Miami – tropska presenečenja in čudovite plaže

Želite združiti luksuzni počitniški dopust z veliko aktivnostmi? Rezervirajte polete v Miami in si oglejte neverjetne znamenitosti, občudujte kopico dragih avtomobilov in ogromne jahte. Obiščite Coral Gables, sosesko s sredozemskim občutkom, privoščite si nekaj zase v nakupovalnem središču Lincoln Road Mall ali odkrijte osupljivo naravo malo izven mesta. V večernih urah obiščite katero od številnih restavracij in klubov v okrožju Miami Beach mesta. Miami je idealna destinacija za ljudi vseh starosti.

Modna pista ob robu Atlantskega oceana

Na trendovski plaži South Beach boste našli Ocean Drive,  ki mu lahko rečemo kar modna pista Atlantskega oceana, saj se vse vrti okoli videza. Peščena plaža, dolga več sto kilometrov, palme, rolerji in stavbe pastelnih barv v tehniki art deco ustvarjajo tipično Miami vzdušje.  Drugi priljubljeni plaži, kjer lahko uživate na soncu, zakopljete noge v topel pesek in se prepustite morskim radostim, sta plaži Haulover in Virginia Key Beach.  ​Toplo podnebje na Floridi pomeni, da je ta kraj odlična destinacija za poležavanje na plaži skozi celo leto. 
Zaradi ugodne klime je bilo mesto že v preteklosti pribežališče bogatašev, kasneje pa je prijetno podnebje privabilo množice ameriških upokojencev, ki so predvsem v zimskem času prihajali na toplo. Danes je Miami prvotno modno in glamurozno mesto, ki ga povezujemo z gibanjem, vitalnostjo in užitkom. Zanimivo je, da Miami velja za najbolj severno mesto Latinske Amerike, predvsem zaradi velikega  števila špansko govorečega prebivalstva.  Tako je danes v Miamiju več kot 50 % prebivalcem materni jezik španščina.
Čeprav boste tam našli množico mladih s športnimi telesi, ki se nastavljajo soncu na belih peščenih plažah, pa Miami,  najbolj kozmopolitsko mesto v ZDA, skriva veliko bogastvo. Miami je eno vodilnih svetovnih finančnih, trgovskih, kulturnih, medijskih, zabavnih, umetnostnih in mednarodno trgovinskih središč. Je tudi idealna destinacija za mestno potovanje in prav tako odlično izhodišče za daljše počitnice v ZDA. 

​Močvirje in tropski otoki

Le nekaj kilometrov stran od mestnega blišča Miamia boste našli res osupljivo naravo. Nacionalni park Everglades privlači več kot milijon obiskovalcev letno! Nepozaben je izlet z  njihovimi čolni na zračni pogon, ki kar drsijo skozi močvirje. Skoraj zagotovo boste ob pozornem spremljanju opazili aligatorje in druge živali. Poleti pa nikar ne pozabite na sprej proti komarjem. Prav tako vreden ogleda je Florida Keys. Gre za arhipelag, ki je s sedem-miljskim mostom povezan s celino. Arhipelag se konča na Key Westu, najjužnejši točki ZDA. 

Poletite v Miami z Air France!
Ko gre za Miami, vsi takoj pomislijo na peščene plaže in art deco arhitekturo. Toda eno najbolj naseljenih  mest v državi Florida ima tudi številne muzeje, zelene parke in druge presenetljive zaklade, ki že čakajo na vas. Pričakujte, da boste presenečeni: rezervirajte let
Vsebino omogoča Air France 
Komentirajte!
Ste že obiskali Miami? Zaupajte nam vaše vtise o tem mestu.