Najbolj romantična imena krajev

14. februarja po svetu praznujemo valentinovo oz. praznik svetega Valentina. Tudi v Sloveniji postaja ta praznik vse bolj priljubljen, ko si zaljubljenci izmenjujejo razna darila in pozornosti. Ob prihajajočem prazniku smo tokrat raziskali, kje po svetu lahko najdemo kraje, katerih imena so povezana z ljubeznijo in valentinovim.

Kissing, Nemčija

Vsaka romanca se prične s poljubom, kajne? Kraj z imenom Kissing (v prevodu poljubljanje) najdete v Nemčiji, približno 70 kilometrov SZ od Münchna.

Lover, Združeno kraljestvo

Kraj z imenom Lover (v prevodu ljubimec) se nahaja na jugu Združenega kraljestva, približno 25 kilometrov SZ od Southamtona.

Romance, ZDA

V Združenih državah Amerike se nahaja kar nekaj krajev z imenom Romance (v prevodu romanca). Eden večjih se nahaja v zvezni državi Arkansas, dobrih 200 kilometrov zahodno od Memphisa.

Cupids, Kanada

Vas je že zadela Kupidova puščica? Kraj z imenom Cupids (v prevodu Kupid) se nahaja v najbolj vzhodni provinci Kanade, na skrajnem severovzhodnem delu Severne Amerike ob Atlantskem oceanu. Kraj se nahaja na JV delu otoka Nova Fundlandija.

Heart’s Delight, Kanada

Še en kraj z romantičnim imenom, se nahaja le nekaj kilometrov zahodno od prej omenjenega kraja Cupids. Heart’s Delight (v prevodu srčna radost) se prav tako nahaja na JV delu otoka Nova Fundlandija.

Valentines, ZDA

V ZDA boste lahko našli preko 10 krajev z imenom Valentine ali Valentines. Eden najbolj znanih se nahaja v zvezni državi Virginia, katere moto je Virginia is for lovers (v prevodu Virginia je za zaljubljence).  Kraj z imenom Valentines boste naši na jugu zvezne države, blizu meje s Severno Karolino.

Love, ZDA

Seveda pa na koncu ne moremo mimo krajev, ki v svojem imenu nosijo ljubezen (angl. Love). Po svetu boste našli kar nekaj krajev, ki se imenujejo Love, Loveland, Loveville, Loving in podobno. Enega od krajev z imenom Love ( v prevodu ljubezen) boste našli v zvezni državi Arizona, približno 170  kilometrov zahodno od Phoenixa.