Edinstveno gurmansko doživetje na otoku Krku: Restavracija Vila Rova

Edinstveno gurmansko doživetje na otoku Krku: Restavracija Vila Rova, prva fine dining restavracija na otoku Krku, v Malinski, je gastronomski kotiček, ki ga morate obiskati vsi, ki želite otok doživeti skozi okuse, vonje in barve na krožniku.

Otok Krk na krožniku

Restavracija Vila Rova je za hotel Vila Rova, ki je bil nedavno razglašen za najboljši hotel na Hrvaškem v kategoriji malih in družinskih hotelov, korak naprej pri dvigu kakovosti ponudbe. Lastniki in ustanovitelji hotela, družina Krnčević, svojo ponudbo razvijajo in izboljšujejo že od leta 1996, za kar jih s svojo zvestobo že desetletja nagrajujejo številni gostje.

Restavracija Vila Rova je edinstven gastronomski kotiček otoka Krka. Chef Marin Pleše želi s sestavinami kvarnerskega podnebja v svojih jedeh navdušiti goste, da Krk spoznajo skozi polnost okusov, s katerimi je odraščal na otoku. »V skladu z gostoljubnostjo Krka želimo našim gostom ustvariti spomine, ki jih bodo z veseljem odnesli z otoka. Jedilni list služi kot uvod v okuse mojega otroštva, jedi, ki so jih starši kuhali doma, in vonjave za nedeljsko mizo pri babici in dedku. Upam, da bo ta meni omogočil gostom, da se še bolj povežejo z mojim rodnim otokom in uživajo v obilju morja, ki ga obdaja, in sredozemskih zelišč, ki ga krasijo.«

POSEBNA PONUDBA ZA SLOVENSKE GOSTE IN BRALCE REVIJE POTNIK.SI

Velika želja restavracije Vila Rova je, da se predstavi vsem slovenskim gostom, še posebej tistim, ki si za svojo najljubšo počitniško destinacijo izberejo otok Krk.

Zato so se odločili, da vsem, ki ob spletni rezervaciji vpišejo kodo OBJEMIHRVASKO15, podarijo 15% popust na degustacijsko večerjo. Kodo ”OBJEMIHRVASKO15” vpišite v okno NAPOMENA (opomba).

Popust velja za rezervacije narejene do 5.5.2024, rezervirate lahko za katerikoli termin do konca septembra.

DOBRODOŠLI!

Restavracija Vila Rova v Malinski odpira svoja vrata za vse goste v soboto, 27. aprila.

Delovni čas vsak dan od 17.00 do 22.00

Marin Pleše – Mladi talent leta 2024 – po izboru gastronomskega vodnika Gault&Millau za Hrvaško

Med 300 najboljšimi restavracijami na Hrvaškem, ki izstopajo po kakovosti, je bila letos restavracija Vila Rova uvrščena v kulinarični vodnik Gault&Millau, chef restavracije Marin Pleše pa je bil razglašen za mladi talent leta 2024.

V hotelu Esplanade so prejšnji teden podelili nagrade najboljšim hrvaškim restavracijam in chefom, pokal za Mladi talent leta po gastronomskem vodniku Gault&Millau za Hrvaško pa je osvojil Marin Pleše – chef restavracije Vile Rova iz Malinske na otoku Krku.

Marin Pleše predano prispeva k razvoju gastronomije svojega rodnega otoka Krka in je predan premikanju meja pri uporabi lokalnih sestavin, ki odražajo edinstveno kulinarično dediščino otoka. Pleše je pred kratkim opravil prakso v eni najboljših restavracij na svetu, ki je od leta 2009 prejela največ tri Michelinove zvezdice – španski El Celler de Can Roca. V prihajajoči sezoni, ki se začne naslednjo soboto, 27. aprila, bo pridobljene izkušnje prelil v inovativne nove recepte, organizacijo dela v kuhinji in izboljšanje odnosov z gosti, še naprej pa bo prispeval k svoji strasti – izboljšavi gastronomske scene Krka in Kvarnerja.

Restavracija Vila Rova svojim gostom ponuja degustacijski in á la carte meni. Za popolno gastronomsko izkušnjo priporočajo degustacijski meni “The Bridge”, da se gostje resnično povežejo s krško kulinariko in skozi različne okuse, barve in vonjave spoznajo otok Krk.

Vila Rova je uvrščena v gastronomski vodnik Gault&Millau za Hrvaško

Hkrati je bila predstavljena tudi sedma izdaja dvojezičnega mednarodnega gastronomskega vodiča Gault&Millau za Hrvaško, v katerega je bila vključena tudi restavracija Vila Rova. Vodnik vključuje 300 vrhunskih restavracij na Hrvaškem, ki izstopajo po svoji inovativnosti, kakovosti in pristnosti. Takole je opisano doživetje restavracije v vodniku: »Vila Rova, edina „fine dining“ restavracija na otoku Krku, se nahaja v hotelu, ki ga od morja loči čudovit oljčni nasad.

Poleg à la carte menija Vila Rova svojim gostom ponuja tudi degustacijski meni The Bridge, ki je izraz vizije in spretnosti chefa. Za začetek smo poskusili kruh iz želodove moke z odličnim oljčnim oljem. Še posebej nam je bila všeč predjed, odlična surova kozica v obliki torte na kremi iz praženega korenja in limete. Enako dobre so bile šurlice s kozjim ragujem in pestom iz suhih paradižnikov ter file jadranskega tuna s porovo in peteršiljevo kremo, praženimi lešniki ter tapenado iz oliv in blitve. Odlična sladica je lepo zaokrožila gastronomski užitek. Prijazno osebje vas bo skrbno spremljalo skozi celotno večerjo.

Marko Škarica – novi vodja strežbe in glavni sommelier restavracije Vila Rova

Pred kratkim se je ekipi Vile Rova pridružil Marko Škarica, za katerim so bogate izkušnje kot maître d’ in sommelier v restavraciji Agli Amici z Michelinovo zvezdico v Rovinju ter tri leta izkušenj v Dragi di Lovran na Kvarnerju kot glavni sommelier. Škarica je v preteklosti prejel nagrado za najboljšega sommeliera Istre in Kvarnerja, leta 2019 pa je bil med finalisti izbora za najboljšega sommeliera Hrvaške. S svojimi izkušnjami bo prispeval k širitvi in ​​izboljšavi vinske karte restavracije Vila Rova.