Luksuzni oddih na Krasu

Po dolgem deževnem obdobju je za najin kratek oddih posijalo sonce. Že ob pogledu na posestvo ASA residence sva ugotovila, da bo dopust enkraten. Pričakala sta naju zelo prijazna in ustrežljiva lastnika, ki poskrbita za sproščeno vzdušje.

Najprej sva si ogledala zunanjost posestva, kjer najdemo različne kotičke za oddih (ležalnike, počivalnike, stole in mize). Ogledala sva si tudi paviljonček, ki je namenjen za poročne obrede. Na posestvu prebivajo tudi kuža, račke in kokoši, tik pred najinim dopustom pa so se izvalili tudi piščančki. Na vrtu najdemo najrazličnejše vrtnice in druge cvetlice, zelišča, oljke in tudi prekrasen divji kostanj, ki v poletnih časih nudi odlično senco. Na vrtu se nahaja tudi zunanja letna kuhinja in masažni bazen.

Paviljon za poroke

ASA Residence

Sledil je ogled notranjosti vile, ki je bila zgrajena leta 1784 in restavrirana v letu 2013. Vilo odlikuje izrazit kraški slog, naravni materiali in okusni moderni detajli. Vila Asa se razprostira na 750 m2 in je sestavljena iz treh udobnih nastanitev: Kraljevski apartma, Superior suita in Suita z vrtom.

Kraljevski apartma

V Kraljevskem apartmaju najdemo dnevni prostor s kaminom, kuhinjo z jedilnico, 2 spalnici, savno, bralni kotiček in kotiček za pisarniška dela.

Superior suita

Superior suito sestavljata 2 spalnici, lastna kopalnica in balkon ter prostorna garderobna soba.

Suita z vrtom

Suita z vrtom nudi dvoposteljno sobo, lastno kopalnico in izhod na kraški vrt.

Energetske točke

Na posestvu najdete različne močne energetske točke, na posestvu  pa je tudi stalni vodnjak energetske vode. Točke so namenjene sprostitvi in boljšemu počutju, k temu pa prav zagotovo pripomore tudi svež kraški zrak.

Gurmansko doživetje

Sprostitev, ki je glavno vodilo lastnikov, se odraža tudi pri hrani. Pri mizi ni zaželena uporaba mobilnih telefonov, da se tako lahko res posvetimo hrani in drug drugemu.

Regrat s polento in kraško salamo

Hrana, ki jo pripravljata lastnika, je  lokalno pridelana, vsebuje sveže sestavine, ki so na voljo na vrtu in v gozdu ter je namenjena tudi čiščenju telesa. Jedi so lokalno obarvane in pripravljene z veliko domišljije.

Kuhanje testenin v glineni posodi na žerjavici


Jajčna omleta s šparglji

Romantična osvetlitev

Nova pridobitev posestva je prav gotovo romantična osvetlitev vrta. Ob mraku se prižge na stotine luči, ki lepo zaokrožijo vse kotičke vrta.

Kratko, ampak sladko bi lahko bil opis najinega dopusta. Ob prihodu res začutiš pozitivno energijo, super prijazna lastnika pa ti pomagata pregnati skrbi in slabo voljo, kar nam vsem v teh časih pride še kako prav.