Praga in biseri Češke 3 dni

Pragi že stoletja pravijo “zlato mesto” ali mesto tisočerih zvonikov. Sijajna gotska arhitektura, zasanjana nabrežja reke Vltave, ki ji je postavil zvočni spomenik slavni skladatelj Smetana, veličastni Hradčani, kjer je pustil svoj pečat tudi naš mojster Plečnik, in romantične ulice starega mesta in Male Strane pritegnejo množice turistov iz vsega sveta. Bogato in raznovrstno nočno življenje ter svetovljanski utrip zadovoljijo še tako zahtevne goste vseh generacij. Prav tako pa si bomo ogledali nekaj znamenitosti moravske prestolnice – Brna, češkega bisera Kutna Hora, slikovite Češke Budejovice, grad Hluboka in mestece Česky Krumlov. Čas bo tudi za obisk kakšne pivnice in samostojno raziskovanje.

DATUMA ODHODA: 26.10. – 28.10 in 31.10. – 2.11.2019

PROGRAM POTOVANJA

1. DAN

Odhod iz Slovenije v jutranjih urah (vstopna mesta Ljubljana, Celje, Maribor). Vožnja po Avstriji mimo Dunaja do moravske prestolnice – Brna, kamor bomo prispeli v jutranjih urah.

Sprehod po srednjeveškem mestnem jedru, kjer bomo videli veličastno gotsko Jakobovo cerkev s slavno »ritko«, trg zmage s palačo štirih velikanov in Zeljni trg s slikovito Parnasovo fontano ter se povzpeli na Petrov hrib nad mestom. Čas bo za kak prigrizek ali prvo pivo – v Brnu varijo slavno pivo Starobrno.

Pot bomo nadaljevali proti naslednjemu češkemu biseru, Kutni Hori. Mesto je bilo nekoč evropska prestolnica srebra. O nekdanji moči mesta ter bogastvu in blišču njegovih meščanov še danes priča Katedrala sv. Barbare, ki velja za najpomembnejši gotski sakralni spomenik na Češkem, poleg praške Vidove katedrale. Sprehodili se bomo mimo rojstne hiše avtorja češke himne, Jezuitskega samostana, kjer so postavili sprehajališče, ki naj bi po estetiki kipov konkuriralo danes veliko bolj slavnemu Karlovemu mostu.

V predmestju Kutne Hore bomo pokukali še v podzemlje cerkve v Sedlecu, kjer so notranjo opremo naredili kar iz kosti umrlih. Cerkvica velja za eno bolj bizarnih umetnin Srednje Evrope. Čakala nas bo še kaka urica vožnje do češke prestolnice – Prage. Namestitev v hotelu in nočitev.

2. DAN

Po zajtrku si bomo imeli možnost ogledati Prago iz druge perspektive, in sicer na enourni panoramski vožnji z ladjico po reki Vltavi (doplačilo). O reki je slavno skladbo napisal Bedrich Smetana in jo uvrstil v splet simfonij Moja domovina.

Vožnja je pomembna predvsem za ljubitelje fotografije, saj bo ponujala neštete možnosti za odlične perspektive fotografij Karlovega mostu, graščine Hradčani, nabrežij Vltave in palač Starega mesta. Sledi ogled starega dela mesta. Sprehodili se bomo po elegantni Pariški ulici mimo pravne fakultete, židovskega dela Josefov do glavnega trga s slavno astronomsko uro in spomenikom Janu Husu.

Po zaviti Karlovi ulici se bomo podali do, po mnenju mnogih, najlepšega mostu na svetu, Karlovega mostu. Čas bo za samostojne oglede ali nakupe. Popoldne bomo imeli možnost obiska največjega gradu na svetu Hradčanov (doplačilo). Sprehod z lokalnim vodnikom čez vsa dvorišča, v veličastno Vidovo katedralo, kraljevo palačo in na koncu še na simpatično Zlato uličko, kjer je nekaj časa bival slavni pisatelj Franz Kafka. Zvečer vam ponujamo doživetje vzdušja pravih čeških pivnic, kjer bomo lahko preverili, ali je češko pivo res najboljše na svetu.

3. DAN

Po zajtrku se bomo odpravili proti Južni Češki. Ustavili se bomo v slikovitih Českih Budejovicah, kjer si bomo ogledali mestni trg s pisano renesančno mestno hišo in baročno Samsonovo fontano, ki predstavlja najlepši kiparski spomenik mesta.

Po želji se bomo podali na ogled najslavnejšega gradu Južne Češke, gradu Hluboka (doplačilo). Grad se ponaša s čudovitimi vrtovi in romantičnim tudorskim arhitekturnim slogom. Nadaljevanje poti po dolini reke Vltave do pisanega mesteca Česky Krumlov, ki velja za drugo najlepše mesto na Češkem. Zanimiva lega na okljuku reke Vltave pod mogočnim gradom daje mestu poseben pečat. Številne galerije, turisti, muzeji in bogata kulinarična ponudba pa odlikujejo mesto z bohemskim in svetovljanskim vzdušjem.

Po sprehodu po mestu bo čas za kosilo, zadnje nakupe in odhod proti domu. Vožnja poteka mimo Linza proti Sloveniji, kamor je predviden prihod okrog polnoči.

31.10. -2.11.2019: 129,90 €/osebo  – RAZPRODANO!

Cena vključuje:

 • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvo- ali triposteljnih sobah s TWC,
 • prevoz po programu s turističnim avtobusom,
 • cestnine, parkirnine, vstopne takse in DDV,
 • turistično spremljanje po programu,
 • zunanje oglede po programu,
 • osnovno nezgodno zavarovanje.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba 40 €,
 • 1-urna panoramska vožnja z ladjico 13 €, otroci do 18.leta 6 €,
 • ogled gradu Hradčani z lokalnim vodnikom v hrvaškem jeziku 19 €, otroci do 18.leta 10 €,
 • večerja v pivnici z vrčkom piva 22 €,
 • ogled gradu Hluboka z loklanim vodenjem 18 €,
 • zavarovanje z asistenco v tujini (Coris): 7 €/osebo,
 • zavarovanje rizika odpovedi: 1 oseba 11 €, 2 ali več oseb 5,6 €/osebo.

ZA REZERVACIJO IZPOLNITE SPODNJI OBRAZEC

Dodatna vprašanja in informacije:

051 754 908
mirjam@potnik.si

Se vidimo na izletu! 🙂