Naj nepričakovana bolezen ali nezgoda v tujini nima usodnih finančnih posledic

Prišla je sezona smučanja in končno se lahko zapodimo po belih strminah! Tudi vas zasrbijo prsti, ko pomislite na vijuganje po zasneženih progah, svež gorski zrak in fantastičen razgled? Ko nas preplavi športni adrenalin in se veselimo nove avanture, si najverjetneje ne kvarimo razpoloženja z razmišljanjem, kaj lahko gre narobe in kaj vse nas lahko doleti v tujini.

Le kdo razmišlja o strganih križnih vezeh, še preden stopi na smučke? Infarktu ali poškodbi na švicarskem vrhu? Kaj pa o nenadnem poslabšanju kronične bolezni, ki je sicer doma pod kontrolo?

Nepričakovana nezgoda z reševanjem ali bolezen v tujini nas lahko krepko udarita po denarnici in nam zagrenita ne samo dopustniške dni, ampak tudi prihodnost. Zato je tu zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini NLB Vita Tujina, ki krije stroške nujne zdravstvene oskrbe, prevoza in reševanja v primeru bolezni ali poškodbe v tujini.

Resničen primer: Padec na smučišču, zlomljena stegnenica (lokacija: Valgardena, Italija)

Zavarovancu smo organizirali prevoz s helikopterjem in ga odpeljali v najbližjo bolnišnico, kjer so mu operirali nogo. Zaradi zapletenega zloma in mavca pot v Slovenijo z navadnim avtomobilom ni bila mogoča, zato smo organizirali prevoz z reševalnim vozilom.

Stroške zdravniške oskrbe in prevozov v višini 23.840 evrov je poravnala NLB Vita.

Za vse zdravstvene izdatke, ki jih ne morete predvideti v tujini

Da bodo vaša potovanja kljub nepredvidljivim zdravstvenim nevšečnostim brezskrbna, je tukaj zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini NLB Vita Tujina. Za vsa potovanja po svetu lahko sklenete individualno ali družinsko zdravstveno zavarovanje za poljubno število dni.

Če letos načrtujete še kak oddih v tujini, potem je za vas primerno Multitrip zavarovanje, saj lahko v tujino potujete večkrat letno in boste zavarovani na vseh potovanjih (če posamezno potovanje ne traja več kot 60 dni). Sklenite ga enostavno prek spleta – že od 0,15 € na dan.

NLB Vita Tujina je zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini. Zavarovalnica, ki trži in sklepa zavarovanje: NLB Vita, življenjska zavarovalnica d.d. Ljubljana, Trg republike 3, 1000 Ljubljana, vpisana v sodni register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani, znesek osnovnega kapitala: 7.043.899,19 EUR, matična številka: 1834665. Zavarovanje trži NLB d.d., Ljubljana. Banka pri tem nastopa kot zavarovalni zastopnik. NLB Vita, življenjska zavarovalnica d.d. Ljubljana, v primeru nastanka zavarovalnega primera jamči za izplačilo v višini zavarovalne vsote.