Opatija: Marec – oaza wellnessa

Opatija, čudovito obmorsko mesto na Jadranu, je priljubljena destinacija za turiste z vsega sveta. Zaradi svoje blage in udobne klime je idealna celoletna turistična destinacija. Mesto je obdano z neprimerljivo naravno lepoto. Nahaja se pod planino Učka, ki je priljubljena destinacija za pohodnike. Na križišču med zeleno istrsko regijo in obalo omogoča popolno ravnovesje pokrajine. Skozi vse leto nudi Opatija svojim gostom, poleg dopusta, tudi številne prireditve in koncerte. Na voljo so ustvarjalne aktivnosti v muzejskih in galerijskih prostorih in tudi široka wellness in druga ponudba v hotelih.

130 let zdravstvenega turizma v Opatiji

Marec v Opatiji že več let simbolizira zdravje in dobro počutje, tako da bodo tudi letos številni wellness centri v marcu odprli svoja vrata obiskovalcem in predstavili svojo bogato ponudbo. Vsi, ki jih to zanima, se lahko pridružijo aktivnim sprehodom, nordijski hoji in treningom z Mariom Mlinarićem.

Marec ni bil izbran brez razloga – marca je Opatija dobila uradni status cesarskih zimskih term. Pred tem je bilo potrebno obdobje intenzivnih vlaganj v infrastrukturo, dekoracijo in polepšanje kraja ter izgradnjo obalne promenade med Voloskim in Opatijo. Vsa ta prizadevanja so bila poplačana 4. marca 1889. Takrat je bila Opatija v uradnem listu Avstro-Ogrske monarhije razglašena za klimatsko zdravilišče. Zato se letos praznuje 130 let zdravstvenega turizma v Opatiji.

Opatija je v marcu ‘oaza wellnessa’: trenirajte z Mlinarićem

Dogodek “Marec – oaza wellnesa” s številnimi programi, treningi, delavnicami in terapijami bo Opatijo spremenil v središče zdravstvenega turizma Hrvaške.

Opatija – treningi z najbolj znanim hrvaškim trenerjem Mariom Mlinarićem, rekreativna sprehajalna in nordijska hoja, delavnice za jogo in meditacijo, posebej oblikovane ponudbe opatijskih wellness in fitness centrov ter številne druge aktivnosti bodo napolnile skoraj vse dneve marca, ki bo spet prelevil Opatijo v “oazo dobrega počutja”.

Vsak vikend bo poln športnih aktivnosti. V soboto, 9. marca, se bo dan začel z ekološkim sejmom na opatijski tržnici in prostim nordijskim sprehodom skozi zgodovino Opatije v organizaciji KŠR Gorovo. Sprehodi s strokovnim vodenjem se bodo odvijali vsako soboto do konca meseca, z začetkom ob 10. uri pred vilo Angiolina. Damir Manola bo ob mednarodnem dnevu žena od 16. do 18. ure na KD Zora vodil zanimivo brezplačno delavnico bioterapije za ženske. Vsako soboto v marcu pa bodo popoldne odprta tudi vrata dynamic fitnessa v Športni dvorani Marino Cvetković.

Dan, bogat z dogodki, se bo zaključil z nočno trail tekmo »Noćna Rika Carmen Sylva«, ki se bo začela na plaži Slatina ob 19. uri in bo vodila po gozdni promenadi Carmen Sylva do Pobri in se po spustu na plažo Lipovica vrnila nazaj v Slatino. Poleg športnega bo dirka imela tudi humanitarni značaj, saj se bodo prostovoljni prispevki udeležencev podarili Združenju invalidov mesta.

V nedeljo, 10. marca, bo najbolj znani hrvaški trener in motivator Mario Mlinarić ob 10. uri v parku pred likovnim paviljonom Juraj Šporer organiziral trening na prostem. Vsako nedeljo pa bodo do konca meseca potekali brezplačni “MM treningi”.


Vadite jogo in se učite masažnih tehnik

V času dogodka “Marec – oaza dobrega počutja” bodo 5., 12. in 19. marca potekale brezplačne delavnice o jogi in meditaciji Medicinske wellness akademije. 11. in 27. marca bo na voljo delavnica masažnega treninga za pare “Hands That Love” Ortosan – Medical Wellness Centra. Med mesecem športa in zdravja v Opatiji so hoteli in wellness centri pripravili posebne tretmaje in wellness programe s popusti. Več informacij o programu in ponudbi pa lahko najdete na spletni strani Turistične skupnosti.

.