Potovanje v Dubaj, Abu Dhabi in pravljični Oman

Odpotujte z nami in spoznajte vse skrivnosti Arabskega polotoka. Doživite pravljični Oman in začutite blišč Združenih Arabskih Emiratov, ki vas bo navdušil z moderno arhitekturo. Povzpnite se na najvišjo stolpnico na svetu Burdž Kalifa, uživajte v razgledu na edinstveni hotel Burj el Arab, v obliki jadra, ali pa se sprostite na kateri od čudovitih peščenih plaž.

DATUM ODHODA: 23.10.2019

PROGRAM POTOVANJA

1.DAN,23.10.2019: LJUBLJANA – ISTANBUL – DUBAJ (-/-)

Ob 07.00 uri se dobimo na letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani, od koder ob 09.10 uri poletimo v Istanbul, kjer pristanemo ob 12.30 uri. Ob 18.45 uri nadaljujemo polet v Dubaj z letalsko družbo Turkish airlines. Obroki in pijača v letalu.

2.DAN,24.10.2019: DUBAJ – OGLED MESTA (z)

Ob 00.20 uri po krajevnem času pristanemo v Dubaju. Po opravljenih carinskih formalnostih sledi prevoz do hotela. Namestitev in nočitev. Po poznem zajtrku se bomo odpeljali na ogled mesta. Obiskali bomo tradicionalni in moderni Dubaj. Pot nas bo vodila v najstarejši del mesta – Bastakio. Pred seboj bomo zagledali 150 let staro utrdbo Fahidi in obiskali zanimiv Muzej Dubaj, kjer se bomo seznanili z zgodovino mesta. Po ogledu muzeja se bomo z vodnim taksijem, imenovanim Abra odpeljali na drugo stran Creeka. Med vožnjo bomo občudovali mesto z vso bogato arhitekturo z vodne perspektive. Prispeli bomo do tržnice z začimbami, kjer nas bodo pričakale različne vonjave nešteto vrst začimb. Nato bomo obiskali še najbolj poznano tržnico z zlatom. Kasneje se bomo odpeljali mimo najnovejše pridobitve v Dubaju, The Frame Dubai in nato po Sheikh Zayed cesti, kjer si bomo ogledali najmodernejše zgradbe. Že nas bo pot pripeljala do edinega hotela na svetu, Burj Al Arab, ki se ponaša s sedmimi zvezicami.

Ustavili se bomo na kraju, od koder se hotel lepo vidi in ga bomo lahko slikali. Žal nam vstop ne bo dovoljen. Pot bomo nadaljevali po predelu Jumeirah, eni najbogatejših četrti Dubaja. Nato bomo obiskali Marino in se popeljali po Palm islandu do hotela Atlantis. Sledi še kratek obisk nakupovalnega središča Emirates mall z notranjim smučiščem. Na koncu bomo obiskali še največje nakupovalno središče na svetu, Dubai mall s plesočimi funtanami in najvišjim nebotičnikom na svetu, 828 metrov visokim Burj Khalifom. Za doplačilo cca 35,00 EUR se boste lahko z najhitrejšim dvigalom na svetu v eni sami sekundi dvignili za deset metrov in prispeli na razgledno teraso, od koder se vam bo odprl čudovit razgled nad Dubaj in Palm island. Povratek v hotel, nočitev.

3.DAN,25.10.2019: DUBAJ – ABU DHABI – DUBAJ (z)

Po zajtrku se bomo odpeljali do cca. dve uri oddaljenega Abu Dhabija, glavnega mesta Združenih Arabskih Emiratov. Peljali se bomo mimo Jebel Ali pristanišča, največjega in najpomembnejšega pristanišče Združenih Arabskih Emiratov. Že bomo prispeli do Yas islanda, najmodernejšega kraja v Abu Dhabiju, ki poleg razkošnih hotelov in marine slovi po stezi za formulo 1 (F1). Nato se bomo odpeljali do zanimivega muzeja Louvre Abu Dhabi. Ogled muzeja ter vožnja po najznamenitejši ulici Corniche Road, ki jo radi primerjajo z Newyorškim Manhattnom. Že bomo prispeli do najbogatejše četrti Abu Dhabija, ki se ponaša s prekrasnimi vilami. Sledi ogled osupljive bele mošeje Shiekh Zayed Mosque. Povratek v Dubaj, prosto in nočitev.

4.DAN,26.10.2019: DUBAJ – AL AIN – JABREEN – BAHLA – NIZWA (z)

Po zajtrku se bomo odpeljali do mejnega prehoda, kjer bomo po opravljenih carinskih formalnostih vstopili v pravljični Oman. Prva postaja bo mesto Jabrin, ki je poznano po svoji impresivni trdnjavi, zgrajeni konec 17. stoletja. Foto stop in nadaljevanje vožnje do Bahle, kjer si bomo ogledali staro mestno obzidje in trdnjavo, katero je UNESCO leta 1987 uvrstil na seznam svetovne kulturne dediščine. Prihod v Nizwo v večernih urah. Namestitev v hotelu in nočitev.

5.DAN,26.10.2019: NIZWA – AL HAMRA – TANUF – MISFAH – GRAND CANYON OF OMAN – BALCONY TRAIL WALK – JEBEL SHAMS (z,v)

Po zajtrku sledi sprehod po Nizwi; obiskali bomo tržnico ter trdnjavo Nizwa, ki je bila zgrajena v 17. stoletju. Sledi vožnja proti vasici Al Hamra, kjer si bomo ogledali stari namakalni sistem imenovan falaj, ki ga uporabljajo še danes. Na poti bomo naredili še kratek postanek v zapuščeni vasici Tanuf. Prvi znaki človeškega obstoja na tem področju segajo v predislamsko obdobje, danes pa na tem mestu stojijo ruševine. Te ruševine, ki kažejo tradicionalno arabsko arhitekturo, so posledica britanskega bombardiranja upornih vasi sredi 20. stoletja, ko se je takratni sultan na vso moč trudil pridobiti nazaj izgubljena ozemlja. Nato se bomo odpeljali proti gorski vasici in istoimenski oazi Misfah. Po kratkem sprehodu se bomo povzpeli na prelaz na nadmorsko višino 2000 m. Prispeli bomo do Velikega kanjona, od koder bomo lahko uživali v pogledu na najvišje vrhove gorovja Hajar, kjer je nesporni zmagovalec s 3.075 metrov nadmorske višine vrh Jabel Shamu, kar pomeni Gora sonca. Kdor bo želel, se bo lahko odpravil na krajši pohod Balcony trail walk, od koder se nam bo odprl čudovit pogled v globino. Nezahtevna, toda izpostavljena pot se pod grebenom vije vzdolž kanjona Ghul – Veliki kanjon bomo opazovali iz ptičje perspektive. Pravo doživetje, ki ga ne bomo pozabili! Prevoz do hotela, namestitev, večerja, prosto in nočitev.

6.DAN,27.10.2019: JEBEL SHAMS – IBRA – BIDIYA – PUŠČAVA WAHIBA (PUŠČAVSKI KAMP) (z,v)

Po zajtrku sledi vožnja do Ibre. V okolici Ibre je na vzpetinah mnogo starih stražnih stolpov, saj so v preteklosti skozi Ibro potekale pomembne trgovske poti. V Ibri si bomo ogledali stari del mesta Al Minzafah. Sledi vožnja proti puščavi Wahiba, ki nam bo to noč nudila prenočišče. V puščavski kamp bomo prispeli še ravno pravi čas, da bomo lahko uživali ob čarobnem sončnem zahodu na sipinah. Namestitev v puščavskih hišicah, večerja in nočitev.

7.DAN,28.10.2019: PUŠČAVA WAHIBA – WADI BANI KHALID – SUR – RAS AL HADD – ŽELVE (z,v)

Ko bodo prvi sončni žarki osvetlili prebujajoče se jutro bomo lahko opazovali sonce, ki se bo počasi dvigovalo iznad peščenih sipin. Sledi zajtrk in slovo od puščavskega kampa ter vožnja proti Wadi Bani Khalid, eni najlepših oaz v Omanu, bujni zeleni dolini, obkroženi z gorami. Uživali bomo v čudovitem razgledu, se lahko kopali in peš odkrivali okolico. Pod vtisom te prekrasne oaze se bomo odpeljali proti starodavnemu pristaniškemu mestu Sur. Sur leži na najbolj vzhodni točki Omana in ima dolgo zgodovino kot nekoč eno glavnih trgovskih pristanišč v Omanu, kjer se je odvijal večji del trgovine med Omanom, vzhodno Afriko in Indijo. Mesto je bilo od nekdaj poznano po mnogih ladjedelnicah, kjer so izdelovali lesene jadrnice, imenovane dhow. Ker se je povpraševanje po njih v zadnji 100 letih močno zmanjšalo, se jih je od vseh tovarnic obdržalo le še nekaj in eno si bomo tudi ogledali. Pot bomo nadaljevali proti Ras Al Haddu. Namestitev v hotelu ob morju, prosto in večerja. Po večerji se bomo odpeljali do naravnega rezervata Ras Al Jinz, ustanovljenega leta 1996. Ras Al Jinz je ribiška vasica na vzhodni obali arabskega polotoka, njena plaža pa je svetovno znana po gnezdenju velikih, ogroženih zelenih želv in je hkrati tudi edina plaža, kjer si bomo lahko te želve ogledali. Povratek v hotel in nočitev.

8.DAN,29.10.2019: RAS AL HADD – WADI SHAB – FINS BEACH (z,v)

Po zajtrku se bomo odpeljali po obalni cesti, si na poti ogledali Bibi Maryam Tomb, majhno grobnico, ki jo je zgradil bengalski vladar Nawab Shaista Khan v čast svoje žene lady Maryam. Sledi vožnja ob obali zalivčkov, belih peščenih plaž in turkizno modrega morja. Med potjo bomo opazovali vasice z belo pobarvanimi hišami, srečali kakšno kamelo ali osle, črede ovac in koz in že prispeli do oaze Wadi Shab. S čolni se bom odpeljali na drugo stran reke in se nato podali na cca 45 minutni pohod. Že bomo prispeli do naravnega bazenčka. Po nizki vodi bomo zaplavali do podzemne jame, kjer se nam bo odprl čudovit pogled na naravno osvetleno jamo s kristalno čisto vodo. Povratek peš na parkirišče, do avtobusa in vožnja do obale Fins, kjer nam bodo v neokrnjeni naravi, ob turkizno modrem morju postavili šotore in nam postregli z okusno večerjo v soju zvezd in lune. Nočitev.

9.DAN,30.10.2019: FINS BEACH – BIMMAH SINKHOLE – MUSCAT (z)

Po zajtrku se bomo odpeljali do vrtače Bimmah Sinkhole, napolnjene s turkizno modro vodo. Vrtača je široka 50 metrov in globoka 70 metrov. Nastala je zaradi razpada površinske plasti, ki je razpadla zaradi raztapljanja spodnjega apnenca. Domačini pa vseeno radi verjamejo, da jo je ustvaril meteorit. Prevoz v Muscat, glavni mesto sultanata Oman. Namestitev v hotelu, prosto in nočitev.

10.DAN,31.10.2019: MUSCAT – AL DIMANIYAT ISLANDS – MUSCAT (z,k)

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpeljali do naravnega rezervata Al-Dimaniyat island, ki se nahaja približno 18 kilometrov od obale. Rezervat je sestavljen iz devetih otokov z neokrnjenimi plažami, na katerih kristalno čisto turkizno morje boža bel pesek. Ponaša se s pisanim koralnim grebenom in avtohtonimi pticami. Uživali bomo na plaži, se lahko kopali in snorkljali ali raziskovali okolico. Pozno popoldne sledi povratek v Muscat. Prosto in nočitev.

11.DAN,02.11.2019: AL DIMANIYAT ISLANDS – MUSCAT (z)

Po zajtrku se bomo odpravili na ogled največjega in hkrati glavnega mesta sultanata Omana. Oman je stabilna, bogata in napredna arabska država, sultan Qaboos Bin Said Al Said pa eden najbogatejših ljudi na svetu. Ogledali si bomo mošejo Grand Mosque, največjo mošejo v Omanu, zgrajeno leta 2001. Celoten kompleks stoji na 40.000 kvadratnih metrih površine. Glavna značilnost molitvene dvorana je ročno izdelana perzijska preproga v velikosti 70 x 60 metrov, sestavljena iz 1.700 milijonov vozljev, izdelovalo pa jo je šeststo iranskih žensk, štiri leta. Nato se bomo zapeljali skozi prestižno četrt, kjer kraljujejo poslopja nekaterih ministerstev in ambasad, se sprehodili po tradicionalni tržnici in si od zunaj ogledali palačo sultana Qaboos’s Al Alam, ki jo obdajata čudoviti utrdbi, Al Jalali in Al Mirani. Utrdbi sta bili zgrajeni okoli leta 1560 med portugalsko zasedbo mesta. Sledi še zunanji ogled Opere in povratek v hotel, prosto. Sobe bomo imeli do odhoda na letališče.

12.DAN,03.11.2019: MUSCAT – ISTANBUL – LJUBLJANA (-/-)

Po opravljenih carinskih formalnostih ob 02.25 uri poletimo v Istanbul, kjer pristanemo ob 07.15 uri. Prevoz do hotela. Skupaj se bomo lahko odpravili v mesto, se sprehodili po bazarju, do Modre Mošeje in Hippodroma in se potepali po tem prijetnem mestu ali le počivali v hotelski sobi. Povratek v hotel in prevoz nazaj na letališče, od koder ob 18.10 uri poletimo v Ljubljano. S pristankom na ljubljanskem letališču ob 18.25 uri se naše potovanje konča.

CENA:

CENA ARANŽMAJA NA OSEBO ZA MIN. 20 POTNIKOV: 1.955,00 EUR
CENA ARANŽMAJA NA OSEBO ZA MIN. 15 POTNIKOV: 1.995,00 EUR
CENA ARANŽMAJA NA OSEBO ZA MIN. 10 POTNIKOV: 2.045,00 EUR

*DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 485,00 EUR

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: Letalski prevoz, letališke takse, prevozi s klimatiziranimi vozili, spanje v dvoposteljnih sobah v hotelih s 3* in 4*, spanje v šotorih za dve osebi na Fins beach, obroki po progamu (z=zajtrk, k=kosilo, v=večerja), ogledi, vstopnine, vodenje potovanja lokalnega, angleško govorečega vodnika ter slovenskega spremljevalca in organizacijski stroški.

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih,  Coris zavarovanje za tujino (19 €), zavarovanje za riziko odpovedi (92 €), vizum za Oman (15 €), izhodne takse za Dubaj (10 €) in napitnine.

VIZUM ZAE: slovenski državljani za vstop v Združene Arabske Emirate za obdobje do 90 dni vizuma ne potrebujemo. Potni list mora veljati še najmanj šest mesecev od dneva vstopa v državo. Ob prečkanju meje Emirati – Oman moramo plačati cca 10,00 EUR izhodnih taks. Plačamo lahko s kreditno kartico. Izhodne takse niso vključene v ceno aranžmaja.

VIZUM OMAN: slovenski državljani za vstop v Oman potrebujemo vizum. Cena vizuma je 15,00 EUR in ga plačate ob prijavi. Vizum si lahko uredite tudi sami. Za ureditev vizuma potrebujemo barvno kopijo potnega lista, ki mora veljati še najmanj šest mesecev od dneva vstopa v Oman, imeni staršev in barvno fotografijo za dokumente z belim ozadjem v digitalni obliki.

PRIJAVE: Ob prijavi plačate varščino 30% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 15 dni pred odhodom. Plačilo varščine vam zagotavlja rezervacijo. Pri morebitnih odjavah upoštevamo Splošne pogoje za potovanja. Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov. Potujete na svojo odgovornost, lahko pa vam uredimo zdravstveno zavarovanje za potovanje in zavarovanje rizika odpovedi. Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja.

ZA REZERVACIJO IZPOLNITE SPODNJI OBRAZEC

Dodatna vprašanja in informacije:

041 320 620
mirjam@potnik.si

www.odpelji.se