Zakaj je Črna Gora to poletje idealna počitniška destinacija?

Črna Gora je od 1. junija brez karantenskih in samoizolacijskih ukrepov odprla svoje meje za prebivalce Hrvaške, Slovenije, Avstrije, Nemčije, Poljske, Češke, Madžarske, Albanije, Slovaške, Švice, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Izraela, Severne Makedonije, Irske, Finske, Estonije in drugih evropskih in neevropskih držav. Seznam vseh držav, ki imajo dovoljenje za prihod in bivanje v Črni gori od 1. junija, je na voljo tukaj>>Za vstop v državo ne bo posebnih kriterijev, vendar je treba spoštovati ukrepe, ki so postali običajni – ohranjanje razdalje na javnih mestih in nošenje mask v javnih zaprtih prostorih.

Vsi smo željni potovanja, ena izmed destinacij, kjer lahko varno preživite poletne počitnice, je Črna Gora. Majhna sredozemska država, znana po svojih izjemnih lepotah, se lahko pohvali z velikim uspehom – postala je prva #coronafree država v Evropi! Da, to pomeni, da lahko to poletje uživate na najlepših plažah Jadrana in nedotaknjeni naravi!

Naj vas spomnimo, Črna Gora se je dolgo upirala koronavirusu in je ena zadnjih evropskih držav, ki je zabeležila primere bolezni. Še preden je bil zabeležen prvi primer, so bili že sprejeti ukrepi. Majhno število prebivalcev in njihova odgovornost sta olajšala delo pristojnih institucij. Dva meseca pozneje je zadnja okužena država v Evropi prva premagala virus.

To ne bo motilo dopusta, ker tukaj življenje poteka zunaj, v družbi narave. Ravno to je kampanja Nacionalne turistične organizacije Črne gore, ki razkriva neverjetne kraje, kjer se ne boste samo sprostili, ampak tudi povezali z naravo in njeno energijo.

Nedotaknjena narava in ljudje, ki živijo v sožitju z njo

Skoraj cela Črna Gora je razglašena za zaščiteno območje, pet nacionalnih parkov pa pokriva območje 13.812 km2. Status ekološke države je pridobila že leta 1991. Tu še vedno najdete nedotaknjeno naravo in ljudi, ki živijo v sožitju z njo.

Zato kitesurferji obožujejo Veliko plažo (13 km), ki spominja na puščavne sipine. Energija tega kraja je neverjetna. Ljudje so sproščeni, nastanjeni v lesenih ribiških hišah ob reki Bojani, ki se tu izliva v morje. Po plažah, kot so Kraljičina, Miločer in Jaz, obiščite polotok Luštica – raj za ljubitelje potapljanja, pa tudi otok Sveti Nikola, katerega plaže Forbes uvršča med 10 najlepših v Evropi.

Po vetrovnem jugu in odprtem morju vas bo pričakal slikovit Bokokotorski zaliv. Benetke so z njim dolgo vladale, zato je poln palač in mest – muzejev na prostem. Vse je tako mirno in diši po Sredozemlju. Za kanček razkošja obiščite Porto Montenegro, Portonovi in ​​zaliv Luštica. Hoteli vodilnih svetovnih blagovnih znamk bodo zadovoljili najbolj izpopolnjene okuse. Ta letovišča veljajo za najbolj razkošna v tem delu Evrope.

Varnost

Na plažah bo z ustreznim razporedom plažnega pohištva za vsakega gosta zagotovljena socialna oddaljenost in varnost. Na voljo so tudi dodatni detergenti, robčki in razkužila, ki ohranjajo visoko stopnjo čistosti. Dodatni nadzor kakovosti morske vode se bo izvajal vsakih 10 dni. Turisti imajo na voljo tudi aplikacijo Montenegro Beaches IOS, edinstveno aplikacijo v Evropi. Ima bazo plaž, turistične zmogljivosti, razvrščene glede na geolokacijo uporabnikov, tako da bodo vsi (tudi v načinu brez povezave) lahko našli najbližjo plažo in pot do nje, kakovost vode, pa tudi restavracije, ki jih bodo obiskali po kopanju, in za katere obstaja možnost rezervacije v aplikaciji.

Poleg 293 km obale vas bodo očarali nacionalni parki Črne Gore, vključno z UNESCO-vo zaščitenim narodnim parkom Durmitor, deževnim gozdom Biogradska gora, največjim jezerom na Balkanu – Skadarjem, Lovćenom, Prokletijami in smaragdno barvo Pivskega jezera, bogato zgodovino Cetinja … Poskusite splavarenje ali muharjenje na najčistejši evropski reki Tari, ki jo krasi neverjetni most, zaplavajte v “jezeru sreče” in obiščite nekaj najlepših vasi – Mala Crna Gora, Lubnice, Njeguši, Godinje … Tu se je čas ustavil, ampak kraji še vedno skrivajo zanimive legende. Povedali vam jih bodo Črnogorci, ki so zelo lirično ljudstvo, z rafiniranim humorjem, predvsem pa gostoljubni in dobri gostitelji.

Črna Gora je dokaz, da je za srečo potrebno tako malo. Da je to pogosto pri nas, na dosegu roke. Naj vam bo Črna Gora to poletje navdih, da se vrnete vase, v naravo in enostavnejši način življenja.