enako lepa kot ostale plaže na otoku. V bližini boste našli mnogo odličnih ribjih tavern in barov.

#5: Myrtos Beach, Kefalonija

Ta čudovita plaža je obrnjena proti zahodu, kar omogoča spektakularne sončne zahode. Plaža Myrtos je zaradi svojega odmaknjenega ambienta in dih jemajočih sončnih zahodov eno najbolj romantičnih mest v Grčiji. Plaža je všeč parom, ki želijo deliti trenutek sprostitve na plaži. Kljub temu da je plaža precej nedotaknjena, boste na njej našli bar s prigrizki, sanitarije ter možnost najema ležalnikov in senčnikov.

#6: Mylopotas Beach, Ios

Ta spektakularna plaža z belim peskom se nahaja v mirnem zalivu, v zavetju hribov, posejanih s kikladskimi pobeljenimi hišami. Obala se razteza v dolžini enega kilometra, tako da je prostora za uživanje dovolj tudi v sezoni. Mylopotas je odličen kraj za kopanje in vodne športe, kot so potapljanje, jadranje na deski in rekreacijsko čolnarjenje. Na voljo so tudi igrišča za odbojko na mivki. Številne kavarne, okrepčevalnice in restavracije na plaži Mylopotas oskrbijo turiste z vsem, kar potrebujejo.

#7: Kokkini Beach (rdeča plaža), Santorini

Ta osupljiva, nadrealistična plaža se nahaja na jugozahodu Santorinija. V ozadju plaže se dvigajo pečine barve rje in ognja, zaradi česar je ena najbolj fotogeničnih peščenih plaž v državi. Do plaže lahko pridete s čolnom ali po kratkem sprehodu navzdol od bližnje cerkve, kjer so parkirišča in peščica dobrih restavracij.

#8: Kolymbithres Beach, Paros

Kolymbithres na otoku Paros odlikuje edinstvena pokrajina granitnih skalnih formacij. Ta čudoviti del obale je pravzaprav niz majhnih zalivov s peščenimi obalami. Ponudba na plaži je veliko bolj omejena kot na večjih letoviških plažah, je pa na voljo najem ležalnikov in senčnikov. Najdete lahko tudi nekaj možnosti za vodne športe in seveda nekaj pristnih grških tavern.

#9: Navagio Beach, Zakynthos

Navagio Beach je ena največkrat fotografiranih in tudi ena na splošno najbolj znanih plaž v Grčiji. Ta sanjska plaža, skrita v ozkem zalivu in obdana s strmimi pečinami, je dostopna le z organiziranim izletom s čolnom. Obiskovalci so očarani nad dramatičnim okoljem, drobno belo peščeno obalo in modro vodo, ki se zdi skoraj tropska. Na žalost množice turistov lahko pokvarijo idilično okolje. Plaža Navagio je znana tudi kot plaža brodolomcev zaradi ponesrečene tihotapske ladje, ki stoji na obali.

#10: Halkidiki, celinski del Grčije

Čeprav ob omembi poležavanja na plažah v Grčiji po navadi pomislimo na katerega od grških otokov, pa lahko v Grčiji lepe plaže najdete tudi na celinskem delu. Plaže na Halkidikiju v Grčiji so znane po mehkem pesku, kristalni vodi in bujni okolici. Najbolj priljubljene plaže na Halkidikiju so na polotoku Kasandra, vključno s plažami Sani, Kallithea, Paleochori in Hanioti. Drugi polotok, Sitonija, ni tako turistično razvit, ima pa veliko skritih zalivčkov za sprostitev.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂