Plaže za pse v Sloveniji

Ne morete na dopust brez svojega najboljšega štirinožnega prijatelja? Preverite nekaj slovenskih plaž, kjer so dobrodošli tudi psi. Pred obiskom pa ne pozabite preveriti aktualne informacije in pravil, saj se lahko pogoji in dovoljenja spreminjajo. Poleg tega je pomembno, da lastniki psov upoštevate pravila in poskrbite za čistočo ter varnost svojih ljubljenčkov.

Lucija – prva prava pasja plaža v Sloveniji

V začetku julija smo tudi v Sloveniji dobili prvo pravo pasjo plažo. Nahaja se v Luciji, v bližini nekdanje Alaye. Na Montys Beach lahko vaši štirinožni prijatelji uživajo v številnih dejavnostih, kot so agility, plavanje, igranje, ali pa si celo privoščijo požirek pasjega piva.

Koper in Ankaran

Ankaran ima pasjo plažo pri kampu Adria. Ta plaža je posebej označena in urejena za pse in njihove lastnike. Psi so dobrodošli tudi na divji plaži na Debelem rtiču ter na plaži Sv. Jerneja tik ob nekdanjem mejnem prehodu Lazaret.  V Kopru boste na koncu semedelske promenade našli pasjo plažo, kjer lahko psi plavajo in se igrajo.

Izola

Ob starem Delamarisu v Izoli boste našli plažo, ki je namenjena samo kopanju s psom, na plaži pod Belvederjem pa je dovoljeno kopanje le psom. Psi pa so dovoljeni tudi na divji plaži pri Belih skalah.

Lucija in Strunjan

Psi so dobrodošli na delu plaže v avtokampu Strunjan ter na delu plaže v avtokampu Lucija. V Strunjanu boste našli pasjo plažo pri ribiškem pomolu ob restavraciji Pinija. Tudi del plaže med Piranom in Fieso je dovoljen za pse, prav tako pa si vaši kosmatinci lahko privoščijo osvežitev tudi na divji plaži v Strunjanu pri prehodu preko “Krkinega kopališča”.

Vir: pesmojprijatelj.si