Pomlad na Plitvičkih jezerih

Pomlad v Narodnem parku Plitvička jezera pomeni prebujanje narave iz zimskega spanca. Park se spremeni v oazo barv, zvokov in vonjav, ki obiskovalcem ponuja edinstveno doživetje. Toplejši in daljši dnevi nas vabijo, da gremo ven in uživamo v lepotah narave. In kje bolje uživati ​​v čarih pomladi kot v Narodnem parku Plitvička jezera?

Namestitev v hotelu Jezero v osrčju narodnega parka

V mirnem vzdušju parka, le nekaj sto metrov stran od jezera Kozjak, se nahaja hotel Jezero – pravo zatočišče za sprostitev. Hotel zagotavlja povezavo z naravo in pravi počitek, ki osveži duha in telo. Navdahnjeni s pomladnim vzdušjem smo za vas pripravili pakete na osnovi ene, dveh ali treh nočitev z zajtrkom ali polpenzionom v hotelu Jezero z vključeno vstopnico v Narodni park. Poleg sprehoda po čudoviti naravi vam ponujamo številne popuste za aktivnosti v parku in okolici, zato si vzemite čas zase in ne zamudite doživetja lepot pomladi na Plitvičkih jezerih!

Restavracija „Lička kuća“ – kombinacija neokrnjene Like in vrhunske gastronomije

Kultna restavracija „Lička kuća“ v samem nacionalnem parku Plitvička jezera je kraj z dolgo in bogato tradicijo. Zgrajena leta 1972 že desetletja ponuja ambient z vonji in okusi pristnih liških jedi, pripravljenih na inovativen način.

Že ob vstopu v „Liško hišo“ boste takoj začutili pravo liško dobrodošlico, posebno toplino odprtega ognjišča in vonjave domačih dobrot, pogled pa bodo pritegnile številne podrobnosti, ki pričajo o nekdanji skromnosti in težavnosti vsakdanjega življenja starih Ličanov. Na krožniku restavracije „Lička kuća“ se znajdejo številna živila, katerih kakovost odraža ohranjeno naravo Like, nekatera pa so dodatno presegla regionalni sistem kakovosti, ki temelji na tradiciji „Lika Quality“.

Restavracija „Lička kuća“ je letos prejela prestižno nagrado Tripadvisor® Travellers’ Choice® 2023 in se uvrstila med 10 % najboljših restavracij na svetu. Potopite se v toplo rustikalno vzdušje v osrčju Like, ob prasketanju ognja iz odprtega ognjišča, harmoniji domačih okusov in prijaznega osebja ter uživajte v gastronomskih dobrotah Like!

Restavracija Borje – oddih v stoletnem borovem gozdu

Restavracija Borje, priljubljeno počivališče številnih ljubiteljev narave in dobre hrane, je sredi maja 2023 odprla svoja vrata gostom v popolnoma novi preobleki. Restavracija Borje, zgrajena leta 1977 v sklopu avtokampa in v neposredni bližini nacionalnega parka Plitvička jezera, je nepogrešljiv kraj za počitek in okrepčilo z lokalno gastronomsko ponudbo. Čiste linije, igrivost barv in eleganca prostora, pomešana z neustavljivim vonjem lokalnih dobrot in prijaznim osebjem, naredijo to restavracijo popoln kraj za uživanje in pobeg od vsakdana.

Picerija Vučnica

Le dva kilometra južno od vhoda 2 v nacionalni park je picerija Vučnica odlična postaja za vašo gastronomsko avanturo in mirna lokacija, ki vam ponuja neverjeten pogled na slikovito pokrajino. Naša pestra ponudba bo zadovoljila vse vaše želje. Začnite z našimi okusnimi picami, ki jih pripravljamo z ljubeznijo in svežimi sestavinami. Če iščete klasičen okus, poskusite naše sočne hamburgerje in domače klobase, narejene po pristnem receptu. Poleg okusne hrane vas bo očaral vonj po svežem zraku in zvoki narave, ki vas obdaja.

Aplikacija Nacionalni park Plitvička jezera – vaš žepni vodnik za obisk parka

Ta aplikacija vam bo olajšala orientacijo po narodnem parku Plitvička jezera. Vsebuje veliko koristnih informacij: programe ogledov in točke pomembnih lokacij, možnost označevanja parkirnih mest, informacije o prenočiščih in restavracijah, splošne informacije o parku ter poučne vsebine o vrednotah največjega in najstarejšega parka na Hrvaškem.

Raziščite okolico narodnega parka

V želji, da bi prišli na jezera in ostali zaradi narave in avanture, smo pripravili priporočila, kaj obiskati v okolici nacionalnega parka Plitvička jezera. V aplikaciji lahko najdete predloge o zanimivih lokacijah za obisk, aktivnostih, ki bi jih morda želeli preizkusiti, in predloge za kolesarske poti. Izberite tisto, kar vas najbolj zanima in se podajte nepozabnim doživetjem naproti.

Nadihajte se svežega zraka, zavohajte pomlad in se prepustite lepotam, ki jih ponuja Narodni park Plitvička jezera. Sprehodite se po poteh, obdanih z zelenjem, uživajte v pogledu na čista jezera in slapove, saj je pomlad pravi čas za pobeg v naravo, sprostitev in polnjenje baterij za prihajajoče izzive.