Praznični utrip – zavarovani v tujini

Kje boste preživeli bližajoče se praznike? Boste izkoristili proste dni za obisk kake evropske prestolnice? Ali pa že razmišljate o otvoritvi smučarske sezone? Na prvem mestu naj bo varnost, nato užitek.

Maja se je z družino odpravila na smučanje v Avstrijo. Samo trenutek nepazljivosti na progi ter majhna ledena plošča, sledil je padec. Smučarska pravljica, ki se ne bi smela tako končati, jo je stala nekaj več kot 500 evrov. Na srečo v nesreči jo je tokrat odnesla le z mavcem. Če bi potrebovala operacijo, bi zanjo morala odšteti še 10.000 evrov.

Vendar se vse nezgode ne zgodijo samo na belih strminah. Hitro nam lahko zdrsne tudi na poledenelih poteh in pride do zvina gležnja ali druge poškodbe na potovanju v tujini. Predvsem sedaj v adventnem času, ko se odločamo za izlet v eno od evropskih prestolnic. Če smo na počitnicah v toplih krajih, kot sta na primer Egipt ali Maroko, pa lahko pride do drugačnih neprijetnosti, predvsem težav s prebavo.

Evropska kartica ni dovolj

Na območju Evropske unije bomo sicer delno kriti, če bomo imeli evropsko zdravstveno kartico, vendar pa ta krije le nujne primere (v javni zdravstveni mreži), pa še te običajno na zelo osnovni ravni. Predvsem pa smo prepuščeni samim sebi. Zato je, ne glede na to, ali gremo v tujino na daljše potovanje ali zgolj na kavo v Trst, priporočljiva sklenitev zdravstvenega zavarovanja za tujino.

Paketi zavarovanj za tujino

Glede na destinacijo potovanja izbirate med območjema: razširjena Evropa in svet ter različnimi paketi – na voljo imate S, M, L ali ekskluziven XXL MILIJON paket z višino kritja v vrednosti kar enega milijona evrov. Če se na primer odpravite na petdnevni oddih v sosednjo Italijo ali katero drugo evropsko državo, boste že z 8,48 evra poskrbeli za svojo zdravstveno in finančno varnost. Izberete lahko tudi družinski paket in v tem primeru boste za osemdnevno dopustovanje v enem izmed evropskih mest za celo družino odšteli manj kot 22 evrov, tako ste preskrbljeni, če se vam ali vašim sopotnikom zgodi kak nepredviden dogodek, kot sta to na primer nezgoda ali bolezen. Za vse, ki se čez leto pogosteje odpravljajo v tujino, je na voljo paket celoletnega zavarovanja Multitrip. Je prava rešitev tudi za nenačrtovane poti, ki vas prepriča tudi s ceno, saj boste zanj odšteli že samo 0,12 evrov dnevno.

Pred odhodom čez mejo zato ne pozabite na Vzajemnino zavarovanje za tujino s 24-urno asistenco v slovenskem jeziku, saj boste na ta način preprečili, da bi se vaše počitnice spremenile v ene dražjih do sedaj.