Edinburg – mesto, ki očara

Edinburg, škotski dragulj, je mesto dveh obrazov, kjer je srednjeveška kultura prepletena s sodobnim živahnim življenjem.  O izjemni škotski prestolnici dobite najboljši vtis na sprehodu po slikovitih glavnih ulicah in stranskih uličicah mesta.  ​

Edinburški grad – spektakularno srce starega mestnega jedra
Obisk Edinburga ni popoln brez ogleda Edinburškega gradu, ki predstavlja srce starega mestnega jedra.
Grad je viden kilometre naokoli, saj leži na hribu (Castle Rock), ki se vzpenja nad Edinburgom. Pogled z gradu v jasnih dnevih lahko seže kilometre daleč na Severno morje. Grad, ki je spremenjen v muzej, prikazuje, kakšno je bilo življenje v času srednjega veka.  Edinburški grad je najbolj obiskana turistična atrakcija v Veliki Britaniji, ki se ne nahaja v Londonu. ​​
Izjemno staro mesto jedro, zgrajeno v srednjem veku, vas bo navdušilo z ozkimi ulicami, zgodovinskimi trgi in barvitimi pivnicami.
Moderno in sodobno mesto 
Na drugi strani reke se nahaja Novo mesto, zgrajeno v 18. stoletju. To živahno območje je polno elegantnih butikov, modnih restavracij, gledališč in nočnih klubov ter lepih parkov. Ob obisku Edinburga priporočamo sprehod skozi čudovit Royal Botanic Garden. Med sprehodom po mestu lahko velikokrat naletite tudi na številne tradicionalne glasbenike – dudače v kiltih.
Mesto je izredno bogato tudi na kulturnem področju. Edinburg ima v samem mestnem središču ogromno muzejev, ki so primerni tako za otroke kot odrasle. Obiščite nacionalne zbirke ali se sprehodite skozi katerega od zgodovinskih ali umetnostnih muzejev. Ne spreglejte pisanih galerij in številnih zanimivih festivalov.
Edinburg je vsekakor tudi mesto legend – ste vedeli, da  ima Edinburg več grobišč kot katerokoli drugo mesto na svetu ?!
​Ob morju se nahaja dolga in peščena plaža Portobello. To je modna destinacija za hipsterje in gurmanske sladokusce, ki uživajo v restavracijah s tremi zvezdicami. Poizkusite katero od tradicionalnih škotskih jedi, seveda ob kozarcu škotskega viskija ali vrča piva.
Kljub raznovrstni ponudbi v mestu pa  Edinburg vabi tudi k odkrivanju okolice.
​Poletite z nami do Edinburga!
Rezervirajte si let in obiščite zgodovinski Edinburg, mesto, ki skozi celo leto izžareva čar in skrivnostnost. ​
Vsebino omogoča Air France
Komentirajte!
Ste že kdaj obiskali Edinburg? Kakšen vtis pa je na vas naredilo to mesto?