Zimska idila na Plitvičkih jezerih

Narodni park Plitvička jezera je najstarejši in največji Narodni park Republike Hrvaške, znan po vrsti modro zelenih jezer, ločenih s sedentarnimi ovirami. Za to kraško območje je značilna posebna hidrologija in izjemna biotska raznovrstnost, zato je Narodni park pridobil tudi mednarodni pomen.

Pobeljeni in zaledeneli slapovi, ki jih narava spremeni v prelepe skulpture

Narodni park Plitvička jezera

Plitvička jezera so ena izmed najbolj obiskanih in znanih turističnih znamenitosti na Hrvaškem. Vsaka sezona ima svoj poseben čar – od spomladi, ko se vsa narava prebudi, poleti, ko se čudovite barve prelivajo po jezerih, slapovih, gozdovih, jeseni in lepih jesenskih barv do zime, ki prinaša tišino, pobeljene in zaledenele slapove, ki postanejo lepe skulpture in umetnine najboljšega kiparja – narave.

Od 80. let prejšnjega stoletja je smučanje in sankanje vključeno v zimsko turistično ponudbo Narodnega parka Plitvička jezera. Smučišče Mukinje se nahaja ob državni cesti D429, v vasi Mukinje. Od vhoda 2 in hotelskega kompleksa nacionalnega parka Plitvička jezera je oddaljen približno 2,5 km oziroma od vhoda 1 in znane restavracije Lička kuća, v smeri jadranske obale, približno 5 km.

Plitvička jezera in čudovita zmska idila

Dnevi ljubezni na Plitvičkih jezerih

Lepa, velikodušna, nerazložljiva in močnejša od vsega, ljubezen je vedno razlog za srečo. Delite ta čudovit občutek s svojo najdražjo osebo in jo presenetite z romantičnim oddihom v idilo Plitviških jezer. V tem impresivnem gozdnem okolju, ob šumenju slapov in sprehodu ob smaragdnih jezerih obogatite svojo ljubezensko zgodbo in ustvarite nepozabne skupne trenutke.

Za Valentinovo smo za vas pripravili pakete z eno ali dvema nočitvama s polpenzionom v Hotelu Jezero, ki vključujejo vstopnico za nacionalni park Plitvička jezera, steklenico penine v sobi, romantično večerjo s pijačo dobrodošlice v restavraciji hotela Jezero in pozna odjava iz hotela (do 12.00 ure).

Glede na vaše želje smo vam za dodatno sprostitev omogočili 30% popust na masažo v hotelu Jezero in 20% popust na jahanje na bližnjem ranču Terra.

Spoznajte Speleon – center podzemne dediščine

To zimo doživite zimsko idilo nacionalnega parka Plitviška jezera in bodite med prvimi, ki bodo svojo izkušnjo dopolnili z obiskom vznemirljivega Speleona – Centra podzemne dediščine v naši neposredni bližini!

Javni zavod Baračeve jame je odprl vrata na novo opremljenega centra podzemne dediščine, nedaleč od že prepoznavnih Baračevih jam. Center bo za obiskovalce odprt vse leto, njegove vsebine pa so prilagojene vsem starostim.

Le uro in pol vožnje od Zagreba in 20 minut od nacionalnega parka Plitvička jezera, v občini Rakovica, se nahajajo Baraćeve jame. Baračeve jame so eden izmed skritih biserov podzemlja, v njih so na desettisoče let nastajale sledi preteklosti, ki bodo zdaj prvič ugledale luč sveta v Speleonu – središču podzemne dediščine.

Za več informacij in rezervacije nas kontaktirajte na:

sales2@np-plitvicka-jezera.hr
00385 53 751 545