Krapinske Toplice: Villa Magdalena – oaza miru v srcu Hrvaškega Zagorja

Odličen prometni položaj v bližini mednarodne avtoceste, ki povezuje Hrvaško z zahodno Evropo, predvsem Slovenijo in Avstrijo, dela ta biser Hrvaškega Zagorja lahko dostopen vsem turistom, željnim lepe zelene narave, čistega zraka in zdravilnih voda. Oddaljenost Krapinskih Toplic od Maribora je 80 km, od Ljubljane 175 km, od Zagreba 45 km in od Graza 145 km.

Intimno ugodje v prekrasni naravi in največji termalni vodni center na Hrvaškem

Hotel Villa Magdalena se nahaja na hribu nad mestom Krapinske Toplice.  Z nastanitveno kapaciteto 9 apartmajev različnih velikosti ta hotel s 4 zvezdicami zagotavlja intimno ugodje v prekrasni naravni okolici. Panoramski pogled vas ponese na center mesta in vodni park Aquae Vivae – največji termalni vodni center na Hrvaškem. Pred hotelom so na voljo tudi brezplačna parkirišča za goste hotela.
Hotel Villa Magdalena
Hotel Villa Magdalena se nahaja nad mestom Krapinske Toplice.
Toplice Aquae Vivae
Notranjost bazenov največjega hrvaškega vodnega parka Aquae Vivae.

Za pristnost in prijetno vzdušje skrbi ljubeznivo osebje hotela, ki se v celoti posveča zadovoljevanju vseh želja gostov. Luksuz tega hotela se kaže v prekrasnih sobah oz. apartmajih, v katerih se nahaja ločena spalnica, kopalnica s tuš kabino, ločen WC in dnevna soba, opremljena z jacuzzijem s termalno vodo ter kromoterapijo.

Vsi apartmaji imajo tudi teraso s prečudovitim panoramskim pogledom. Na terasi so mizica, 2 stola in 2 ležalnika. Opremljenost omenjenih delov apartmajev je na visokom nivoju – WiFi, sef za dokumente in denar, namizna ura z radiom v spalnici, mini bar, telefon, klima, fen v kopalnici, LCD televizor, miza s stoli in kavč z mizico v dnevni sobi. Hkratno udobje in luksuz bosta očarala vsakega obiskovalca, kar zagotavlja željo po povratku v to oazo miru.

Masaže in kozmetični tretmaji za vsakogar

Moč termalne vode in zdravilni učinki so pravi razlogi za vse tiste, ki potrebujejo okrevanje oz. si želijo sprostitve ali razkošnega uživanja. Villa Magdalena ima wellness center s površino 100 m2. 
Wellness center Villa Magdalena
Prijeten ambient wellness centra.
Wellness center Villa Magdalena
Tudi za sprostitev je urejeno – relax cona

V njem se nahajajo: 2 savni različnih programov – bio oz. finska in infrardeča, whirlpool s termalno vodo, tuš, relax cona z ležalniki in ogrevano klopjo, soba za masaže in zunanja terasa z ležalniki. Nudijo raznovrstne masaže in kozmetične tretmaje za obnovo energije in boljšo samozavest. V poletnih mesecih je odprt tudi manjši zunanji bazen, ob katerem se nahaja cona za sprostitev (kavči, ležalniki, mize, stoli) s pogledom na čudovito okolico.

​Recepcijo hotela krasijo različna priznanja. Med pomembnejšimi so tista za najboljši mali kontinentalni hotel – 3 leta zapored (od 2012 do 2014).

Vse za najzahtevnejše gurmane

Ena izmed večjih odlik Ville Magdalene je tudi vrhunska gastronomija. Niti najzahtevnejši gurmani, željni odličnih okusov in vonja tradicionalne kuhinje v moderni interpretaciji chefa Mislava Božića, ne bodo razočarani. Kuharski šef Božić z večletnimi mednarodnimi izkušnjami je postavil nove standarde na področju Hrvaškega Zagorja. Sveže in kvalitetne sestavine, izvorna receptura in edinstvena prezentacija v prijetnem ambientu s pogledom na mesto nudijo veliko zadovoljstvo in užitek za vsakega gosta. Na meniju večerje prelepega jesenskega vikenda so bili: za hladno predjed goveja pašteta s slivovo marmelado in prepečencem, za toplo predjed svinjski file, grahov pire in hrustljava slanina, žafranova juha, glavna jed – svinjski file v gorčični omaki in njoki z začimbami, 2 deserta – zagorska torta (krema iz bele čokolade in bučnega olja in domači brownie) ter jagodni sorbet z omako iz gozdnih sadežev. Taka večerja s karakteristikami »fine dininga« resnično pričara tisto najboljše, kar to področje nudi, in opravičuje izjemen status te restavracije z najvišjim priznanjem v Hrvaškem Zagorju. Vinska in koktajl karta sta prav tako na nivoju, sicer pa s posebnim ponosom predstavljajo vina lokalnih proizvajalcev.

V bližini si lahko pogledate tudi številne zanimivosti

Bližina Krapine je priložnost za obisk Muzeja Krapinskega neandertalca, ki navdušuje s svojo priljubljenostjo in podira vse rekorde obiskanosti. Evolucija človeka je prikazana na zelo zanimiv način, kar privlači tako mlade kot starejše obiskovalce. V bližnji okolici se nahaja tudi Kumrovec, ki je rojstno mesto Josipa Broza Tita. Velja obiskati tudi Muzej »Staro selo«, ki prikazuje zgodovino in običaje ljudi iz fevdalne dobe. Številni dvorci v pokrajini prav tako potrjujejo pravljičnost Hrvaškega Zagorja. Izpostavili bi Veliki Tabor, Trakoščan in dvorec Miljana, katerih arhitektura, zgodovina in legende bodo vsakega obiskovalca pustili odprtih ust. Nedaleč vstran se nahajajo tudi Terme Tuhelj.

Vsekakor priporočava obisk hotela Villa Magdalena vsem, ki si želite aktivnega ali romantičnega oddiha. Navdušeni boste nad kulinarično ponudbo in lepo okolico ter domačnostjo hotela. Sicer pa si lahko še več o Villi Magdaleni preberete na njihovi spletni strani.

Več o Villi Magdalena >>

Avtorja: Tomaž in Rene

Komentirajte!

Ste se že kdaj razvajali v Krapinskih Toplicah? Kako vam je všeč Hrvaško Zagorje?