Najbolj nenavadna imena krajev v Sloveniji

Ste vedeli, da imamo Pekel in Nebesa v Sloveniji? Ali pa, da vam za obisk Havajev ni treba prepotovati pol sveta, saj imamo Havaje tudi v Sloveniji? Predstavljamo nekaj najbolj nenavadnih imen krajev in naravnih znamenitosti v Sloveniji.

Pekel

V Sloveniji lahko najdemo kar nekaj krajev z imenom Pekel. Vas oz. naselje Pekel se nahaja v občini Trebnje, še eno naselje Pekel pa boste našli v občini Maribor.  Soteska Pekel se nahaja na obrobju Ljubljanskega barja pri kraju Borovnica, precej poznana pa je tudi jama Pekel, nekaj kilometrov severno od Šempetra v Savinjski dolini.

Nebesa

Bi šli na izlet v Nebesa? Najvišji vrh Občine Šentrupert na Dolenjskem so Nebesa nad Šentrupertom. 602 metra visok vrh je priljubljen tako med pohodniki kot tudi med jadralnimi padalci, saj je posebnost Nebes vzletišče za zmajarje in jadralne padalce.

Havaji

Si želite obiskati Havaje? V Sloveniji boste našli jezero z imenom Havaji v občini Moravče, severno od kraja Drtija. Jezero je znano tudi pod imenom Drtijsko jezero in gre za umetno nastalo jezero, ki danes služi kot odlagalni bazen pri separaciji blata kremenovega peska v Drtiji.

Puščava

Tudi v Sloveniji lahko najdete Puščavo, in to ne le eno, temveč kar dve. Puščava je naselje v občini Lovrenc na Pohorju, prav tako pa boste še eno naselje z imenom Puščava našli v jugovzhodni Sloveniji v občini Mokronog.

Krivica

Eno od prav tako zanimivih imen vasi v Sloveniji je Krivica. Če se boste potepali po občini Šentjur, boste na jugovzhodnem delu občine, približno 15 kilometrov južno od Šentjurja našli naselje Krivica.

Rim in Dunaj

Ste vedeli, da se v Sloveniji nahajata tako Rim kot tudi Dunaj? Rim je naselje v Beli Krajini v občini Metlika, Dunaj pa je naselje v občini Krško.