10 najlepših plaž v Grčiji

Grčija je polna čudovitih plaž, od katerih vsaka ponuja edinstveno lepoto in značaj. Ne glede na to, katero plažo izberete, boste zagotovo uživali v osupljivih razgledih, kristalno čistem morju in sproščenem sredozemskem vzdušju. Preverite seznam 10 najlepših plaž, ki jih morate obiskati, ko se znajdete v tej čudoviti sredozemski državi.

#1: Navagio (Zaliv tihotapcev) – Zakintos

Navagio, znana tudi kot Zaliv tihotapcev, je ena najbolj prepoznavnih plaž v Grčiji. Leži na otoku Zakintos in je dostopna le s čolnom. Bele peščene plaže in razbitine ladje na obali, obdane s strmimi klifi, ustvarjajo spektakularno kuliso.

#2: Elafonisi – Kreta

Elafonisi je pravzaprav otok, povezan s Kreto z ozkim peščenim nasipom. Plaža je znana po svojem rožnatem pesku, ki ga ustvarjajo drobni delci lupin in koral. Voda je plitva in turkizna, kar ustvarja rajski prizor.

#3: Myrtos – Kefalonija

Plaža Myrtos na otoku Kefalonija je ena najbolj fotografiranih plaž v Grčiji. Njena polkrožna oblika, beli prodniki in kristalno čisto morje, obdano z zelenimi hribi, ustvarjajo osupljivo pokrajino.

#4: Balos – Kreta

Balos je laguna na severozahodnem delu Krete, znana po svojih turkiznih vodah in belem pesku. Do plaže lahko pridete peš ali s čolnom, razgled z vrha peščenega nasipa pa je naravnost spektakularen.

#5: Sarakiniko – Milos

Sarakiniko je plaža, ki se nahaja na otoku Milos, znana po svojih nenavadnih belih vulkanskih kamninah, ki ustvarjajo lunarno pokrajino. Kontrast med belimi kamninami in modrim morjem je dih jemajoč.

#6: Porto Katsiki – Lefkada

Porto Katsiki na otoku Lefkada je ena najbolj znanih grških plaž. Dolg peščeni zaliv, obdan s strmimi belimi klifi, in turkizno morje privabljajo številne obiskovalce vsako leto. Do plaže vodi več stopnic, ki se spuščajo z vrha klifa.

#7: Simos – Elafonisos

Plaža Simos na majhnem otoku Elafonisos je znana po svojem finem pesku in kristalno čistem morju. Dvojna plaža, ki jo ločuje ozka peščena sipina, ustvarja edinstveno in slikovito pokrajino.

#8: Red Beach – Santorini

Red Beach na otoku Santorini je edinstvena zaradi svojih rdečih vulkanskih kamnin in peska. Plaža je dostopna peš ali s čolnom, okoliški klifi pa ustvarjajo dramatičen in nepozaben prizor.

#9: Voidokilia – Peloponez

Voidokilia na polotoku Peloponez je popolnoma simetrična polkrožna plaža, ki spominja na grško črko omega. Plaža je znana po svojem finem pesku, plitki vodi in naravni lepoti, obkrožena pa je z zgodovinskimi in naravnimi znamenitostmi.

#10: Agios Prokopios – Naksos

Agios Prokopios na otoku Naksos je dolga peščena plaža s kristalno čistim morjem. Plaža je znana po svojem finem zlato-oranžnem pesku ter odličnih pogojih za plavanje in sončenje.