Kostarika

Ali ste vedeli, da Kostariko pogosto imenujejo Švica Srednje Amerike? Republika Kostarika (Republica de Costa Rica) je država v Srednji Ameriki, ki na severu meji na Nikaragvo, na jugu na Panamo, na vzhodu na Karibsko morje in na zahodu na severni Tihi ocean.

​Od prave džungle do prelepih plaž, Kostarika ponuja nekaj za vsakega popotnika. Ne glede na to, ali iščete popolno lokacijo za prijeten in umirjen oddih na peščenih plažah ali avanturističen pobeg v neznano, vam Kostarika lahko ponudi tisto, kar iščete.

Glavno mesto Kostarike, San Jose, leži skoraj na obrobju džungle. Le nekaj kilometrov izven mesta lahko občudujete plantaže kave in uživate v lepotah naravnega okolja. Prepustite se lepotam džungle in uživajte v žvrgolenju ptic in šumenju rek ali pa občudujte bujno zelenje in divje živali.

Najbrž ste že večkrat videli koga, ki je lovil ribe? Ampak, ali ste že kdaj videli koga, ki bi lovil krokodile? Če bi radi to preizkusili tudi sami, bo Kostarika pravi naslov. Bi se morda raje preizkusili v veslanju po brzicah v džungli?

Pravi biser Kostarike pa se skriva v njenih prelepih plažah. Morje je odlično za vse vodne vragolije, pri tem pa moramo izpostaviti surfanje.

Piše: Mirjam Kimovec
Komentirajte!
Ali ste že obiskali to prelepo državo v Srednji Ameriki? Delite z nami vaše mnenje.