Čudovita zima v Dubrovniku

Dubrovnik je mesto z bogato zgodovino, kulturo in čudovito arhitekturo, ki je s svojo lepoto prepoznaven po celem svetu in osvaja najvišja mesta na lestvicah turistične popularnosti. Mesto, ki ga morate obiskati. Ob vsakem obisku boste presenečeni odkrivali nov delček njegovih lepot in zanimivosti. Če ste med tistimi, ki ga še niste obiskali, imate sedaj enkratno priložnost, da to storite.

Letos se bo Dubrovnik kot pravo festivalsko mesto spet spremenil v čaroben kraj, okrašen in osvetljen s tisočimi lučkami.

Zimska sobotna jutra v mestu

Da bi turiste pozimi spodbudili k obiskom, Turistična skupnost Dubrovnik že šesto leto zapored prireja “Sobotna zimska jutra v mestu”. Brezplačen voden ogled starega mesta bo organiziran vsako soboto od 9. novembra 2019 do 28. marca 2020 z vodnikom v angleščini. Ogledi se začnejo ob 10. uri pred Turistično informacijskim centrom (TIC) v Pile, Brsalje 5.

Na to brezplačno turo se morate prijaviti najpozneje do 18. ure prejšnji dan (petek) v Turistično informacijskem centru Pile (tel: +38520312011; e-pošta: tic.pile@tzdubrovnik.hr). Ta ponudba velja za potnike, ki posamezno obiščejo mesto in ne velja za skupinske aranžmaje. Po ogledu starega mesta s strokovnim vodnikom Turistična skupnost Dubrovnika podarja predstavo Folklornega ansambla Linđo s pričetkom ob 11.30 pred cerkvijo sv. Vlaha (predstave ne bo v primeru dežja). Ta brezplačni program bo odličen dodatek k številnim zabavnim programom, ki jih ponujajo v zimskih mesecih.

Program zimskega festivala Dubrovnik

Mesto Dubrovnik, Turistična skupnost Dubrovnika in Dubrovniški poletni festival so za obiskovalce vseh starosti pripravili bogat kulturni, zabaven, gastronomski in glasbeni program.

Šesta izdaja dubrovniškega zimskega festivala se bo začela 30. novembra 2019 s prvim prižiganjem adventnih lučk, Festival pa bo potekal do 1. januarja 2020.

Slovesna otvoritev dubrovniškega zimskega festivala bo 30. novembra z nastopom priljubljene ženske pop skupine »The Frajle« pred cerkvijo sv. Vlaha. Praznične hiške z odlično ponudbo hrane in pijače bodo postavljene vzdolž ulic in trgov. V soboto, 14. decembra, Turistična skupnost Dubrovnik že dvanajsto leto zapored v okviru zimskega festivala prireja “Torta party”, ves izkupiček pa bo podarjen v humanitarne namene. Najstnike in njihove starše bo zabaval pop zvezdnik Domenica.

Zvečer istega dne, 14. decembra, bo priljubljena hrvaška pevska zvezda Gibonni zabavala občinstvo pred cerkvijo sv. Vlaha.

“Božična pravljica”, ki jo organizira Turistična skupnost Dubrovnik, bo 21. decembra, ko bodo otroci lahko uživali v prazničnem zabavnem programu, ki vključuje otroško igro in darila, ki jih bo delil Božiček.

Božični koncert bo 21. decembra v hotelu Lacroma. Dubrovniški simfonični orkester, dubrovništki pevski zbori, solisti in klape ter sopranistka Valentina Fijačko in znana pevka Vanna bodo izvajali tradicionalne božične pesmi in napeve. Program bo vodil dirigent Veton Marevci.

V Dubrovniku je običaj, da zadnji dan starega leta klape koledujejo od lokala do lokala. Številne domače klape, folklorni ansambel Linđo, mestna »pleh muzika«, zbor Libertas, ustvarijo čudovito praznično-dalmatinsko vzdušje. Običajno župan mesta točno opoldne z zdravico in šampanjcem naznani pričetek 24 urne zabave, ki bo letos popestrena tudi s silvestrsko uverturo opoldne s popularno pevko Mijo Dimišič.

Spektakularno pričakovanje novega leta bo zvečer otvoril Ante Gelo i bend, potem pa sledi vrhunec v pravem novoletnem ozračju – na najlepši ulici Dubrovnika, na Stradunu, boste lahko uživali na koncertu Parni Valjak.

Zvečer bodo v večini hotelov organizirane obogatene penzionske večerje, po večerji pa sprehod do starega mesta, kjer lahko ob znanih glasbenikih pričakate novo leto v soju veličastnega ognjemeta.

Prvi dan novega leta lahko uživate v obilju kamenic in penine, ob zvokih slavnih opernih arij in valčkov, ki jih bo opoldan na Stradunu izvajal Dubrovniški simfonični orkester.

Izberite najboljše od vsega, kar nudi Dubrovnik: tradicijo, kulturo, gastronomijo in zabavo in doživite čarobno zimo v Dubrovniku.