Dobrodošli v Srednji Dalmaciji – srcu Jadrana!

Na vrhuncu turistične sezone so se vaši gostitelji v Srednji Dalmaciji potrudili, da obogatijo ponudbo dogodkov, kjer lahko vsak gost najde nekaj zase glede na svoje želje in želje. Med bivanjem v Srednji Dalmaciji boste odkrili, da so se omiški pirati borili za svoje mesto in reko, obogatili znanje o zgodovinski povezavi Srednje Dalmacije s praznikom Velike Gospe, uživali v Festivalu morja in mornarjev na otoku Hvaru ter odkrili številne privlačne dogodke  in ostale turistične znamenitosti obale, otokov in notranjosti.

Gusarska bitka v Omišu – poletni spektakel za vse generacije

Omiš bo tudi letos gostil piratsko predstavo, ki rekonstruira izvirno gusarsko bitko, ki je potekala v 13. stoletju. Ta poletni morski spektakel v Omišu, ki je postal vrhunska turistična atrakcija, bo letos zbral okoli deset tisoč turistov, ki bodo obudili spomine na težke bitke in zmago omiških piratov nad Benečani.

Letos bo obnova bitke 18. avgusta združila okoli sto oboroženih udeležencev, pripadnikov zgodovinskih enot Kumpanji iz Blata na Korčuli, Trombunjere iz Dubrovnika, Uskoke iz Klisa in Gospare Gusare iz Župe Dubrovačke.

Svetišče Gospe Sinjske pričakuje vernike

Številni dogodki in manifestacije označujejo letošnji praznik Velike Gospe v mestu Sinj, eni največjih marijanskih svetišč. Koncerti, dramske predstave, predstavitve knjig, razstave in zabavne prireditve bodo potekali na več mestnih lokacijah, od trdnjave Kamičak, preko oltarnega trga, mestnih trgov. V svetišču Gospe Sinjske letos bo na praznik Velike Gospe praznovalo več deset tisoč vernikov iz vsega sveta. Pridružite se jim v misi in veličastni procesiji po ulicah Sinja 15. avgusta na velik praznični dan in s seboj prinesite duhovno bogastvo.

Mednarodni festival pihalnih orkestrov “Solinski brass fest 2019”

V petek, 30. avgusta, bo v Solinu III. Mednarodni festival pihalnih orkestrov “Solinski brass fest 2019”, ki bo vključeval orkestre iz Madžarske in Slovenije in kot poseben program Queen project – kvartet Zagrebške filharmonije.

Mednarodna poletna glasbena šola Pučišća 2019

Mednarodna poletna šola Pučišća je že štiriindvajsetič odprla svoja vrata s projektom, ki spodbuja umetniško ustvarjalnost in kulturno raznolikost. V svoji dolgoletni tradiciji je šola postala največji mednarodni izobraževalni in kulturni turistični projekt v Evropi. S svojo glasbeno šolo se Pučišća pozicionirajo kot prepoznavna svetovna znamka turistične in kulturne destinacije.

Posebnost mednarodne glasbene šole Pučišća in Jazz delavnice so delavnice z vsakodnevnim individualnim delom in sodelovanjem glasbenikov iz Hrvaške in sveta, različnih starostnih obdobij, različne glasbene izobrazbe, različnih instrumentov – celo tistih iz renesančnega in baročnega obdobja. prej na Hrvaškem.

Festival ladij, morja in mornarjev “Dani u vali”

Tretji festival ladij, morij in mornarjev “Dani u vali” bo potekal od 11. do 15. septembra letos v starem mestnem jedru na otoku Hvaru, kjer se bo zbrala veličastna flota več kot 80 tradicionalnih ladij.

Privlačni festivalski programi na morju in na celini vključujejo tradicionalne veslaške in jadralne regate, gurmanski gastro shoow in predstave dalmatinskih klap. Zadnji festivalski večer, v soboto, 14. septembra, bo potekal v nočni paradi ladij z naslovom “Ples jader in luči” in velik ognjemet po koncertu, ki ga bo na osrednjem trgu vodil priljubljeni hrvaški glasbenik in pevec Luky.

Dalmacija Ultra Trail

Dalmacija Ultra Trail je v zadnjih nekaj letih izvedla tri zelo uspešne izdaje, ko je odziv tekmovalcev in povratnih informacij presegel pričakovanja organizatorjev. Letošnje dirke potekajo od 18. do 20. oktobra. potekajo v treh kategorijah: MOUNTAIN DUT – 118km, SEA DUT – 54km in ETHNO DUT – 18km.

Ne glede na dolžino poti je organizator poskušal predstaviti najlepše lokacije (Biokovo, Mosor, Kozjak, Poljička planina, Omiš Dinara, Jadro, Žrnovnico, Cetino) in najpomembnejše zgodovinske in kulturne spomenike (antična Salona, Klis, Fortica …). Osrednja lokacija dogodka je mesto Omiš z Mosorjem v zaledju, ki je med pohodniki znana kot “zibelka hrvaškega trekinga”.

Obiščite novo odprti kolesarski center Bluesun v Bolu

Če imate radi aktivne počitnice in kolesarjenje, obiščite novo odprti kolesarski center Bluesun v Bolu na otoku Braču, kjer lahko najamete kolo po vaših željah, od vrhunskih gorskih koles, do e-koles in cestnih koles.

Z vožnjo skozi številne oljčne nasade in vinograde otoka Brača boste lahko videli čudovite kraje ob obali in v notranjosti otoka. Obiščite bračke kamenolome, glagolski samostan puščave Blaca. Vidovo goro, ki je 778 m najvišji vrh vseh jadranskih otokov, lahko uporabite kot zadnji izziv. S kombinacijo ravnega in strmega terena, novih asfaltnih cest in makadama, je Brač odličen za kolesarje vseh ravni fizične priprave in starosti, medtem ko bo zdrava mediteranska kuhinja pri oddihu med vožnjo vaš idealen vir energije.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂