Köln

Köln velja za eno najbolj priljubljenih nemških prestolnic. Mesto navdušuje s čudovito zgodovinsko arhitekturo (med katero vsekakor izstopajo katedrala, ki se ponaša s pečatom UNESCO-ve svetovne dediščine, in dvanajst velikih romanskih cerkva), reko Ren, številnimi muzeji, kreativno urbano sceno ter kopico odmevnih prireditev. Vse to pa v mesto vsako leto privabi več kot 100 milijonov gostov. Obiskovalci četrtega največjega mesta v počitniški deželi Nemčiji pa si v Kölnu ne želijo obiskati le najbolj priljubljenih turističnih znamenitosti, temveč si želijo doživeti tudi tisti znameniti »kölnski način življenja« (nem. kölsche Lebensart), ki je opevan vsepovsod.

Köln
Čudovit nočni pogled na Köln z reko Ren in katedralo v ospredju.                                              Copyright: © KölnTourismus GmbH / Dieter Jacobi
Nemško mesto v Severnem Porenju-Vestfaliji nudi bogato kulturno dogajanje, kopico odličnih galerij ter priljubljenih prireditev, vsako leto pa gosti tudi številne priznane mednarodne sejme in kongrese. Od znamenitega kölnskega karnevala do koncertov priznanih izvajalcev, razburljivih športnih dogodkov in pisanih festivalov vse do čudovitega prazničnega vzdušja pozimi, ko mesto zaživi s sedmimi pravljičnimi božičnimi sejmi – mesto vas bo s svojo ponudbo enostavno navdušilo.
Köln
Pestro nočno življenje.                     Copyright: © Cölner Hofbräu Früh
Köln
“Kölnska plaža” ob reki Ren.          Copyright: © KölnKongress GmbH
To pa še ni vse. Köln je tudi skrita nakupovalna metropola Nemčije, kjer bodo na svoj račun prišli vsi ljubitelji nakupovanja, razočaralo pa ne bo niti nočno življenje, saj je Köln med drugim tudi mesto z največjo gostoto barov in lokalov. Poleg »kölnske kulture«, ki jo obiskovalci lahko najbolje doživijo v eni izmed lokalnih pivnic ob kozarcu mrzlega Kölscha in slastnih tradicionalnih jedeh, pa mesto vabi tudi s svojo bogato urbano sceno. Metropola ob Renu se je namreč v zadnjih letih razvila v kreativni epicenter, ki nudi odlična doživetja tudi izven ustaljene turistične ponudbe. S svojo izrazito kreativno platjo je Köln tako odlična izbira za vse, ki jih zanimajo oblikovanje, moda, glasba, umetniški festivali ter okusna kulinarika.

 

Köln
Köln vas bo navdušil s prav posebnim vzdušjem in številnimi doživetji.     Copyright: © KölnTourismus GmbH / Dieter Jacobi
Köln je več kot le živahna turistična metropola, je metropola s prav posebnim življenjskimvzdušjem, ki se ga boste ob vašem obisku nalezli tudi vi. Da bo vaše odkrivanje mesta popolno,  si preberite zanimive nasvete popotniških blogerjev ter drugih avtorjev na temo »cologne urban lifestyle«.

Komentirajte!

Kako vam je všeč Köln? Ste ga že obiskali?