Rogla, prava izbira za družinske zimske počitnice!

Vsak pravi smučar pozna vznemirjenje in pričakovanje pred prvimi snežnimi zavoji po sveže narezljanih rebrcih na pohorskih strminah. Vedno pa je nekje treba začeti in smučišče Rogla da zelo veliko na počutje družin, še posebej pa njihovih najmlajših članov. Ker je Rogla družinam prijazno smučišče, je letošnjo zimo ponudbo za otroke še nadgradila. Preverite, kaj vse so pripravili za vas!

Otroški snežni park ob smučišču Uniorček je obogaten z novim, 90 metrov dolgim pokritim otroškim trakom, s katerim bo smučanje še bolj prijetno. Ko se stemni, bodo prav tako na Uniorčku ponujali zabavo ob večernem sankanju.

Pohorska vasica in krpljanje

Pohorska vasica je v preteklem času postala priljubljeno mesto za družinske dogodivščine – tako poleti kot pozimi. V sezoni bodo (od petka do nedelje in v času počitnic) v Snežni pohorski vasici pri Uniorčku potekale številne animacijske dejavnosti, katerih posebnost bodo predvsem igre na snegu, ki so se jih nekoč igrali naši starši in ki smo jih v zadnjem času nekoliko pozabili, morda tudi zaradi pomanjkanja snega v dolini.

Ne pozabite pa tudi na skijoring (vleka smučarja s konjem) na Ranču Rogla pri Pesku ter krajše in daljše sprehode s krpljami, kar sicer ni novost, je pa odlična popestritev smučarskih počitnic.

Razvajajte se v hotelu Rogla

Ena največjih novosti te zime je prav gotovo prenova Hotela Rogla! V 88 sobah Hotela Rogla od letošnje zime naprej v dizajnu izstopa tradicionalna zasnova po meri sodobnega gosta ter njegovih potreb in želja. Visoko kakovost bivanja omogočajo premišljena zasnova, skrbno izbrani materiali in težnja po zagotavljanju udobja. Hotel Rogla je tudi v prenovljeni različici namenjen gostom, ki cenijo aktiven in vitalen življenjski slog ter si prizadevajo čim več prostega časa preživeti aktivno na svežem zraku ter v čudoviti naravi, ki ponuja številne možnosti za zimske športe, tek ali zgolj zabavne doživljajske počitnice z družino in prijatelji.

Pomembna pridobitev je tudi novo parkirišče za avtodome na Rogli. Peščeno parkirišče omogoča namestitev 40 avtodomov z vso ustrezno opremo za prijeten postanek in nepozabna doživetja. Uporabnikom so na voljo priključki za vodo, elektriko in izliv za odpadno vodo ter objekt s sanitarnimi in toaletnimi prostori. Vse to v neposredni bližini smučišča, hotelov in zunanjih gostinskih objektov.

Da pa bo smuka še prijetnejša, bodo poskrbeli v Ski servisu Rogla. Nov avtomatski sistem Wintersteiger za urejanje smuči omogoča prilagoditev raznim vrstam struktur na drsni podlagi smuči kot tudi individualne nastavitve kotov robnikov. Če k temu prištejete še več kot dvajset let izkušenj na področju servisa in priprave smučarske opere, je jasno, da bodo vaše smuči ali deska pripravljene optimalno in da bo vaše smučanje skozi vso sezono udobno in lahkotno.

Na Rogli se najde za vsakogar nekaj, nikakor ne velja, da je namenjena le smučarjem. Bržkone drži, da bodo slednji zares uživali po strminah najdaljšega smučišča Jurgovo ali v najbolj priljubljenem smučarsko-deskarskem parku na Mašinžagi. Kljub temu pa bodo tudi tekači na smučeh, smučarji začetniki, ljubitelji narave in živali ter wellnessa, sankači, krpljarji, predvsem pa naši otroci prišli na svoj račun. Se vidimo to zimo na Rogli!