Intervju Tina Marinšek

Tina Marinšek, bolj prepoznavna kot pevka skupine TABU, ima kljub svoji mladosti za seboj že precejšnjo glasbeno kilometrino. Večina ljudi jo pozna po njenih divjih frizurah in stilu oblačenja.

Tina ni le edinstvena vokalistka, frontmanka, tekstopiska, učiteljica petja, temveč tudi prijetna sogovornica in ljubiteljica potovanj. Zmotili smo jo pri pripravah na novo ploščo ter jo povprašali o njenih potovalnih navadah.

Kaj so za vas idealne počitnice?Joj … dovolj časa, da ne rabim z nejevoljo odštevati dneve do konca dopusta, ter obvezno sonce, voda, novi ljudje, nova spoznanja, knjige 🙂

Kateri tip potovanj ali počitnic vam je všeč in ob katerih priložnostih (a raje ležite na plaži ali imate raje aktivne počitnice, kampiranje, …)?

Odvisno je od tega, koliko časa imam na voljo, kakšne počitnice sem si privoščila prejšnje leto … rada imam potovanja z nahrbtnikom v neznano, pa tudi kampiranje, poležavanje in branje knjig.

Kam najraje potujete (katere destinacije) in s kakšnim namenom. Imate morda kakšno stalno priljubljeno destinacijo, kamor se vedno znova vračate?

Ne, ne vračam se na ista mesta. Rada potujem na bolj neobljudene oz. ne tako turistične lokacije, da posežem bolj v srčiko tamkajšnjih ljudi, navad, kulture, narave.

Kdaj si privoščite dopust? Glede na to, da ste precej zasedeni zaradi koncertov, ali vam uspe na dopust v poletnih mesecih?

Ja, vsako leto ob približno istem času poleti si vzamemo dopust, vsaj kake tri tedne, če je le možno.

Kje ste bili na dopustu lansko leto in kako je bilo ?

Šla sem na 14 dnevni tečaj španščine na jug Španije, v Malago. Bilo je kratko in intenzivno, nič kaj preveč avanturistično, razen tega, da sem na to izkušnjo odšla sama.

Imate morda že izbrano destinacijo za naslednje potovanje?

Uffff, želja veliko, planov še nič 🙂

Kako pogosto potujete in za koliko časa?

Trudim se, da grem vsako poletje nekam, bi si pa želela daljših dopustov in tudi oddaljenih destinacij.

Katera prevozna sredstva uporabljate?

Z golfom enko sem obdelala že dobršen del “naše Juge”, z avtodomom do Rima, drugače pa z letalom. Mika me tudi potovanje z vlakom.

Ali si dopust organizirate sami ali preko kakšne agencije?Ne maram kaj preveč teh organiziranih, skupinskih zadev, raje si sama rezerviram hostel, označim znamenitosti, ki se mi zdijo vredne ogleda … lani sem si edino preko agencije uredila šolanje v Malagi.

Katere so tiste stvari, ki v vaši prtljagi nikoli ne manjkajo? Brez česa si potovanja ne morete predstavljati?

Čistilni robčki, knjižni vodiči, sončna očala, fotoaparat, za vsak slučaj tudi anorak.

Ali ste že obiskali kakšno nudistično plažo?
Sem 🙂

Imate na dopustu kdaj problem s paparaci?

Ne.

Ste imeli kakšne avanture (mogoče v mlajših letih) na potovanjih?

Ne.

Katera je najbolj neumna stvar, ki ste jo vzeli s seboj na pot?

Extra veliko tople obleke, zato moj kovček ni prenesel teže 🙂

Kateri je najbolj smešen pripetljaj z vaših potovanj?

Hmm, če na hitro pomislim … Rahlo tragičen, a se je končal kot smešen, ko mi je v Biogradu na Moru pajek odpeljal golfa in z njim vse trenutno premoženje 🙁

Se ukvarjate s kakšnim športom oz drugo aktivnostjo na potovanjih (surfanje, kajtanje, potapljanje, plavanje, tek, kolesarjenje)?

Ne, trenutno še ne. V planu imam surfanje in potapljanje.

Kaj najraje jeste in pijete na počitnicah? Si privoščite tudi kakšen kozarček alkohola?

Privoščim si, kar mi pride na pamet. Najraje tamkajšnje tradicionalne jedi in veliko vode, kozarček vina, pivo…

 

Kje se informirate glede potovanj?Večinoma na internetu in v knjižnici.

Kaj mislite o rezervacijah preko spleta?

Zaenkrat še nimam slabih izkušenj, slišim pa marsikaj.

Za katero potovanje lahko rečete, da je bilo najboljše do sedaj? Po čem ste si to potovanje najbolj zapomnili? Kaj vas je tam tako očaralo?

Oh, teh mojih potovanj je bilo žal tako malo … upam, da me še čakajo.
Čeprav brez plaže in poležavanja, sem se zelo lepo imela v Ameriki v LA-ju, tja sem šla na izobraževanje v petju, na tak poletni pevski kamp. Zapomnila sem si ga po fajnih ljudeh, ki sem jih spoznala s celega sveta, ter po tem, da sem domov prišla navdihnjena kot še nikoli.

Katero potovanje je bilo najslabše do sedaj? Kaj je botrovalo slabi izkušnji?

Nobeno potovanje ni slabo.

Kako potekajo trenutno vaše aktivosti s skupino TABU? Imate veliko koncertov? Se pripravljate na izid kakšne nove plošče?

S fanti smo trenutno v ustvarjalnem procesu, pripravljamo material za novo ploščo, s koncerti smo se zato tudi malo umirili. Bomo pa na Viktorjih 17. marca na plano spustili priredbo Šifrerjeve pesmi Na romanje, ki smo jo naredili konec preteklega leta, tako da vabljeni k ogledu. 🙂

Vsi, ki bi radi izvedeli kaj več o skupini TABU, poslušali kakšno njihovo pesem ali preverili, kje bodo imeli naslednji koncert, vabljeni na njihovo spletno stran:
SKUPINA TABU

Komentirajte!

Vpišite komentar in delite svoje mnenje z drugimi bralci. Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni s svojim Facebook, Yahoo ali Hotmail računom.