Osmo čudo sveta

​Bi znali našteti 7 čudes modernega sveta? Kaj pa, če vam povemo, da jih je kar 8. Preberite si vse o osmem čudu sveta.

1. novembra je v Los Angelesu televizija razglasila zmagovalca natečaja “osmo čudo sveta”. Med udeleženci je bilo več kot 330 destinacij iz več kot 50 držav. Prvo mesto pa je pripadlo Narodnemu parku Torres del Paine v Čilu.
Torres del Paine je bil ustanovljen leta 1959 , kasneje pa ga je UNESCO priznal kot biosferni rezervat.  Zajema 242.000 hektarjev in se nahaja v regiji Magallanes v Patagoniji „na koncu sveta.“
Pravljična narava, kjer se stikajo hibi in jezera in kjer vam preprosto zastane dih ob prelepih širnih gozdovih in čudovitih slapovih.  Glavne znamenitosti parka so znamenite gore v Torres in Cuernos del Paine, granitne formacije, obarvane s sončnimi odtenki, od vijolične do temno rdeče.  Obstoječa mikroklima ustvarja široko raznolikost. Poleg ledeniških jezer si lahko tam ogledate tudi ogromne ledene gore in občudujete edinstveni živalski svet. Območje zaznamuje tudi izjemna raznolikost vegetacije od  pred-andskega grmičevja, Magellanovega gozda, patagonske stepe do andske puščave. Erozija je sčasoma izklesala in oblikovala monolite višine več kot 2000 metrov. Eden takšnih v tej regiji je veličasten vrh Torres del Paine.

​Za ogled parka obstaja več dovoljenih poti, ki vodijo obiskovalce skozi najlepše predele. Nacionalni park ima tudi komplekse, ki nudijo nastanitev in prvovrstno kuhinjo za obiskovalce.

​Nekdo je rekel: “Čile je najbolj varovana skrivnost v svetovnem turizmu.” Pogosto ignoriran zaradi njegove oddaljenosti in zato, ker je”na koncu sveta“… Toda na koncu sveta je narava spretno izklesala zadnje podrobnosti na kopnem in ustvarila nebeške lepote…
Komentirajte!
Ali veste, katerih je 7 čudes sveta?