Intervju Jerica Haber

Jerica Haber, Jerry, temnolasa koroško-primorska pevka in lepotica, mnogim poznana iz šova Slovenija ima talent, uresničuje svojo sanje in se uveljavlja na glasbeni sceni. Njen prvi singel “Življenje se smeji” se je uvrstil med najbolj predvajane pesmi v letu 2011, tako da Jerry upa, da se bo z novo pesmijo uspeh ponovil.

Želi biti čim bolj dejavna na glasbeni sceni, izdajati single, snemati videospote, predvsem pa imeti ogrom­no koncertov s svojim bendom. Jerry si je za našo revijo Potnik.si vzela nekaj časa in nam zaupala svoje potovalne navade.

Kaj so za vas idealne počitnice?

1 mesec divjine in 1 mesec obmorskega letovišča in na koncu seveda obisk kakega dobrega glasbenega festivala, ki traja več dni. Nekako tako bi bilo idealno (Smeh).

Kateri tip potovanj ali počitnic vam je všeč in ob katerih priložnostih (ali raje ležite na plaži ali bolj ljubite aktivne počitnice, kampiranje, …)?

Najbolj všeč so mi počitnice, ki jih lahko doživljam tudi kot potovanja, kjer lahko raziskujem naravo in okolico. Všeč so mi kraji, ki imajo bogato zgodovino, raznoliko kulturo in pestro kulinariko. Všeč mi je pristno okolje, da se poglobim v življenje tamkajšnjega prebivalstva. Ponavadi me ne pritegnejo turistično najbolj oblegani kraji, raje sem v lastni režiji nekje malo izven turističnega vrveža. Vseeno pa si želim določeno mero udobja, to pa ne pomeni, da nisem pripravljena prespati v šotoru ali pod milim nebom v spalki. (Smeh) Pomembna je dobra družba, saj je včasih težko uskladiti interese celotne skupine.

Kam najraje potujete (katere destinacije) in s kakšnim namenom? Imate morda kako stalno priljubljeno destinacijo, kamor se vedno znova vračate?

Stalne destinacije nimam, saj mislim, da  je ravno v tem čar, da vedno spoznavaš kaj novega. Najbolj navdušila me je Afrika in kmalu se tja vračam.

Kdaj si privoščite dopust? Glede na to, da ste precej zasedeni zaradi koncertov, ali vam uspe na dopust v poletnih mesecih?

Ne morem trditi, da sem že veliko potovala, saj ponavadi zaradi službenih in pevskih obveznosti težko realiziram daljšo odsotnost. Predvsem pa ne v poletnih mesecih.

Kje ste bili na dopustu lansko leto in kako je bilo ?

Lansko leto sem dopustovala na slovenski obali, živim v Kopru in bile so delavne počitnice 🙂 Vendar prijetne.

Imate morda že izbrano destinacijo za naslednje potovanje?

Želim si v Mehiko, vrnila bi se tudi v Afriko, ampak ni še nič določeno.

Kako pogosto potujete in za koliko časa?

Potujem, ko mi dopušča čas in ko so na razpolago finance, enkrat na leto pa skoraj gotovo. Najmanj za 14 dni.

Katera prevozna sredstva uporabljate?

Čisto različno, odvisno od tega kje se nahajam..javni prevozi itd. V Afriki smo se vozili s TUK-TUKI. To so majhni avtomobilčki, ki se komaj držijo skupaj in imaš občutek, da bo počasi vse razpadlo. (Smeh)

Ali si dopust organizirate sami ali preko kake agencije?Ponavadi preko agencije, saj gre hitreje.

Katere so tiste stvari, ki v vaši prtljagi nikoli ne manjkajo? Brez česa si potovanja ne morete predstavljati?

Glavnik, razkužilo in fotoaparat nikoli ne manjkajo,so nepogrešljivi v moji prtljagi.

Ali ste že obiskali kako nudistično plažo?

Sem.

Imate na dopustu kdaj problem s paparaci?

Nikoli.

Ste imeli kakšne avanture (mogoče, ko ste bili mlajši) na potovanjih?

Ko sem hodila še s starši na morje, sem se vsako poletje nesmrtno zaljubila. Ampak je trajalo samo nekje do jeseni 🙂

Katera je najbolj neumna stvar, ki ste jo vzeli s seboj na pot?

Hmmm, v Kenijo sem nesla čevlje z visoko peto, za vsak slučaj. (Smeh) Velika neumnost.

Kateri je najbolj smešen pripetljaj z vaših potovanj?

Najraje se spominjam smešnih trenutkov z mojo prijateljico Nado, s katero sva šli skupaj v Grčijo, že pred nekaj leti . Glede potovanj in dopusta imava različne okuse, čeprav se odlično razumeva in na tem dopustu se je na primer dogajalo, da je ona cel dan ležala na plaži, jaz pa nisem zdržala niti eno uro in sem šla sama s trajektom v Albanijo na izlet in prijateljico pustila na plaži. Tako je bil volk sit in koza cela 🙂 in temu dogodku se smejiva še danes.

Se ukvarjate s kakšnim športom oz. drugo aktivnostjo na potovanjih (surfanje, kajtanje, potapljanje, plavanje, tek, kolesarjenje)?

Na potovanjih mi ustreza samo pohodništvo in plavanje.

Kaj najraje jeste in pijete na počitnicah? Si privoščite tudi kakšen kozarček alkohola?

Najraje jem hrano, ki je značilna za tisti kraj, vedno poskusim čim več različnih dobrot. Pijem veliko vode, limonado in domače žganje, da razkuži. Drugače pa alkohola ne maram preveč, če že, pa v zmernih količinah.

Kje se informirate glede potovanj?

Na svetovnem spletu in pri prijateljih. Skoraj vedno pa tudi gledam oddajo Popotnik, saj je izjemno zanimiva in s prve roke zveš ogromno koristnih informacij, ki jih v brošurah ne najdeš.

Kaj mislite o rezervacijah preko spleta?

Hmm, nimam izkušenj s tem.

Za katero potovanje lahko rečete, da je bilo najboljše do sedaj? Po čem ste si to potovanje najbolj zapomnili? Kaj vas je tam tako očaralo?

Najbolje je bilo V Keniji. Narava, prebivalstvo, vse je neverjetno in Afrika je naredila močan vtis name. Najbolj sem si jo zapomnila po čudovitih ljudeh, ki sem jih tam spoznala, in po doživetju na safariju.

Katero potovanje je bilo najslabše do sedaj? Kaj je botrovalo slabi izkušnji?

Nisem še doživela slabega potovanja ali izkušnje.

Kako potekajo trenutno vaše aktivosti? Imate veliko koncertov? Se pripravljate na izid kake nove plošče?

Pred kratkim sem izdala tretji singel »Do konca in nazaj« in zanj posnela tudi videospot. Pripravljamo že material za novo pesem in veselim se delovnega poletja, saj je kar nekaj koncertov, ki jih že imam potrjene.

Intervju napisala:Teja Britovšek

Komentirajte!

Vpišite komentar in delite svoje mnenje z drugimi bralci. Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni s svojim Facebook, Yahoo ali Hotmail računom.