Hrvaška – destinacija za vse letne čase

Hrvaška ni samo morje in čudovita obala ter otoki, ampak tudi lepa notranjost, reke, jezera in gore, odlična gastronomija, številni nacionalni in naravni parki. Če ste se kdaj spraševali, kaj obiskati na Hrvaškem izven glavne turistične sezone, si oglejte naše naslednje predloge. Za dodatne informacije o aktualnih dogodkih in zanimivostih obiščite portal Objemi Hrvaško.

Plitvička jezera pozimi

Narodni park Plitvička jezera se nahaja na popisu Unescove svetovne in kulturne dediščine. Težko se je odločiti, kateri letni čas je najbolj primeren za ogled Plitvic, mi vam pa zaradi manjše gneče priporočamo obisk pozimi. Navdušeni boste.

 

Kulturna in zabavna scena Zagreba

Hrvaška prestolnica je zagotovo vredna ogleda, ne le zaradi njene bližine, temveč zaradi njenega šarma ter bogate kulturne in zabavne scene. Obiščite čudovito katedralo, oglejte si Kaptol, sprehodite se po Zrinjevcu in Ilici ter si oglejte kako zanimivo predstavo v enem izmed številnih gledališč. Adventna mrzlica je minila, Zagreb pa ostaja izjemno privlačen.

Kulinarično-vinska scena Slavonije

V notranjosti Hrvaške, v regiji Slavonija, se razvija odlična turistična ponudba, ki temelji predvsem na avtohtoni ponudbi hrane in vrhunskih vin, na številnih priložnostih za preživljanje aktivnih počitnic, številnih kulturnih in zabavnih dogodkih ter gostoljubnosti domačinov.

Čarobna zima v Dubrovniku

Dubrovnik je odlična destinacija za obisk skozi celo leto, saj so kultura, umetnost in arhitektura neločljivi del Dubrovnika. Sprehodite se po mestnem obzidju, obiščite Pomorski muzej ali pa si v Zakladnici stolnice oglejte krasote v srebru in zlatu dubrovniških mojstrov zlatarstva od 11. do 19. stoletja.

Šibeniške trdnjave

Šibenik, zgodovinsko mesto, ki se nahaja ob prostranem zalivu v ustju reke Krke, je edino mesto na Hrvaškem z dvema spomenikoma na UNESCO-vem seznamu svetovne dediščine. Od leta 2007, poleg katedrale sv. Jakova, ki je na seznamu Unesca od leta 2000, je tudi utrdba Sv. Nikole vstopila na seznam zaščitene svetovne dediščine. Šibenik se nahaja v Šibeniško-kninski regiji, ki leži v osrčju hrvaškega Jadrana in je znana po lepoti svojega okolja ter bogati kulturno-zgodovinski dediščini. Na njenem področju se nahajata dva narodna parka – Narodni park Krka in Narodni park Kornati, 11 srednjeveških utrdb, 230 kulturnih spomenikov in 600 arheoloških najdišč.