Podaljšanje turističnih bonov

Odlična informacija za vse, ki turističnih bonov še niste izkoristili. Vlada RS je 19. novembra 2021 sporočila odločitev, da bodo podaljšali veljavnost turističnih bonov, in sicer do 30. junija prihodnje leto. Tudi če ste do sedaj porabili le del bonov, lahko preostali delež še unovčite.

Podaljšanje bonov 20

Vlada RS je junija 2020 uvedla turistične bone z namenom odprave posledic epidemije COVID-19 v turizmu, torej za izboljšanje gospodarskega položaja na področju turizma. Prvotno je bilo mogoče bone unovčiti od 19. junija do 31. decembra 2020, decembra 2020 je bilo sprejeto podaljšanje veljavnosti bonov do decembra 2021, sedaj pa se veljavnost ponovno podaljšuje do 30. junija 2022. Za napovedano podaljšanje veljavnosti bonov bo sicer potrebno vzpostavili pravno podlago.

Podaljšanje bonov 21

Podaljšanje letošnjih bonov, imenovanih bon21, pa vlada lahko sprejme le s sklepom, tako da tega ni treba urejevati zakonsko. Bone 21 smo prejeli 17.6. 2021 in jih je bilo prvotno možno unovčiti do 31.12. 2021, sedaj pa se predlaga omenjeno podaljšanje do junija 2022. Novi boni so namenjeni izboljšanju gospodarskega položaja na področju potrošnje v gostinstvu, turizmu, športu in kulturi.

Spomnimo, kje in kako lahko bone izkoristite

Bone 20 je možno koristiti za plačilo nastanitve ali nastanitve z zajtrkom pri ponudnikih turističnih storitev v Sloveniji.

Bone 21 pa je možno koristiti za nastanitveno dejavnost, poleg tega pa še za vrsto drugih dejavnosti, kot na primer za gostinsko hrano in pijačo, za športne dejavnosti, za najem športne opreme, za fitnes centre, za obisk muzejev, živalskih in botaničnih vrtov, za prireditve, igralnice in zabaviščne parke.

Turistične bone ste prejeli kot dobroimetje v informacijskem sistemu FURS – eDavki. Stanje svojega bona lahko preverite naspletnem portalu eDavki ali v mobilni aplikaciji eDavki.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂