Največja sestavljanka na svetu s kar 51.300 koščki

Vam je zmanjkalo idej, kaj še lahko počnete v zavetju svojega doma? Obožujete sestavljanke? Četudi niste ljubitelj sestavljank, vas bo morda prepričala največja sestavljanka na svetu, ki vsebuje kar 51.300 koščki.

27 čudes sveta

Kodak je svetu predstavil največjo sestavljanko z neverjetno velikim številom koščkov. Sestavljanka predstavlja 27 različnih “čudes sveta”. Med drugimi boste našli Kip svobode v New Yorku, londonski Tower Bridge, mistični Machu Picchu, čudovito palačo Tadž Mahal, rimski Kolosej, Eifflov stolp… Vsaka od 27 znamenitosti je v svoji vrečki in ima 1900 koščkov. Skupaj torej 51.300 koščkov čudovitih svetovnih znamenitosti.

Sestavljanko odlikujejo svetle in sveže barve vseh čudovitih znamenitosti, saj so vse fotografije prvotno posneli profesionalni fotografi, nato pa so posnetke digitalno izboljšali in jih natisnili v visoki kakovosti.

©amazon.com

Neverjetne dimenzije

Največja sestavljanka na svetu vam bo vzela sapo…pa tudi veliko prostora. Če se boste lotili te velikanke, potrebujete več kot 16 m² prostora. Sestavljanka v celoti meri v dolžino neverjetnih 28,5 ft (8, 69 metrov), v višino pa 6,25 ft (1,90 metra). Skupna teža celotne sestavljanke je 18,5 kilogramov.

Velikosti primerna pa je tudi cena. Na spletu boste trenutno to velikansko sestavljanko našli za okoli 400 dolarjev.

Bi se lotili sestavljanja te velikanske sestavljanke?

Vir: Kodak.com, Amazon.com