Nemška predbožična pravljica

Prve snežinke že padajo nežno na vaš obraz. Ustnice vam hladi mrzel zimski veter. Vonj po božičnih dobrotah pa vas na vsakem koraku vedno bolj obdaja. Gozdovi in reke, gore in jezera, strehe hiš ter osvetljene ulice – v tem letnem času je vse drugačno. Vse je snežno belo in vse je še malce bolj posebno. Nasmeh na vašem obrazu in rdeča lica pa brez dvoma potrjujejo, da je pred vrati nova zimska pravljica. Poiščite in odkrijte jo to zimo v Nemčiji.

Predbožična Nemčija - dobra vilaPreverite, kaj in kje vse lahko doživite letošnjo predbožično pravljico:

1# Božični sejmi v prestolnici Porenja!

Predbožična Nemčija - Porurje

2# Berlin – mesto, ki ne pozna zimskega spanca!

Predbožična Nemčija - Berlin
Köln, četrto največje nemško mesto, ima bogato zgodovino, s tem pa seveda tudi veliko turističnih znamenitosti. Metropolo ob Renu vsako leto obišče več kot milijon gostov, še najlepše pa mesto zasije prav v predbožičnem času. Živahno na mestnih trgih in kölnskih ulicah postane že proti koncu novembra, ko se po mestu odprejo prvi božični sejmi. Božično vzdušje se lahko v Kölnu občuti prav v vsaki ulici in na vsakem koraku,  raznolika ponudba na enem samem mestecu pa je nedvomno dovolj dober razlog za predbožični obisk prestolnice Porenja.


Preberite več >>

Božično nakupovanje vzdolž znamenite, praznično okrašene nakupovalne ulice Ku’damm, kuhano vino ob zgodovinski kulisi na trgu Gendarmenmarkt ali tek na smučeh preko nekdanjega berlinskega letališča Tempelhof: nemška prestolnica tudi pozimi navdušuje z edinstvenim prazničnim programom in aktivnostmi. V Berlinu bo tudi to leto potekalo okoli 60 božičnih sejmov, ki bodo tako raznoliki kot prestolnica sama. Vsako leto se Berlin resnično spremeni v pravljično prestolnico. Vaša nepozabna zimska pravljica v nemški prestolnici vas pričakuje!


Preberite več >>

3# Pravljični predbožični Nürnberg!

Predbožična Nemčija - Nürnberg

Nürnberg, slikovito mestece na severu Bavarske z bogato zgodovino, ne navdušuje zgolj s svojo zgodovino in arhitekturo, temveč tudi z večstoletno zgodovino izdelovanja igrač ter enim izmed najstarejših in največjih božično-novoletnih sejmov Nemčije. Božični sejem v Nürnbergu je bil prvič omenjen namreč že leta 1628, njegovi začetki pa verjetno segajo še celo v čas Martina Luthra, kjer se obenem pojavljajo začetki božičnega obdarovanja. Od 27. novembra naprej bo vse do Svetega večera tako vsak dan dišalo po medenjakih, cimetu, klinčkih, kuhanem vinu in okusnih klobasicah. Več kot 180 božičnih stojnic pa bo, odetih v belo in rdeče barvo, nudilo kopico odličnih idej za božična darilca – od ročno izdelanega okrasja, nakita in drugih izdelkov do domačih kulinaričnih dobrot.

4# Najlepši čas v osrčju Bavarske!

Predbožična Nemčija - Bavarska

Tudi letos bo Altötting, znamenito bavarsko romarsko mestece, ki velja za enega najstarejših in najbolj priljubljenih Marijinih božjepotnih krajev v Evropi, navdušil s čudovitim tradicionalnim božičnim sejmom pred mogočno kuliso baročnega trga Kapellplatz. Božično okrašeno in praznično osvetljeno osrčje mesteca bo zaživelo že od 27. novembra, obiskovalce pa razveseljevalo vse do 20. decembra 2015. Med sprehajanjem po predbožičnem Altöttingu in z dobrotami ter unikatnimi izdelki obloženimi stojnicami pa nikakor ne spreglejte tudi znamenitih jaslic, ki imajo v mestecu že več kot 400-letno zgodovino. Obiščite Altötting in si ob skodelici kuhanega vina ali koščku slastnega božičnega peciva pričarajte vašo nepozabno zimsko pravljico na Bavarskem.


Preberite več >>

5# Aachen – nemško mesto kulture na tromeji!

Predbožična Nemčija - Aachen

Z več kot dvatisočletno zgodovino, odličnimi nakupovalnimi možnostmi in moderno wellness ponudbo je Aachen, termalna prestolnica v nemški zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija ob meji z Belgijo in Nizozemsko, odlična izbira za vaš naslednji mestni oddih! Namig: Še posebej čarobno pa je v Aachnu v času prazničnega božičnega sejma, ki vsako leto poteka pred čudovito kuliso aachenske katedrale in mogočne mestne hiše. V preteklem letu je bil aachenski božični sejem izbran tudi kot drugi najlepši božični sejem v Evropi. Vse do 23. decembra si ga lahko ogledate tudi vi!


Preberite več >>

6# Europa Park – dežela zimskih pravljic!

Predbožična Nemčija - Europa Park

Europa-Park, največji in najbolj priljubljen tematski park v Nemčiji ter drugi v Evropi, na 95 hektarjih površin blizu Rusta v Baden-Württembergu obiskovalcem nudi več kot sto zabavnih atrakcij, prijetne nastanitvene možnosti, odlično gastronomsko ponudbo in kar 13 evropskih tematskih vasi. Zimska pravljica v Europa Parku se bo to leto pričela 28. novembra, navduševala pa vse do 10. januarja 2016 z več kot 2.500 okrašenimi božičnimi drevesci in drugo praznično dekoracijo. Obiščite zimski Europa-Park, ki letos praznuje tudi svoje 40. jubilejno leto, in doživite vašo zimsko pravljico tokrat v Nemčiji.


Preberite več >>

NE SPREGLEJTE: NAGRADNA IGRA
Nemška turistična organizacija nagrajuje vašo najlepšo pravljično zimsko fotografijo!
Direktni let do nemške prestolnice, bivanje v prijetnem hotelu v središču mesta, ogled znamenitosti, počitek od vsakdanjega vrveža, za piko na i pa še malce nakupovanja. Sliši se odlično, kajne?
Predbožična Nemčija - nagradna igra
Vašo najlepšo pravljično zimsko fotografijo pošljite do vključno 26. februarja 2016 na e-naslov predstavništva Nemške turistične organizacije: maja.horvat@germany.travel. Srečni izžrebanec bo prejel 2 letalski vozovnici za polet v Berlin, darilni bon v vrednosti 200 € za nakupe v Deigner Outlet Berlin in 3-dnevni oddih za dve osebi v hotelu v Berlinu. Nagrajenec bo obveščen po e-pošti.

Komentirajte!

Ali boste letos predbožično pravljico občutili v Nemčiji? Katero mesto boste obiskali?