Kulinarično in romantično razvajanje na Otočcu

Ko slišimo za Otočec, verjetno večina najprej pomisli na znameniti grad na čudovitem otoku v objemu reke Krke. Nekateri morda tudi na golf ali kako drugo zanimivost oz. atrakcijo. Verjetno pa jih že manj ve, da poleg lepe narave in miru ponuja Otočec tudi odlično kulinariko, ki se prepleta z romantičnim vzdušjem gradu Otočec, zato ne preseneča, da tukaj poteka veliko porok. V gradu se nahaja tudi hotel, ki se lahko pohvali s 5*. Leta 2009 je bil Grad Otočec sprejet v prestižno združenje Relais & Châteaux, ki osebje zavezuje k predanosti osnovnim idejam: vljudnosti, šarmu, značaju, spokojnosti in vrhunski kulinariki. Z ženo sva si v grajski restavraciji privoščila zmenek z večerjo in uživala sva v vrhunski kulinariki ter romantičnem vzdušju.
Privoščila sva si večhodni meni oz. kulinarično razvajanje s svežo, zdravo, dolenjsko obarvano hrano in pijačo.
Pred odhodom sva se sprehodila še po hotelu, kjer sva občudovala steno slavnih, kateri od njih so že bivali tukaj. Ustavila sva se še v enem izmed grajskih stolpov, v katerem je po novem vinoteka, namenjena degustaciji vina.
Za naju je bil to res čudovit večer in vrhunsko kulinarično doživetje, zato ga priporočava vsem, ki si želijo vzeti čas zase in privoščiti romantični zmenek. Prav tako lahko po želji tudi prespite na gradu ali v bližnjem hotelu Šport, kjer se lahko razvajate v savnah in v termalnem bazenu. Če si želite še dodatno razvajanje, se le 5 km od gradu nahajajo Terme Šmarješke Toplice.
Piše: Jan Janžekovič