Jesenski oddih na čudovitem Vuglec Bregu

Zeleno Hrvaško Zagorje se je preobleklo v tople jesenske barve in mamljivo vabi na sprostitev ter oddih. Ti kraji, posejani s trto in bogati s toplicami, so prava oaza sprostitve. Poleg sprostitve v wellnessu se najde veliko možnosti za aktivni oddih (kolesarjenje, pohodništvo …).

Gostoljubnost in odlična domača zagorska hrana ter vina

Za sprostitveni odklop v naravi je Vuglec Breg nad vasjo Škarićevo pri Krapini odlična izbira: z ljubeznijo negovana tradicija podeželja, profesionalna, a hkrati iskrena in sproščena gostoljubnost ter odlična domača hrana, penine in vina.

Bogata tradicija in lepo urejene namestitve

Na Bregu so nekoč živele tri družine. Ko sta dve odšli s trebuhom za kruhom, je Boris Vuglec zapuščena poslopja preuredil za turizem in jih poimenoval po prvotnih prebivalcih: Dragec, Imbra, Jagica, Jana, Lac in Mica. Skupno v 16 sob in tri apartmaje sprejmejo 50 gostov, ki imajo samo zase še panoramski prelivni bazen – ogrevan in primeren za kopanje od pomladi do jeseni. Dve luksuzno urejeni hiški (Imbra in Lac) imata tudi lastno savno in zunanji masažni bazenček (jacuzzi).

Lastna vinoteka in vinska klet, vrhunska vina in penine ter odlična kulinarika

Najbolj so ponosni na penine, ki jih zorijo po klasični šampanjski metodi, grlo pa kot žamet božajo tudi njihova vrhunska bela in črna vina. Imajo lastno vinoteko in vinsko klet, v kateri boste lahko degustirali in kupili različna vina.

Kulinarika vas bo navdušila, saj negujejo tradicijo, od notranje opreme in gostoljubnega vzdušja do izvirnih receptov. Marsikaj pridelajo na vrtu, za večino sestavin pa se obrnejo na lokalne kmete in predelovalce, zato je hrana sveža in zelo okusna. Na jedilniku najdete vso zagorsko klasiko, ki jo najraje cmarijo v krušni peči. Kraj, kjer se domače zagorske jedi, začinjene z Michelinovim priporočilom, združujejo z vrhunskimi peninami in vini iz njihove vinske kleti. Vsakdo najde svojo srečo na Vuglec Bregu.

Aktiven oddih – pohodništvo, kolesarjenje, ogledi bližnjih znamenitosti

Lahko se odpravite raziskovat okolico peš ali pa si izposodite e-kolesa in kolesarite po zagorskih gričih. Obiščete lahko tudi veliko kulturnih in naravnih znamenitosti, kot so npr. Krapinski muzej neandertalca, romarsko središče Marija Bistrica, grad Veliki Tabor in Trakoščan, Kumrovec … Prav tako pa je v okolici več term (Terme Tuhelj, Krapinske Toplice, …), kjer si lahko privoščite malo sprostitve.

Privoščite si sprostitveni ali aktivni oddih

Preverite katero od njihovih ponudb in raziščite Hrvaško Zagorje tudi vi ter uživajte v naravnih in kulturnih lepotah. Preverite >>, kako smo se imeli in kaj vse smo doživeli mi na vikend oddihu pri njih.

Lahko pa spodaj preko obrazca oddate povpraševanje in prejeli boste njihovo ponudbo na vaš mail.