4 razlogi, zakaj sta sneg in termalna voda najboljša kombinacija

Ste vedeli, da je edinstvena kombinacija termalnih vrelcev v Termah Zreče in le 17 km oddaljene smučarske Rogle najbolj prijeten in zdrav način aktivnega zimskega dopusta? Preverite, zakaj.

1. Pred smučanjem na Rogli je dobro okrepiti kolenske sklepe

S plavanjem v Termah Zreče, s 1600 m2 vodnih površin z blagodejno akratotermalno vodo. Tudi po aktivnosti je plavanje priporočljivo, še posebej v terapevtskem bazenu.

2. Za pripravo na smučanje in regeneracijo po njem so izjemnega pomena masaže

Masaže, ki jih dobro poznajo v wellnessu Idila v Termah Zreče. Ko z oddihom začnete, ste navadno še utrujeni od delovnega tedna in poti, kar se lahko konča z nesrečo na smučeh. Masaža bo izboljšala cirkulacijo ter povečala elastičnost mišic in tetiv. Po smučanju vam bosta savnanje v parni savni in pravilna masažna tehnika pomagala razgraditi mlečno kislino in zmanjšati razbolelost mišic.

3. Tudi če niste smučar, vedno lahko kaj zanimivega počnete

Podajte se na snežno avanturo preko zasneženih hribov, vmes pa se ustavite v pristnih pohorskih restavracijah in kočah. Ali pa z družino obujte krplje in se v soju bakel podajte na snežni sprehod pod zvezdnim nebom. Zavijte v Savno vas, ki bo z vasico po pohorskih zeleh dišečih savn navdušila tudi najbolj zahtevnega savnarja. Zazrite se v zvezdno nebo v savni na ganku s pogledom skozi stekleno panoramsko streho. Umaknite se na ogrete keramične počivalnike ali kozolec z lesenimi počivalniki. Sprehod po Kneippovem potočku izboljša zdravje, za svilnato kožo pa poskrbijo savna mojstri z vodenimi programi vrtinčenja zraka, pilingi in oblogami.

4. Otroci imajo radi snežne radosti

V Otroškem snežnem parku na Rogli zdaj najdete tudi nov pokriti smučarski trak za otroke. Nekateri bodo sedli na sani tudi zvečer, saj je na Rogli možno tudi nočno sankanje, ali pa zavili v Pohorsko vasico in se igrali z animatorji – tudi igre naših starih staršev. Pa po smučanju? Apres ski zabava na Uniorčku ter malo čofotanja v toplih termalnih vrelcih in NIČ težav s spanjem!

Če želite svoj snežno-termalni oddih, izberite paket SKI&SPA v Termah Zreče. Že od 53 € na osebo na noč boste dobili polpenzion, dnevno SKI karto, hrambo smučarske opreme za goste hotelov, neomejeno kopanje v termalnih bazenih, 1 vstop v Savna vas z vključenimi programi vrtinčenja zraka s pilingi in oblogami po programu, SKI bus na relaciji Zreče−Rogla–Zreče in še marsikatero zimsko ugodnost.