Največji bazen na svetu

Po svetu lahko najdemo nekaj zares impresivnih bazenov, eden takih je zagotovo tudi največji bazen na svetu. Trenutno ima Guinnesov rekord za največji bazen oziroma za največjo umetno laguno Citystars Sharm El Sheik.

Največje umetno vodno telo

Citystars Sharm El Sheik je z 9,68 hektarji največji bazen na svetu danes in ima Guinnessov rekord za največje umetno vodno telo. Bazen je bil zgrajen leta 2015, pred tem je rekord pripadal osem hektarjev veliki laguni San Alfonso del Mar v Čilu.

Zaradi njene izjemne velikosti traja nekaj tednov, da laguno napolnijo s slano vodo. Oskrba s slano vodo prihaja iz sicer neuporabnih puščavskih vodonosnikov. Laguna omogoča kopanje, kajakaštvo in celo jadranje.

Prestiž sredi puščave

Laguna Citystars  se nahaja v egiptovskem letoviškem mestu Sharm el Sheik. Zgrajena je sredi puščave Sinaj, tri milje od egiptovske obale. Citystars Sharm El Sheik je zares impresiven, saj spominja na naravno vodno telo. Prostornina peska, uporabljenega za ustvarjanje plaže okoli bazena, je bila približno 7000 m3.

Celotna gradnja je stala 5,5 milijona dolarjev.  Projekt je delo mednarodnega podjetja Crystal Lagoons® in egiptovske družine Sharbatly, ki je ena najstarejših in najpomembnejših skupin na področju trgovine na Srednjem vzhodu.

 

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂